accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Hová utazhatunk oltottan? Összeállítottuk a legújabb listát egzotikus szigetekkel!

utazomajom /

Egyre több országban élveznek előnyöket a COVID-19 vakcinával oltottak. Azoknak sem kell keseregni, akik nem szeretnék beoltatni magukat, mert azon országokba, ahová korlátozások nélkül utazhatunk a védőoltás felvétele után, rendszerint egy teszttel oltatlanul is mehetünk.

Bahamák

Pfizer-BioNTech, Moderna, Johnson & Johnson, és AstraZeneca oltással lehet korlátozás nélkül beutazni a Bahamákra. Oltatlanul 5 napnál nem régebbi negatív PCR teszttel lehet beutazni, ami minden 10 év feletti személyre vonatkozik. Bahamákra a legtöbb légitársaság Amerikán vagy Kanadán keresztül kínál átszállási lehetőséget, azonban érdemes észben tartani, hogy jelenleg még tranzit utasként sem lehet belépni az USA területére a schengeni övezetből.

Bahamák

Bermuda

Hasonlóan a Bahamákhoz, a legtöbb átszállás Amerikán keresztül van, erre érdemes figyelni. Bermuda az oltottakat is csak 3 nappal nem régebbi negatív COVID-19 teszttel fogadja, ráadásul érkezéskor újabb tesztre kötelezi a turistákat. Az eredmény megérkezésééig karanténban kell maradni, majd negatív eredmény esetén a 4., 8., és a 14. napon újra tesztelni. Mondhatni ez nem egy könnyű menet.

Bermuda

Belize

Belize karantén és teszt nélkül várja az oltottakat. A nemzetközi turistáknak kötelező “Gold Standard Hotel”-t foglalni, melynek listája elérhető a Belize Tourism Board oldalon. Ezen kívül le kell tölteni egy applikációt is a belépéshez. Oltatlanok 96 óránál nem régebbi negatív PCR, vagy 48 óránál nem régebbi rapid teszttel nyaralhatnak a szigetországba. 50 dollárért lehetőség van a reptéren érkezéskor tesztet végezni.

Belize

Maldív-szigetek

Oltással karantén és tesztközélezettség nélkül lehet utazni. Minden oltással nem rendelkező turista köteles érkezésekor egy angol nyelven kiállított hatósági igazolást bemutatni a negatív Covid-19 PCR tesztről, amelyet az érkezés előtti 96 órában állítottak ki (96 órát a Maldív-szigetekre történő utazás kezdetétől kell számolni).

Maldív-szigetek

Brit Virgin-szigetek

5 napnál nem régebbi negatív tesztet kérnek, majd érkezéskor egy újabbat kell csináltatni, melynek megérkezéséig karanténban kell lenni. A nem oltott turistáknak az első 4 napban karanténban kell maradniuk.

Brit-Virgin

Seychelle-szigetek

A légi úton érkező utasoknak az utazás megkezdése előtt maximum 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszttel kell rendelkezniük.

Seychelle-szigetek

Emellett a kölcsönös vakcinaigazolvány elfogadás miatt az oltottak korlátozás nélkül utazhatnak Horvátországba, Mongóliába, Szerbiába, Montenegróba, Észak-Macedóniába, Csehországba, Grúziába, Montenegróba, Törökországba, Bahrenbe és hamarosan Szlovákiába is.

Mehetünk még többek között Ausztriába, Albániába, Ciprusra, Dubajba, Észtországba, Bulgáriába, Görögországba, Izlandra, Lengyelországba, és Németországba is. Egyre hosszabb a lista!

Ajánlatok