accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Aktuális Wizz Air, Ryanair kézipoggyász kisokos, közérthetően!

utazomajom /

Ha elolvastad a szabályzatokat és fogalmad sincs, hogy mit vihetsz, esetleg egészen mást tapasztalsz a repülőtéren, ne ostorozd magad, nem benned van a hiba. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy a két legnépszerűbb fapados légitársaságnál mekkora csomagod lehet és milyen feltételekkel. Egyetlen egy dologban mindkét vállalat egyetértett: minden szabályozás csakis az utasok érdekei miatt került bevezetésre, nem az esetleges profitnövekedés miatt. Mi több, nem is számítanak több bevételre.

Wizz Air kézpoggyász – Augusztus 24-től

Alap jegyár mellé

Minden utas 1 db, maximum 55 x 40 x 23 cm méretű poggyásszal utazhat díjmentesen. A kézipoggyászt is kötelezően fel kell adnod a Wizz utasfelvételi pultnál, ezért minden olyat is szállíthatsz benne, amit egyébként csak a feladottban lehetne, például folyadék. A személyes tárgyaid, pl: higiéniai cikkek, útlevél és egyéb dokumentumok) és értéktárgyaikat (pl. ékszer, telefon, fényképezőgép) vidd magaddal a gépre. Hivatalosan ehhez nem használhatsz egy második táskát vagy zacskót, ezt elvileg a kezedben kell a gépre felvinned.

Ha nem szeretnéd feladni a kézipoggyászod és nem szeretnél fizetni sem, akkor egy maximum 40 × 30 × 18 cm-es táskát válassz. Ezt mindenképp felviheted a gépre, viszont ezen túl semmi mást. Így nem kell leadnod az utasfelvételi pultnál, nem kell rá várnod érkezéskor, nem keveredik el és biztosan nem lopnak ki belőle semmit.

Gyakorlat: Ha hátizsákkal utazol, nem veszik el. Ha gurulós bőrönddel, akkor igen. Ez abszolút nem hivatalos, ha túlméretezed, simán kifizetheted a repjegyed többszörösét is büntetésként.

WIZZ Priority szolgáltatás mellé

Ha fizetsz a szolgáltatásért, (foglalás közben tudod hozzáadni, ne aggódj, nem kerüli el a figyelmed, mert legalább 5 helyen fogod látni majd) akkor garantáltan magaddal viheted az utastérbe az 55 x 40 x 23 cm méretű poggyászod, illetve pluszban egy 40 × 30 × 18 cm méretű kisebb táskát is.


Ryanair kézipoggyász – November 1-től

Az alap jegyár mellé

Minden utas egy maximum 40 × 20 × 25 cm-es poggyászt vihet magával díjmentesen. Ha nem vásárolsz “Elsőbbségi beszállást”, de mégis nagyobb, 10 kg-os poggyászt vinnél, akkor a foglaláshoz 8€ áron tudod hozzáadni, és kötelezően fel kell adnod a check-in pultnál.

Elsőbbségi beszállás mellé

Aki megvásárolja az elsőbbségi beszállást, két darab kézipoggyásszal utazhat. Egy maximum 10 kg-os 55 x 40 x 20 cm-es illetve pluszban egy kisméretű 40 × 20 × 25 cm-es táskával. Mindkét táskát a fedélzetre viheti magával az utas.

A kisméretű kézipoggyásznál a Ryanair megengedőbb lesz, hiszen 42 x 20 x 30 cm-es keretbe kell, hogy beleférjenek, tehát néhány centinél nagyobb táskák esetéb még nem kell fizetni.

November 1-ig

2 db kézipoggyász engedélyezett díjmentesen. Amennyiben két kézipoggyásszal utazol, akkor a nagyobbat (55 x 40 x 20 cm) a beszállítókapunál le kell adnod a személyzetnek. Ezt a táskát a raktérben fogják szállítani, de külön díj felszámítására nem kerül sor. A kis poggyász mérete maximum 35 x 20 x 20 cm. Ha mind a két csomagodat magaddal szeretnéd vinni a fedélzetre, abban az esetben elsőbbségi beszállás szolgáltatást kell hozzáadnod a foglaláshoz.

Ha most vásárolsz bőröndöt az etaska.hu-n 10% kedvezményben részesülsz az “utazomajom” kuponkóddal!