accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Hogyan használd a behívó sípot?

utazomajom /

Kutyagazdiként az egyik legfontosabb feladatod, hogy megtanítsd néhány fontos dologra a kis kedvencedet. Például arra, hogy a különböző vezényszavakat hallva elvégezzen bizonyos feladatokat, mondjuk leüljön, felálljon vagy odajöjjön hozzád.

Mind közül ez az utóbbi a legnehezebb, különösen akkor, ha valami felkelti a figyelmét, olyankor ugyanis nehezen koncentrál arra, amit mondasz. Szerencsére a behívó síp helyes alkalmazásával szóra bírhatod a kutyusodat.

Ha még nincs ilyen eszközöd, akkor figyelmedbe ajánljuk a Kedvence.hu kutyasípok és klikkerek menüpontját. Itt többféle változat közül választhatsz attól függően, hogy milyen fajtát szeretnél használni. Sőt, akár jutalomfalatokat is beszerezhetsz innen, hogy gyorsabb legyen a tanulás.

Ebben a bejegyzésünkben részletesen is bemutatjuk a behívó síp használatát. Először is elmondjuk, hogy mi ez az eszköz, utána pedig az alkalmazásával kapcsolatos tudnivalókról is olvashatsz. Végül pedig szót ejtünk a jutalomfalatokról is, hogy mikor és hogy érdemes bevetni őket.

Mi az a behívó síp?

A behívó síp egy nagyon hasznos, tanulást segítő eszköz, amit bármikor tudsz használni, amikor magadhoz szeretnéd hívni imádott háziállatodat. Sokszor ugyanis nem elég, ha csak a nevén szólítod vagy a gyakori “Lábhoz!” vagy “Ide hozzám!” vezényszavakat használod.

A síp titka abban rejlik, hogy nagyon gyors és erőteljes jelzést tudsz leadni vele. Egy olyan jelet, amit ha akar sem tud figyelmen kívül hagyni a kutyád. Persze csak akkor fogja tudni, hogy mit kell tennie a sípszó hallatán, ha megtanítod neki.

Hogyan kell használni?

A kutya tanítását mindig ismerős terepen kell kezdeni, ahol kevés az új impulzus, így ugyanis könnyebben tud a feladatra figyelni. A lakás vagy az udvar például tökéletes helyszín. Menj egy kicsit távolabb a kutyádtól, őt pedig bírd maradásra.

Most jöhet a síp! Fújd meg, közben pedig guggolj le és tárt karokkal hívd magadhoz. Ezzel tanítod meg neki, hogy a sípszó után oda kell mennie hozzád. Ha már ügyesen végrehajtja a feladatot, akkor távolabb mehetsz tőle, utána pedig ismeretlen terepre is kimehettek.

Mi a helyzet a jutalomfalattal?

Sok gazdi előszeretettel használ jutalomfalatot a tanításhoz, mert a finom falatokkal könnyebben elnyerik a kutyájuk figyelmét. Te is bevetheted alkalomadtán, ha meg szeretnéd jutalmazni a kis kedvencedet azért, mert szófogadó volt.

Ugyanakkor nem érdemes túlzásba esni, mert különben a kutya azt fogja megtanulni, hogy az a főnök, akinél a kaja van. Ennek pedig az lehet a következménye, hogy nem fog eléggé tisztelni és mindig arra fog hallgatni, akinél a nasi van.

Láthatod, hogy a kutyusod tanítása nem olyan bonyolult feladat, ha odafigyelsz néhány fontos dologra. A gyorsabb haladás érdekében érdemes bevetni a tanulást segítő eszközöket is, például a kutyabehívó sípot. Ha rendszeresen alkalmazod, akkor a kis kedvencedet minden esetben magadhoz tudod hívni. Még akkor is, ha valami felkelti a figyelmét és legszívesebben az ellenkező irányba menne.

Ajánlatok