accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Iránytű a tőzsdei kereskedési stratégiák megértéséhez

utazomajom /

Miért fontos a tudatos tőzsdei kereskedési stratégia megléte, módszeres betartása? Milyen úton és módon lehet saját stratégiánk a tőzsdei kereskedéshez, illetve milyen tényezők figyelembevétele javasolt akkor, amikor kidolgozzuk a saját stratégiánkat a tőzsdei kereskedés szempontjából?

Amiért mindenképp javasolt tudatos tőzsdei kereskedési stratégiát követni

Bizonyára megegyezhetünk abban így látatlanban is, hogy a tőzsdei aktív jelenlétünk egyik legfontosabb célkitűzése az, hogy kamatoztassuk a vagyonunkat, lehetőség szerint minél kedvezőbb mértékben.

A stratégia ehhez kínál egyfajta praktikus keretrendszert, szabályozottságot, struktúrát. Abból a nem elhanyagolható megfontolásból, hogy csökkenteni tudjuk a kockázatokat, a nyereségünk aránya pedig meghaladja a veszteségek mértékét.

A célzott tőzsdei kereskedési stratégia megléte és fegyelmezett betartása egyértelmű választ adhat olyan kérdésekre, hogy mit, mikor, miért vásárolunk meg, illetve mit, mikor, miért adunk el.

Milyen módjai lehetnek a megfelelő stratégia kialakításának?

Alapvetően kétféle lehetőség áll rendelkezésre. A könnyebben járható út az, ha fogunk egy, már létező és jól bevált mechanizmust, majd szép precízen, pontról pontra tanulmányozzuk azt amíg meg nem értjük, illetve képesek nem leszünk kivitelezni.

A Random Capital Zrt. termékei között megtalálható számlanyitás utáni másik lehetőség az, ha alkotunk egy saját stratégiát. Ez értelemszerűen több szakértelmet, időt és befektetett energiát igényel. Cserébe a saját preferenciáinkhoz igazítható, ráadásul még tanulhatunk is belőle.

Nem is keveset, pláne akkor, ha a kitalált és precízen végrehajtott stratégia még működik is. Persze a kidolgozásnál azért akad néhány nem elhanyagolható szempont, amelyekre jobb módszeresen kellő figyelmet fordítani.

Mi mindent célszerű figyelembe venni a stratégia kialakításakor?

Mindenekelőtt annak az elhatározása a kulcs, hogy milyen mértékű Risk-Reward (kockázat-hozam) arány vállalása az, ami számunkra komfortos. Számolva azzal, hogy a magas profit rendszerint magasabb kockázattal szokott társulni.

A következő lényegi kérdés a választott időtáv. Egy adott részvényt tarthatjuk ugyanis például egy évig, de kereskedhetünk vele napon belül vagy a kettőt kombinálva is. Erősen javasolt kitalálni az erre vonatkozó elképzeléseket is.

A kialakításnál célravezető a diverzifikációra való törekvés is, csökkentve ezáltal a kockázatunkat olyan formában, hogy több felé osztjuk a rendelkezésre álló erőforrásokat.

Értelemszerűen egyéni preferencia kérdése, hogy a szóba jöhető részvénytípusokba a vagyonunk mekkora hányadát tesszük. Akár épülhet a stratégiánk az egyes szektorok közötti megosztásra is, magasabb szintű diverzifikációt elérve ezáltal.

Ajánlatok