accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Irodai asszisztens munkák Szekszárdon? Könnyen megtalálhatóak!

utazomajom /

Csak tudni kell, hogy mit és hol keressünk. Persze ez elsőre egyszerűnek hangzik, de a gyakorlatban már könnyen ütközhetünk nehézségekbe. Ilyen lehet például az, hogy nem találjuk a megfelelő állásportált, vagy beadjuk több tucat pozícióra a jelentkezésünket, mégse hívnak minket vissza.

Mit tehetünk a hatékonyság érdekében?

Például az, hogy a megfelelő eszközöket és technikákat használjuk az álláskeresés során. Egyre több az irodai asszisztens munka Szekszárdon, hogy a címben említett példánál maradjunk, de ezeket meg is kell szerezni, ami már nem olyan könnyű feladat. A sikeres álláskeresésre nincs egy tuti recept, ami mindig minden körülmények között működik. Leginkább olyan módszerekkel találkozhatunk, amelyek növelik az esélyeinket az elhelyezkedésre. Ezeket semmiképpen sem szabad kifelejteni a stratégiánkból.

Igen, egy stratégia, ez az első lépés, amire szükségünk van az álláskeresés során. Ez egy többlépcsős folyamat, amit ha jól megtervezünk és betartjuk az egyes lépéseket, akkor a végén sikeres elhelyezkedés lesz a “jutalmunk”. Az első lépés megtalálni azokat a felületeket, ahol a nyitott pozíciókat keresni fogjuk.

Ezek álláskereső portálok lesznek, amelyekből elegendő kiválasztani kettőt, maximum hármat, ahol számunkra releváns pozíciók vannak meghirdetve. Az eddigi példából kiindulva, ha Szekszárdon keresünk irodai asszisztensi munkát, akkor olyan oldalt keressünk, ahol több tucat ilyen ajánlat érhető el.

Ha megvannak a kiválasztott portálok, akkor jöhet a regisztráció, a profil elkészítése és megkezdhetjük a böngészést. Próbáljuk visszafogni magunkat még mielőtt minden létező ajánlatra elküldjük az önéletrajzunkat. Fontos a szelektálás és, hogy mindent a pozícióra szabjunk, köztük az önéletrajzunkat is.

Az önéletrajz szerepének átalakulása

Bő egy-két évtizeddel ezelőtt az önéletrajznak csupán adminisztratív szerepe volt. Ezzel jeleztük, hogy érdekel minket az adott pozíció és szinte biztosan behívtak minket interjúra, ha rendelkeztünk a szükséges szakmai tapasztalattal és/vagy végzettséggel. Ma már ez nem elég, az önéletrajz az elsődleges eszköz lett azért, hogy egyáltalán lehetőséget kapjunk interjúra.

Hiába van meg a szükséges tapasztalatunk és végzettségünk, ha az önéletrajzunk nem elég megnyerő, “nem adja el magát”, azaz minket, akkor nem fogunk lehetőséget kapni.

Egy jó stratégiával pár héten belül elhelyezkedhetünk

Persze az önéletrajznál még nem áll meg a teendők listája. A motivációs levél szerepe is átalakult, ideje elfelejteni a sablonos megoldásokat, mert ez sokkal inkább egy lehetőség arra, hogy kitűnjünk a többi jelentkező közül. Ha megvan az interjú időpontja, ne spóroljunk a felkészüléssel.

Nézzünk utána az általános kérdéseknek, amelyekkel biztos találkozni fogunk. Itt is az a legfontosabb, hogy eladjuk a szakértelmünket, meg tudjuk fogalmazni érthetően, hogy miért mi vagyunk a legjobb választás. Ha minden lépésre odafigyelünk, akkor rövid időn belül megtaláljuk álmaink munkahelyét.

Ajánlatok