accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Idén átlagosan 44 nappal az utazás előtt foglalták az utazásokat!

utazomajom /

A tavalyi évhez képest több mint egy héttel korábban foglaltuk le a nyaralásunkat idén, derült ki a Wizz Tours online utazási szolgáltató közép-európai országokat összehasonlító nyári foglalási adataiból. Talán meglepő, de a lengyel és a román utazókkal összehasonlítva mi, magyarok tartjuk a legfontosabbnak a nyaralást, és ennek megfelelően mi is költünk fejenként a legtöbbet nyári utazásainkra.

A Wizz Tours a magyar, a román és a lengyel utazók több ezer idei foglalását vetette össze június 30-ig, tehát az első igazi nyári hónap végéig bezárólag. Ezekből az adatokból derült ki, hogy míg tavaly átlagosan 44 nappal az utazás előtt foglaltunk, idén több mint egy héttel korábban, átlagban 52 nappal indulás előtt már lefoglaltuk a nyári utakat. “A nyári utazási szezon zárásakor ezek a számok várhatóan valamennyivel alacsonyabbak lesznek, hiszen csak most érkezünk el a last minute utak legfőbb foglalási és utazási időszakához, de a trend valószínűleg az év végéig megmarad” – mondta el Csanálosi István, a Wizz Tours ügyvezetője.

A három közép-európai országból Magyarország látványosan kiemelkedik a nyaralási kedv szempontjából. Míg az összes utazást tekintve Romániában 44%, Lengyelországban 45% a nyaraló úticélok aránya, addig nálunk ez a szám közel 60% a Wizz Tours éves mintájában. A májustól kezdődő nyári időszakban pedig természetesen még magasabb, 70% fölé emelkedik a nyaralások foglalási aránya a magyar utazók körében. “A nyár persze mindenhol a fő utazási szezon, de Magyarországra ez fokozottan igaz, ami azt is jelenti, hogy nálunk sokkal alacsonyabb a szabadidős utazók körében a városlátogatások aránya” – mutatott rá Csanálosi István.

A nyaralás fontosságát az is jelzi, hogy a három ország összehasonlításában messze mi költünk a legtöbbet fejenként a nyári utazásra. Átlagosan több mint 400 euró, azaz közel 125 000 forint értékben foglalnak fejenként a magyarok nyári szabadságukra, ez jóval magasabb, mint a 300 eurós, azaz nagyjából 93.000 forintos lengyel, vagy a 330 eurós, tehát valamivel százezer forint feletti román átlag. Persze vannak szélsőségek is: idén a legdrágább Wizz Tours foglalás Magyarországról egy fejenként 580.000 forintos dubaji út volt, míg a leginkább pénztárcabarát nyaralás díját az az utazó nyerte, aki fejenként alig 27.000 forintért tudott repülőjegyet és szállást foglalni Burgaszba.

“Azt látjuk, hogy szinte minden tengerparti úti célra jelenleg is elérhető a fejenkénti 100 000 forint alatti csomagár – legyen szó a görög szigetekről, Rodoszról, Krétáról, de Málta és akár a Kanári-szigetek is ezen a szinten mozognak, tehát olcsóbbak idén, mint tavaly” – mondta el Csanálosi István.

A Wizz Tours közkívánatra újra nyári foglalási akcióval igyekszik hozzájárulni a tökéletes nyári kikapcsolódáshoz. Minden július 12-31 között megtett legalább 7 éjszakás nyári* foglalás végösszegéből éjszakánként 10 euró kedvezmény jár a LONGSUMMER promóciós kód használata esetén.

Ajánlatok