accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Hogyan keress repülőjegyet?

utazomajom /

Az egyik legjobb, legpraktikusabb, legkönnyebben használható keresőt mutatom most be nektek. A hopper óriási mennyiségű adattal dolgozik, amit online utazási irodák által használt hálózatokról, több tízezer helyről nyer.


Ezt úgy kell elképzelned, hogy ha rákeresel mondjuk a pelikán oldalán egy speciális repülőjegyre, akkor az oldalon kilistázva látod az egyes járatokat, árakkal együtt. Fontos, hogy ebben az esetben ezek az árak aktuálisak. Az itt létrejött találati listából is dolgozik a hopper. A legnagyobb előnye, hogy nem csak egyetlen repülőtérre vagy egyetlen időpontra tudsz keresni, hanem egész városokra, országokra, régiókra, kontinensekre is, akár egy évre előre! Hát nem tök jó ez? De!

Ha egy orangután azt kérte volna tőled, hogy légyszi keress nekem repülőjegyeket 2017 nyarán Budapestről, Bécsből, vagy Belgrádból Dél-Kelet Ázsiába, de nem szeretne Aeroflottal utazni, akkor mit csináltál volna? Nem is szeretném tudni, de mostantól erre a kérésre fél percen belül tudsz válaszolni.

Fontos! A hopper Európán belül nem ad jó találatokat, normál légitársaságok hosszabb járataira használatos. Fapadosokat ritkán listázza pontosan.

Kezdjük!

Ha megnyitod az oldalt, láthatod, hogy négy dolgot állíthatsz be.

  • Honnan szeretnél indul? (Flying from)
  • Hová szeretnél utazni? (To)
  • Mikor? (Depart any day in)
  • Mennyi időt töltenél el? (Stay)

1. Honnan szeretnél indulni?

Vesszővel elválasztva megadhatod a kiindulási repülőtér kódjait. Budapest (BUD), Bécs (VIE), Belgrád (BEG) esetében a BUD,VIE,BEG kódot kell a keresőbe írnod.

2. Hová szeretnél utazni?

Itt szintén megadhatsz repülőtereket, vesszővel elválasztva, vagy akár kereshetsz Londonra, mint város, mind a 6 repülőterével együtt. De beírhatod, hogy egész Európára nézze meg (Europe, 448 repülőtér) vagy Dél-Kelet Ázsiára (Southeast Asia ,152 repülőtér), vagy éppen Mexikó és Közép Amerikára. (Mexico and Central America (84 repülőtér).

3. Mikor?

Itt hónapokat és évszakokat adhatsz meg, vagy akár egy évre előre is kereshetsz. Érdemes figyelembe venni, hogy ha főszezonra keresel, nagy valószínűséggel drágább árakkal fogsz találkozni.

4. Mennyi időt töltenél el?

Itt megadhatsz egy intervallumot (10-14 nap) vagy napra pontos dátumot is beállíthatsz.

A hoppernek még rengeteg beállítási lehetősége van, de ehhez már az URL-t kell átírni. Megmutatok néhány publikusat.

Budapestről Dél-Kelet Ázsiára kerestem: 
http://www.hopper.com/flights/feed/?utf8=%E2%9C%93&origin=airport%2FBUD&destination=region%2F2JlC&departure_day=&departure_flex=3%3A3&return_day=&return_flex=3%3A3&departure_month=&stay=1-30&commit=Find+Flights

Ha nem szeretnék Aeroflottal utazni, akkor az URL végére biggyesztem: &not_airline=SU, ahol SU az Aeroflot IATA kódja.

Tehát az új URL: http://www.hopper.com/flights/feed/?utf8=%E2%9C%93&origin=airport%2FBUD&destination=region%2F2JlC&departure_day=&departure_flex=3%3A3&return_day=&return_flex=3%3A3&departure_month=&stay=1-30&commit=Find+Flights&not_airline=SU 


URL átírással akár egész Európából egész Ázsiába is kereshetünk repülőjegyet. Ehhez nem kell mást tenni, mint Budapest helyett Európát írni a böngészőbe.

Fontos!

A hopperen nem lehet repülőjegyet foglalni. Csak a légitársaságot, a dátumot, az indulási és érkezési repülőteret látod. Innentől viszont már gyerekjáték valamelyik online utazási iroda oldalára beírni, hogy mit szeretnél keresni! Javaslom a momondo-t! A hopperen feltüntetett árakat nem minden esetbe találod meg a momondon, vagy bármely más oldalon. Ennek az oka, hogy a hopper régebbi adatokat is megjelenít neked, közben pedig már lehet, hogy nincs abból a repjegyből.

Remélem hasznos volt ez a kis útmutató és megkönnyíti a keresést számotokra!

Ajánlatok