accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Így dolgoznak a poggyászfosztogatók Ferihegyen, egyet el is kaptak!

utazomajom /

A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) nyomozói utasnak álcázták magukat, így sikerült lebuktatniuk a rakodómunkást. – írja a police.hu

Az RRI munkatársai 2018. szeptember 2-án a reggeli órákban bűnügyi portaszolgálatot láttak el a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A Valenciába induló járat felszálló utasai között elvegyült két nyomozó, azonban ahelyett, hogy felszálltak volna a gépre, az első ajtóhoz vezető lépcső alatt átbújva benéztek a raktérbe, amelynek bejáratánál több csomag volt felhalmozva. A rendőrök a raktér belsejében tetten értek egy rakodómunkást, aki éppen egy poggyászként feladott bőröndben kutatott.

Ezután a nyomozók a repülőgép utasterébe vitték a felnyitott táskát és megkerestél a tulajdonosát. A táskából ezúttal ugyan nem hiányzott semmi, de ha nem zavarják meg a “munkában”, valószínűleg talál magának kedvére valót, hiszen a benne lévő tárgyak összértéke 70.000 forint volt.

A rakodómunkást a nyomozók előállították, majd lopás vétség kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Az RRI a repülőtéren folyamatosan tart vagyonvédelmi akciókat. A rendőrség azt tanácsolja a légi közlekedést választó utasoknak, hogy műszaki cikkeket, készpénzt, ékszereket ne hagyjanak a feladott poggyászukban. Az értéktárgyaikat akár az utolsó pillanatban is vegyék ki a csomagjukból, ha kiderül, hogy azt a repülőgép rakterében fogják elhelyezni.

Erre kéri egyébként az utasokat a Wizz Air is, viszont náluk díjmentesen legfeljebb a kezedben viheted tovább az értékeid a gépre. Újabb táska, zacskó már a cég kommunikációját végző ügynökség hivatalos álláspontja szerint díjköteles.

A poggyászokból eltűnt tárgyak miatt korábban megkérdeztük Hardy Mihályt is. A vele készült interjúnk itt olvashatod.

Forrás: police.hu

Ajánlatok