accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Napfürdőzés mesterfokon

utazomajom /

Amint beköszönt a tavasz, a legtöbb ember igyekszik az ideje nagy részét a napos természetben tölteni. A napozás igazi szerelmesei már alig várják, hogy a kedvenc könyvük társaságában elheveredjenek a jó levegőn és élvezzék, ahogy a nap kényeztető sugarai a bőrük minél nagyobb felületét simogatják.

Azonban nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a napozásnak is vannak szabályai, amik be nem tartása komoly következményekkel járhat.

Szabályok a napozáshoz

Sokan állítják, hogy a napozást receptre kellene felírni, de ahogy a gyógyszereknek is van egy ajánlott szedési ideje és dózisa, úgy a napon való sütkérezést sem szabad félvállról venni.

A tavaszi időszaktól kezdve érdemes a bőrt hozzászoktatni a napozáshoz. Ilyenkor még nem olyan intenzív a napsugárzás, és megfelelő szoktatás mellett könnyebben elkerülhető a későbbi időkben a leégés.

Ha már lehetséges rendszeresen hosszabb időt a napon tölteni, kiemelt fontosságú, hogy odafigyeljünk a megfelelő védőkrémek használatára. A magasabb SPF számú krémeket is érdemes legalább húsz perccel a napfürdőzés előtt felkenni úgy, hogy afölé már semmilyen más kencét ne használjunk, hiszen az ronthat a napsütés elleni védelem mértékén.

Bármilyen erősségű fényvédő mellett is döntünk, ajánlott figyelembe venni, hogy a legtöbb szakember szerint kifejezetten ellenjavallt délelőtt 11 és délután 3 óra között napozni, ugyanis ilyenkor a legkárosabb mértékű a napsugárzás a bőrünk számára.

Nem szabad megfeledkeznünk a bőrünk napozás utáni rehidratálásáról. A sütkérezés hatására a bőr jelentős mennyiségű nedvességet veszít, amit mindenképpen pótolni kell, különben kellemetlen mértékű bőrszárazság lehet a vége.

Napozás kényelmesen

Ugyan a napsütés egyaránt érinti a földön, pléden pihenőket és a napágyon ejtőzőket, az vitán felül áll, hogy melyik tábor képviselői lazítanak kényelmesebben. Az igazán minőségi napozóágyak már olyan komfortérzetet tudnak nyújtani, hogy az ember legszívesebben ki sem szállna belőlük. A kétszemélyes modelleknek köszönhetően már nem csak a magányos tevékenységeknek tudnak teret adni, hanem egy csendes beszélgetéshez is ideálisak.

Friss levegőn, árnyékban

Ugyan a tűző napon nem tanácsos fél óránál többet eltölteni egy huzamban, ez nem jelenti azt, hogy a szabadból is vissza kellene vonulnunk. Egy jól megválasztott napernyő árnyékában kényelmesen lehet folytatni a megkezdett beszélgetéseket, olvasást, de az elektromos eszközök kijelzőjét is jobban látni.

Egy megfelelően megválasztott, többfunkciós napernyő a jó dőlésszögben nem csak a napsugaraktól óv meg, hanem védelmet tud nyújtani a szél vagy a kíváncsiskodó tekintetek ellen is.

Ajánlatok