accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Indonézia képes beszámoló – Lombok, Nusa Lembongan, Gili Air

utazomajom /

Balihoz közel fekvő Lombok szigetén a helyiek összegyűltek és harci bemutatót tartottak saját szórakoztatásukra. Lombok déli része apraja nagyja összegyűlt az eseményre.

Az autóval direkt azért álltak oda, hogy lelátóként funkcionáljon. Minden lehetséges magaslatot kihasználtak.

Parázson pirított kukoricát sok helyen lehet kapni Indonéziában, íze nagyon finom. Nagyjából 200 forintba kerül egy darab.

Az út szélén egy helyi dolgozik. Akik nem turizmusból keresik a kenyerüket, azok mezőgazdasággal vagy halászattal foglalkoznak.

Bukósisak használata csak a fő utakon kötelező. Egy robogón olykor öt fős családokat is látni, ha a gyerekek még kellően picik.

Lombokon csupán két éjszakára béreltük ki ezt a villát, 3 óriási hálószobával, 3 fürdővel, saját medencével és kerttel. 6000 forintba került fejenként. 10.000 forint kedvezménnyel foglalhatod, ha ezen a linken keresztül regisztrálsz!

Ez a medence csak a miénk volt.

Távolban a tenger is feltűnik.

A villa belülről. Fából és márványból készült szinte minden!

Naplemente Lombokon.

Lomboktól csupán néhány kilométerre fekszenek a Gili szigetek, szám szerint három. Mi a legközelebbin, Gili Air-en voltunk.

Gili Air jellegzetessége a lovaskocsis taxi. A szigeten nincs betonút, illetve motoros jármű sem. Lovon kívül biciklivel és gyalog lehet közlekedni. Két óra elegendő ahhoz, hogy körbesétáljunk a szigeten.

Eső közeledik Gili Air-en. A kép bal sarkában a következő sziget, Gili Meno széle tűnik fel.

Lombokról Nusa Lembongan szigetére utaztunk. A sziget észak-nyugati része szörfözésre is alkalmas.

Indonézia lakosságának 88%-a muszlim hitű, ezzel az ország a világon a legnagyobb muszlim lakossággal rendelkező ország. Kivételt képez ez alól Bali, ahol a lakók 93%-a hindu, és legkevesebben az iszlámot gyakorolják. Épp emiatt nagyon sok hindu templom található szerte a szigeteken. Mi leginkább Nusa Lembonganon találtuk legintenzívebbnek.

Ilyen és ehhez hasonló szobrok díszítik az udvarokat, utcákat.

Nők a fejükön egyensúlyozva viszik a gyümölcsöt, áldozatot állítanak hindu Isteneiknek.

Sushi a tengerparton. Indonéziában az ételek nagyon finomak és olcsóak.

Ugyan ezen a helyen rákocskák üvegtésztával.

Nusa Lembongan kikötője a dombra épített házakkal.

Dream beach, a sziget egyik nevezetessége. Olykor hatalmas hullámok miatt igazi természetes hullámfürdő.

Tábla hívja fel a figyelmet az erős sodrás veszélyére.

Megérkeztek a hullámok is.

Kilátás az egyik étteremből.

Kilátás a szállásunkból. Érdekessége, hogy a fürdőnek nem volt teteje, így a szabadban tusolhattunk, sőt, még a wc felett sem volt tető. Olykor 20-30cm nagyságú gekkóval szemeztünk.

Nusa Lembongan melletti Mangrove erdő közelében.

A házakat a hegyoldalra építik, ahonnan egész nap a tengert láthatjuk.

 

 

 

 

Ajánlatok