accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Itt vannak Európa legjobb karácsonyi vásárai

lanymajom /

A karácsonyi készülődés elmaradhatatlan eseménye valamelyik adventi vásár felkeresése; forralt borozás, házi készítésű termékek kipróbálása, sétálgatás a hangulatosan kivilágított utcákon. Persze nemcsak Magyarországon, hanem Európa szerte szinte minden országban megvannak a helyi hagyományok. A brit Telepgraph összeszedte hol találjuk a kontinens legjobb karácsonyi vásárait. Te jártál már valamelyikben?

1. Prága

Budapestről autóval, busszal, vonattal, de már fapados repülőjárattal is eljuthatunk a csodálatos, mesebeli Prágába, ahol különleges karácsonyi hangulatban lesz részünk. Az Óváros téren hatalmas karácsonyfa, a Vencel téren rengeteg árus, a vár mellett pedig gyönyörű téli panoráma vár.

2. Budapest

Az angolok szerint Budapesten található Európa egyik legjobb karácsonyi vására, így az se keseredjen el, akinek az idei szezonban nem sikerül egy másik országba eljutni, hiszen a fergeteges karácsonyi hangulat itthon is adott. Top ünnepi programok decemberre!

3. Lisszabon

A portugál főváros télen és nyáron is elbűvöli az oda látogatókat. Ilyenkor a belváros ünnepi fényekben úszik, a Rossio téren pedig pompás karácsonyfa és remek adventi vásár található. Ha erre jársz próbáld ki a hagyományos portugál karácsonyi süteményt a bolo reit, ami a mi püspökkenyerünkre hasonlít.

4. Drezda

A karácsonyi vásár hagyománya eredetileg Németországból ered, a drezdai pedig a világ egyik legrégebbi vására, melyet 1434-től minden évben megrendeznek.

5. Frankfurt

A frankfurti az egyik legnagyobb német karácsonyi vásár a látogatószám és a méret alapján. A pompás díszek, festői környezet és a hatalmas karácsonyfa viszont nemcsak a méretet, hanem a hangulatot is biztosítja.

6. Velence

Velencébe általában a karneváli időszakban utaznak a legtöbben, pedig a város és környéke adventkor is számtalan programlehetőséget kínál. A vásárokat nem a központban, hanem egy kicsit távolabb, a Strada Nován, a Campo San Polón és a Campo San Maurizión találjuk.

7. Párizs

Egy meleg italt kortyolgatni az Eiffel torony alatt található karácsonyi vásárban? Nagyon romantikusan hangzik. Párizs viszont nemcsak pároknak, hanem mindenkinek nagyszerű ünnepi célpont, ahol összesen 6 helyen élvezhetjük az adventi vásárokat.

8. Glasgow

Skócia legnagyobb városa hatalmas jégkorcsolyapályával, óriáskerékkel, körhintával és persze karácsonyi ételekkel, italokkal várja a látogatókat. Családoknak kiváló helyszín.

9. Bécs

Bécs az egyik legnépszerűbb és egyben legkönnyebben elérhető külföldi adventi vásár helyszín, amit évről évre rengeteg turista keres föl. Nem hiába, hiszen a csodás, rendezett utcákon az ünnepi díszítésben és fényekben meginni egy forró pucsot leírhatatlan élmény.

10. Sevilla

Andalúzia fővárosát, Sevillát karácsony előtt is érdemes felkeresni, ahol elbűvölő betlehemeseket, dekoratív kerámiákat csodálhatunk meg és ne feledjük el azt sem, hogy itt egy nem mindennapi, pálmafás karácsonyi élményben lesz részünk.

11. Koppenhága

Koppenhága elsőszámú karácsonyi vásárát a Tivoliban rendezik meg, ami biztos, hogy a kicsik kedvence lesz, hiszen találkozhatnak a télapóval és felülhetnek a hullámvasutakra, hintákra. Persze a szülők sem fognak unatkozni a dán fővárosban, hiszen ezen kívül még több hangulatos vásárt is kialakítanak.

12. Tallinn

Az idei évben az eddiginél sokkal fényesebb, különlegesebb ünnepi díszítéssel készülnek az észt fővárosban. Tallinn ízletes hal- és húsételekkel és érdekes programokkal várja a látogatókat; minden pénteken és szombaton hagyományos néptánc bemutatót tekinthetünk meg a főtéren.

13. Berlin

Berlinben rengeteg karácsonyi vásár közül választhatunk, számszerint több mint 60 vásár található a német fővárosban. A helyiek szerint a legjobb a Gendarmenmarkton található Weihnachtszauber, ahol nagyszerű gasztronómiai élményben lesz részünk, kipróbálhatjuk a fehér csokis tejet, sült almát, de a világ több pontjáról származó sajtkülönlegességeket is kóstolhatunk. Ezen kívül érdemes még felkeresni a Spandauer Straßet, az Alexanderstraßet, a Potsdamer Platzot és a Kantstraßet is.


Forrás: http://www.telegraph.co.uk/travel/destinations/europe/articles/Christmas-markets-in-Europe/

Ajánlatok