accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Fontos információk, ha most van dolgod a Budapest Airporton

utazomajom /

A Budapest Airport minden nap (de legfeljebb kétnaponta) délelőtt 10 órakor Repülőtéri napi értesítőt ad ki, hogy a friss információkról, adatokról tájékoztassuk a közvéleményt. Kérjük, kövesse Facebook-oldalunkat és weboldalunkat, ahová a Repülőtéri napi értesítő feltöltésre kerül.

A tranzitban várakozó utasok ellátása

Március 17-én, kedden lépett életbe az a kormányrendelet, amely külföldi állampolgárok részére megtiltja a Magyarországra való belépést, ettől a naptól a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren minden érkező utas okmányait ellenőrzik. Okmányellenőrzés után Magyarországra csak a magyar állampolgárok és az EGT országok azon állampolgárai léphetnek be, akik állandó tartózkodásra jogosultak Magyarországon. A többi külföldi állampolgárt a hatóság visszafordítja, ők az elutazásukig az erre a célra kijelölt tranzit részen várakozhatnak.
A tranzitban várakozó utasoknak a Budapest Airport takarót, élelmet, ásványvizet, igény esetén arcmaszkot, illetve korlátlan Wi-Fi hozzáférést biztosít. Szerdán továbbá kettő, nyomtatási lehetőséggel ellátott számítógépet is üzembe helyeztek az utasok számára a tranzit területén.

Kérjük, hogy a tranzitban várakozó utasokkal a hozzátartozók közvetlenül vegyék fel a kapcsolatot, a hatóságnak nem áll módjában telefonon információt kiadni harmadik félnek.

Éttermek nyitva tartása

A március 17. óta hatályos rendelet értelmében a repülőtéren található éttermek mintegy fele nyitva tart reggel 6 és délután 15 óra között. Az előírt időintervallumon kívül az utasok a vendéglátóegységekbe csak ételrendelés céljából léphetnek be, fizetés és az étel átvétele után nem tartózkodhatnak az étteremben. A 2. Terminál minden területén minimum egy vendéglátóegység üzemel – így például az utasfelvételi (check-in) csarnokban, az indulási csarnokban és a beszállítókapuk területén.

Parkolási díjjal kapcsolatos információk

A Budapest Airport minden utas számára maradéktalanul visszatéríti az előre lefoglalt és fel nem használt parkolás díját 2020. március 16. és május 31. között. A visszatérítési igényét a puo@bud.hu címen a foglalást visszaigazoló e-mail csatolásával tudja jelezni.

Amennyiben az utas autóját a repülőtéri parkolók valamelyikében hagyta és elutazott Magyarországról, de a hatályba lépő rendeletek vagy járattörlés miatt nem tud visszautazni Magyarországra, az autó a parkolóban maradhat, május 31-ig. A Budapest Airport a meghosszabbított parkolás időtartamára nem számol fel parkolási díjat. Az érintett utasokat kérjük, a puo@bud.hu címen jelezzék hosszabbítási igényüket.

A repülőtéri parkolók működésével kapcsolatos információk

A Budapest Airport a Business és a Holiday Lite parkolók működését felfüggesztette. A Business parkoló helyett a Terminál és Holiday parkolókat, Holiday Lite parkoló helyett pedig a Holiday Parkolót ajánlja a Budapest Airport.

Vigyázzunk egymásra!

A Budapest Airport január vége óta többezer egység kézfertőtlenítőt szerzett be, és a készletek utánpótlásáról folyamatosan gondoskodik. A korábban megrendelt kézfertőtlenítők 2020. 03. 19-én megérkeztek, a légi oldalon újra kihelyezésre kerültek a kézfertőtlenítő készülékek, valamint a szerződött takarítást végző cég a normál takarításon kívül naponta több alkalommal végez fertőtlenítő takarítást.

Szeretnénk felhívni az utazóközönség figyelmét, hogy egymásra való tekintettel és az egészségünk megóvása érdekében ne vigyék magukkal a kihelyezett kézfertőtlenítőket!

Ügyfélszolgálat és információkérés

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren bevezetett járványügyi intézkedések miatt megnövekedett a telefonos érdeklődések száma is. A Budapest Airport humánerőforrás átcsoportosítással megduplázza Call Center szolgáltatásának kapacitását annak érdekében, hogy a beérkező nagyszámú megkeresést minél hatékonyabban kezelje.

Szeretnénk megkérni utasainkat, hogy a gyorsabb ügyintézés érdekében az info@bud.hu e-mail címen vagy az alábbi linken található űrlapon vegyék fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal. Kollégáink a lehető legrövidebb időn belül igyekeznek megválaszolni a beérkező kérdéseket.

https://www.bud.hu/kapcsolat/call_center_informacio

A BUD Call Center információs központ minden nap reggel 6 órától este 22 óráig hívható. Az éjszakai órákban pedig a Repülőtéri Üzemirányító Központ fogadja az utasok hívásait a +36 (1) 296-7000 és +36 (1) 296-9696 telefonszámokon. A járványügyi helyzetre tekintettel, a járatinformációval kapcsolatos kérdéseket a korábbiaktól eltérően nem irányítják át az emeltdíjas telefonszámra.

Ajánlatok