accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Háztartási gépek a kényelem szolgálatában

utazomajom /

A háztartási munkát még napjainkban is többségében a nők végzik el, habár az ezzel járó energiaráfordítást össze sem lehet hasonlítani a korábbi időszakkal. A munkák nagy részét manapság már háztartási gépekkel látjuk el, amik rengeteg időt és energiát képesek megspórolni.

Szükség is van rájuk, hiszen a nők többsége ugyanolyan kenyérkereső, mint párjaik, emellett azonban második műszakként a házimunka is az ő vállukat nyomja.

Családi munkamegosztás

A nők láthatatlan munkája csak akkor tűnik fel, ha nem készül el. Az ezzel az elnevezéssel illetett rutinmunkáknak már világnapja is van. Minden év április 7-én “ünnepeljük” azt az igazságtalan szokást, hogy a nők helye a konyhában van.

De vajon mennyit töltünk főzéssel, mosással, takarítással és kerti munkákkal vagy a család hivatalos ügyeinek és a gyerekek iskolai és egyéb elfoglaltságának ügyintézésével évente? Ezeknek a fizetetlen munkáknak az értéke kiteheti az átlagos havi keresetet is, nincs tehát alap arra, hogy lebecsüljük sem a jelenséget, sem azt, aki elvégzi ezt a munkát, amiről nem túlzás azt állítani, hogy ez a társadalom újratermelődésének alapja.

Nélküle nem tudnánk munkába menni, mert nem lenne tiszta ruhánk, nem lenne lebeszélve, elrendezve a különóra, és olyan rendetlenség fogadna, amikor hazaérünk, hogy kedvünk sem lenne bemenni a lakásba, mert csak akkor szembesülnénk vele, hogy nincs, aki vacsorát csináljon.

Vedd ki a részed a házimunkából

A háztartási gépek egy kis reményt jelentenek ebben a problémahalmazban. Praktikusan kialakított szerkezetükkel kiválóan alkalmasak a rutinfeladatok kiváltására.

Gondoljunk csak bele, milyen felszabadító lehetett a korábbi söprögetés helyett a porszívók megjelenése. Vagy a teknőben mosás helyett a mosógépek, a szárítógépek megjelenéséről nem is beszélve. A korábban a porszívót övező rajongás manapság már a takarítógépek vagy az önjáró porszívó robotok megjelenéséhez mérhető.

A PLAZAWEB.HU áruház a háztartási gépek széles kínálatával várja minden kedves vásárolóját. Hölgyeket és urakat is, akik a csillogó kilincsek helyett a csillogó szempárok varázsában hisznek. Otthonunk van ugyanis értünk, és nem fordítva.

A legszükségesebb háztartási gépek

A légkeveréses mini sütővel, a modern főzőlappal hamarabb készül el az étel, a grillsütő segítségével pedig bulit is tarthatunk. Az automata kávéfőzővel profi minőségű kávékülönlegesség készíthető, a kenyérpirítóval pedig különlegesebbé tehetjük a hétköznapi reggeleket.

A turmixgép, a vízforraló, az aszaló, a botmixer vagy a gyümölcscentrifuga és az egyéb konyhai gépek mind alkalmasak egyes részfeladatok precízebb és hatékonyabb elvégzésére, így végső soron a leterheltségünk csökkentésére. Így a tevékenyen eltöltött nap után jólesően le lehet pihenni a látványkandalló elé és élvezni a házimunkától megmentett perceket, amiket kapcsolataink ápolására fordíthatunk.

Ajánlatok