accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Újabb enyhítés: Portugáliába teszt nélkül utazhatnak az oltottak és a gyógyultak

utazomajom /

Portugáliába február 7-én éjféltől szabadon beléphetünk teszt és karanténkötelezettség nélkül az érvényes COVID igazolvány birtokában. Ez azért fontos, mert Portugáliában valamilyen oknál fogva átszálláskor is ugyanazok a szabályozások voltak érvényesek, mint a belépésnél. Éppen a tegnapi napon érkeztünk TAP légitársasággal lisszaboni átszállással és annak ellenére, hogy ma már nem kértek volna tőlünk semmit, hétfőn még nagyon komolyan ellenőriztek bennünket. Legalább 6 alkalommal kellett átadni a papírokat úgy, hogy már az ellenőrzötteknek járó karszalag is rajtunk volt.

Továbbra is mindenki számára kötelező azonban kitölteni az online járványügyi nyomtatványt, a PLC-t. Annak ellenére, hogy az átszálló utasoknak is rendelkezniük kell az irattal, sajnos a szabályalkotók arra nem gondoltak, hogy ők bizony nem alszanak Portugáliában. Kötelező ugyanis kitölteni a portugál lakhelyet akkor is, ha az nincs. Felvettem a kapcsolatot a TAP-pal, ahol tudtak a problémáról, viszont azt nem, hogy mit kellene beírni. Ezért aztán a segítőkész ügyfélszolgálatos azt tanácsolta, hogy mindent tüntessek fel a hotel mezőben (indulás, érkezés, időpontok, írjam oda, hogy csak transzfer stb.) Úgy oldottam meg, hogy “only transfer” és a reptér címét adtam meg. A fenti eset is jól bizonyítja, hogy mennyire túlgondolja néhány buzgó döntéshozó ezt az egész papírosdit. Egyébként egyetlen dolgot ellenőriznek rajta: az ülőhelyed ott van-e, mint a beszállókártyádon. A gépen már bárhova ülhetsz, az nem érdekel senkit.

A szárazföldi Portugáliában illetve az Azori-szigeteken csak az Európai Gyógyszerügynökség által elismert vakcinákat fogadják el a beutazáshoz. A szputnyikosok és a kínai vakcinával oltottaknak csak Madeira áll nyitva teszt nélkül. A 12 éven aluliak mentesülnek minden feltétel alól.

És egy kis szigorítás a végére. Eddig mindenki számára kötelező volt a 72 órás PCR vagy a 48 óránál nem régebbi antigén teszt. Most már csak az oldatatlanok számára kötelező, viszont az antigén teszt idejét 24 órára csökkentették, ami külön kihívás ha mondjuk hétvégén kellene megcsináltatod egy harmadik világbeli országban.

Ajánlatok