accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Így utazhatsz Dubajba COVID idején!

utazomajom /

Jelenleg az egyik legnépszerűbb úti cél kétségtelenül Dubaj. Az átszállás nélkül, 5-6 órás repülőúttal elérhető emírségbe történő utazáshoz pont a téli időszak a legalkalmasabb, amikor a hőmérséklet 15-30 fok között mozog, folyamatosan süt a nap és csapadékra sem kell számítani.

Mindenhonnan lenyűgöző a világ legmagasabb épülete, a Burj Khalifa

Január végén megváltoztak a Dubajba történő belépés feltételei

  1. Magyar állampolgároknak vízumra továbbra sincs szükség, csak egy legalább még 6 hónapig érvényes útlevélre
  2. Dubajba jelenleg csak 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszttel lehet belépni. A tesztnek angol nyelven is elérhetőnek kell lenni, és kötelező kinyomtatni. 12 éves kor alatt nem szükséges teszt. Az oltóközpontban a teszt ára 15.000 forint és garantáltan 24 órán belül küldenek eredményt. Nincs idegen nyelvű felár sem.
  3. Le kell tölteni a COVID19 – DXB Smart mobil applikációt és ki kell tölteni a megfelelő adatokkal.
  4. Leszálláskor egy újabb PCR tesztet csinálnak a repülőtéren. Az Emirates utasai részére ingyenes.
  5. A teszteredmény (maximum 24 óra) megérkezésééig a hotelszobában kell maradni. Negatív eredmény esetén a szabályok betartásával szabadon lehet mozogni Dubajban.
  6. Kötelező továbbá egy COVID-ra is kiterjedő nemzetközi biztosítás. Az Emirates utasai a jegy mellé ingyenesen megkapják.

Koronavírus helyzet

Az Emirates komolyan veszi a biztonsági előrírásokat. A fedélzeten a levegő folyamatosan cserélődik, két percenként az egész kabinba tiszta levegő áramlik a HEPA szűrőkön keresztül, ráadásul felülről lefelé. A HEPA szűrők a vírusok és a baktériumok 99.95%-át képesek kiszűrni, így a levegő tisztább, mint egy irodában vagy akár a kórházban. A személyzet tetőtől talpig védőfelszerelésben van az út teljes időtartama alatt (itt nem az orr alatti verzióra kell gondolni). A repülőgépeken és a repülőtéren folyamatosan fertőtlenítenek. Merem állítani, hogy nagyobb biztonságban vagy egy 6 órás út alatt mint egy nagyobb bevásárlás alkalmával egy hipermarketben.

A helyiek a hétvégéket előszeretettel töltik a homokdűnéknél piknikezve

Ez alapján mindenki el tudja dönteni, hogy be meri-e vállalni az utazást, megér-e neki a kockázatot.

A mindenre kiterjedő részletes úti beszámolónkat ide kattintva éred el. Hamarosan jelentkezünk az újdonságokkal!

Ajánlatok