accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Hátra megyünk, nem előre: újra tesztelnek néhány reptéren! Meglepő az eredmény!

utazomajom /

Miután a milánói Malpensa reptéren a Kínából légi úton érkező utasok több, mint fele pozitívnak bizonyult, így az olasz egészségügyi tárca ismét elrendelte a kötelező tesztelést, számolt be a Turizmus.com.

Orazio Schillaci egészségügyi miniszter rendeletben tette kötelezővé az antigén tesztelést a Kínából érkező összes utas számára, beleértve az átutazókat is. A tesztelést a milánói, a római és az összes többi olasz repülőtéren is bevezetik. A teszteredményeken a vírustörzsek mutációit is azonosítják. Egyelőre nem közölték, hol helyezik el a pozitívnak bizonyuló személyeket, de a hatályos egészségügyi rendelkezések értelmében a pozitívaknak öt napig kell karanténban lenniük.

A miniszteri döntés azért is volt sürgetően fontos, mivel Guido Bertolaso sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a december 26-án kora este Penkingből érkezett járaton százhúsz utasából hatvankettőnek a tesztje lett pozitív.

A távol-keleti országból érkező turistákat december 24. óta tesztelik: elsősorban azokat, akik a Peking és Milánó közötti járatokkal érkeznek. Az ellenőrzés mostanáig önkéntes volt, de “nagyon ajánlott”. Az antigén teszt  a reptéren 20 euróba kerül, míg a molekuláris diagnosztikai teszt 90 €.

Guido Bertolaso hangoztatta, hogy a költség ellenére az utasok nem vonták ki magukat a tesztelés alól. Megjegyezte, hogy az érkezők, beleértve a pozitívnak bizonyultakat, valamennyien tünetmentesek voltak.

Azt még nem tudják, hogy a Kínából érkezők az új típusú koronavírus már ismert variánsait hordozzák, melyekkel szemben az eddigi vakcinák hatékonyan védenek, vagy újabb mutációkkal állunk szemben. A teszteredményekből ez majd kiderül, amelyet előreláthatólag csütörtökön közölnek.
Ezután az egészségügyi tárca feladata lesz a megfelelő óvintézkedések bevezetése.

A növekvő pozitív esetszám miatt az Amerikai Egyesült Államok is úgy döntött, hogy kötelezővé teszi a koronavírus-tesztelést minden Kínából érkező utazóra január 5. után. Bármely 2 évnél idősebb, Kínából Amerikába utazót (akár amerikai állampolgárt is) tesztelnek.

Vajon melyik ország lesz a következő, aki a teszteket ismét bevezeti? Kezdődik minden elölről?

 

Ajánlatok