accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Ha Horvátországba készülsz, töltsd ki a regisztrációt!

utazomajom /

Horvátország lendületben! A június folyamán történt kedvező intézkedéseknek és a határok megnyitásának köszönhetően egyre nagyobb számban érkeznek a turisták déli szomszédunkhoz. Júniusban 892 ezer turistát regisztráltak Horvátországban, akik 4,79 millió vendégéjszakát realizáltak. Habár ezek a számok csupán az egyharmadát teszik ki a tavalyi év júniusában regisztrált adatoknak, ez egy fantasztikus eredmény. Mivel a turisták július beköszöntével is egyre nagyobb számban érkeznek az országba, mind a turisták, mind a vendégéjszakák számát tekintve dinamikus növekedés várható.

A legtöbb turista Németországból, Szlovéniából, Ausztriából és Csehországból érkezett, illetve a belföldi turisták is szép számban teljesítettek. A júniusi vendégéjszakák küldőországok szerinti százalékos megoszlása: 32% – Németország, 29% – Szlovénia, 20% – belföldi turisták, 10% – Ausztria és 9% – Csehország. Az eltöltött vendégéjszakák száma szerinti a legnépszerűbb úti célok: Rovinj, Vir, Medulin, Mali Lošinj és Umag.

Horvátországban jelenleg közel 12.000 magyar nyaral. A szálláshelyeket illetően közülük a legtöbben (50%) magánszálláson, 16%-uk szállodában, míg 12%-uk kempingben tartózkodik.

A legnépszerűbb nyaralóhelyek: Vir, Crikvenica, Rovinj, Lopar és Rab.

Jelenleg a szállodák 60% -a működik, ami az összesen 1173 hotelből 698, a mindösszesen 503 kempingből 361 üzemel (72%), illetve a további nyitások a kereslet növekedésével várhatóak. A magánszállás helyek nyilván rugalmasabban tudnak működni, és számos magánház és apartman tárja ki kapuit a turisták előtt, amint növekvő számban érkeznek a foglalások.

Az egészség megóvása és a biztonság továbbra is kiemelt prioritás, az ország járványügyi helyzetének folyamatos, napi szintű monitorozásával és a rendszeresen frissített ajánlások megjelentetésével biztosítják, hogy a helyiek, illetve az országba látogatók minimális kockázatnak legyenek kitéve. Horvátország továbbra is Európa egyik legbiztonságosabb nyaralóhelye, azon maroknyi európai országok köréből, ahol egy millió lakosra számítva a legkevesebb a regisztrált esetek száma, s ugyanakkor a mediterrán térség legbiztonságosabb országai közé is tartozik. Örvendetes, hogy június végéig nem regisztráltak az országban megfertőződött turistát, ami bizonyára annak is köszönhető, hogy minden szállás és vendéglátóhely szigorúan betartja az aktuális egészségügyi és biztonsági protokollokat.

A Horvátországba történő beutazásra és ott tartózkodásra vonatkozó legfrissebb információkért látogass el a Croatia.hr weboldalra, illetve ha Horvátországba készülsz, feltétlenül töltsd ki utazási adataid a entercroatia.mup.hr weboldalon a zökkenőmentes utazás és a határátlépés biztosítása érdekében.

Jelenlegi közlekedési összeköttetések:

  • repülővel: Közvetlen járat Budapest – Dubrovnik vonalon (LOT légitársaság)
  • vonattal: Budapest-Zágráb (MÁV-HŽ), Prága – Fiume/Felszállási lehetőség: Csorna/ (Regiojet)
  • busszal: 11 tengerparti település Budapestről és Siófokról (FlixBus)

Ajánlatok