accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Hogyan ápold a kültéri fafelületeket?

utazomajom /

Ha az a célunk, hogy praktikussá és esztétikussá tegyük a ház melletti területet, akkor az egyik legjobb döntés a fából készült bútorok és egyéb szerkezetek használata. Azok ugyanis nagyon hangulatossá tudják tenni az udvart vagy a kertet.

Bár a fafelületek valóban nagyon szépek, egy valamivel fontos tisztában lennünk: ápolni kell őket annak érdekében, hogy sokáig meg tudják őrizni az eredeti állapotukat, szépségüket. A kérdés csak az, hogy hogyan?

A Bíborfesték Üzletház kültéri fafestékei nagy segítséget nyújtanak abban, hogy hosszú évekig ne kelljen az újrafestéssel bajlódni. Amikor viszont elérkezik az ideje, akkor van néhány dolog, amire érdemes figyelni. Nézzük mik ezek!

A laza, pergő festékmaradványok eltávolítása

Bármilyen fafelületről is legyen szó a munkát minden esetben az előkészítéssel és az alapozással kezdjük, ezek a lépések ugyanis elengedhetetlenek a tökéletes végeredmény elérése érdekében.

Amennyiben nem egy natúr, kezeletlen bútorral van dolgunk, akkor először is gondosan el kell távolítanunk róla az előző festékréteg laza, pergő maradványait. Nagyon fontos, hogy alapos munkát végezzünk, és ne siessünk!

A fafelület gondos csiszolása, tisztítása

Ugyanúgy, ahogy a beltéri, a kültéri felületeken is könnyen meg tud ülni a por, illetve más szennyeződések. Arról nem is beszélve, hogy a fának lehetnek beteg, az idő folyamán elszürkült részei is, amiket el kell távolítani.

Éppen ezért az ápolásnak nemcsak a régi festékréteg eltávolítása a része, hanem a felület alapos megcsiszolása is. Ezt a lépést akkor is érdemes elvégezni, ha natúr faszerkezetekkel dolgozunk, amik korábban még nem voltak festve.

Ezután következhet az alapos tisztítás, amit kezdhetünk rögtön a csiszolás után maradt finompor eltávolításával. Sajnos a zsírfoltokat a csiszolással nem tudjuk eltüntetni, így erre a célra érdemes vizet, szappant és valamilyen tisztítószert használni.

Jöhet az alapozás és a festés!

Mielőtt lefestenénk a fafelületeket gondoskodnunk kell az alapozásról is. Ha ezekhez a műveletekhez nem akarunk két különböző terméket használni, akkor jó megoldás lehet a Bíborfesték Üzletházban is kapható Factor Pergola fafesték alkalmazása.

Az alapozáshoz 0,5 liter festéket keverjünk össze 1 liter vízzel, majd a keveréket egy megfelelő méretű és kialakítású ecsettel vigyük fel a felületre. Ha ezzel megvagyunk, akkor jöhet a festés, amihez már nem kell hígítani a festéket. Amennyiben ennek mégis szükségét érezzük, akkor a felhasznált anyag mennyiségével számolva 5%-nyi vízzel végezzük el a hígítást.

A kültéri fafelületek nagyon szép látványt nyújtanak, ugyanakkor nagyon fontos, hogy kellő időt és energiát szenteljünk az ápolásukra. Erre remek megoldást nyújtanak a magas minőségű, márkás fafestékek, amikkel könnyen tudunk dolgozni, és nem utolsósorban tökéletes végeredményt tudunk elérni.

Ajánlatok