accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Karantén nélkül is lehet Horvátországba utazni!

utazomajom /

Az első vendégek már felkeresték a Plitvicei-tavak Nemzeti Parkot és a dubrovniki városfalat.

A kiváló horvátországi járványügyi helyzetnek köszönhetően a határok lassan, de biztosan megnyílnak azon turisták előtt, akik Horvátországban szeretnék eltölteni nyaralásukat. Az országba mindazok beutazhatnak, akiknek ingatlanjuk vagy hajójuk van Horvátországban és akik a határátlépéskor megfelelő dokumentumokkal igazolják tulajdonjogukat, illetve beutazásukat gazdasági és egyéb üzleti érdek indokolja. Azok is beutazhatnak, akik érvényes szállás- vagy charter foglalással rendelkeznek.

A horvátországi turizmus fokozatos visszatéréséről tanúskodik a május 11.-17. között realizált turisztikai forgalom is: ekkor ugyan is az országba 9.000 külföldi érkezett, akik 85.000 vendégéjszakát töltöttek el Horvátországban. A zömében belföldi és a szlovén utazók leginkább a magánszálláshelyeket és a szállodákat részesítették előnyben. Az Európai Unió égisze alatt megvalósuló kétoldalú megállapodásoknak köszönhetően Horvátország várhatóan tovább tudja majd növelni a beutazó turisták számát. A horvátok leginkább a szomszédos vagy közeli országokból – úgy mint Magyarország, Ausztria, Csehország, Szlovákia, Lengyelország és természetesen a legnagyobb horvát turisztikai forgalmat generáló Németország – érkező autós turistákra számítanak.

A további turistaérkezések szempontjából jó hír, hogy Horvátországban megnyitottak a vendéglátó-ipari létesítmények és az éttermek, valamint a strandok, az uszodák, a nemzeti parkok és a természetvédelmi parkok, továbbá egyes turisztikai attrakciók is, mint például Dubrovnik várfala. A horvát házigazdák mindent megtesznek annak érdekében, hogy biztonságban tudják az ideérkezőket, tovább erősítve ezzel Horvátország, mint biztonságos turisztikai célpont, nemzetközi státusát.

A külföldi piacokról származó turisztikai forgalom igazi felpörgésé július elejétől valószínű, mivel akkortól indulnak be a nemzetközi légi járatok. A Croatia Airlines nemzeti légitársaság már beindította a Zágrábot Splittel és Dubrovnikkal összekötő belföldi járatait, illetve Európán belüli új járatnyitásokat is tervez, például a Frankfurt-Zágráb, illetve május 25-től induló Zágráb-Amszterdam vonalon. Nagy valószínűséggel a közeljövőben további légitársaságok és utazásszervezők is indítanak majd járatokat Horvátországba.

Horvátország tehát készen áll az általa magas szinten művelt, vendégbarát és mindenek előtt biztonságos idegenforgalom újraindítására. Az aktuális utazási információk, valamint a hatályban lévő egészségügyi és biztonsági intézkedésekkel kapcsolatos tudnivalók megtalálhatók a Horvát Idegenforgalmi Közösség Hrvatske turističke zajednice honlapján.

A magyarokat természetesen Horvátországból hazaérkezve is várja a két hetes kötelező házi karantén, annak ellenére, hogy nálunk magasabb az összes megbetegedés és az aktív fertőzöttek száma is.

Ajánlatok