accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Itt vannak a világ legjobb szilveszteri bulijai

lanymajom /

Lassan eljön az év vége, a szilveszter és az újévi fogadalmak ideje. Gondoltál már arra, hogy hol vannak a világon a legnagyobb bulik az év utolsó napján? Hova érdemes utazni ha egy igazán fergeteges élményben részesülnél? Mutatjuk.

1. Sydney

Sydneyben az elsők között ünnepelhetjük az új év beköszöntét, de a város nemcsak ezért az egyik legjobb hely az ünneplésre, hanem azért is, mivel itt élvezhetjük a világ egyik legnagyobb, leglátványosabb tűzijátékát

2. Edinburgh

A skót nagyvárosban átélhetjük Európa egyik legkülönlegesebb újévi fesztiválját, a Hogmanay-t. Az ünnepi szertartás december 30-án egy fáklyás felvonulással kezdődik, majd következő nap hatalmas utcai party-val és táncfelvonulással folytatódik, végül a Forth folyóban való jótékonykodási úszással zárul. Skóciában akkora buli van, hogy a január 2-a is nemzeti ünnep.

3. Rio de Janeiro

A brazíliai Rioban mindig hatalmas bulikba csöppenhetünk, így van ez a szilveszterrel is, amikor több ezren búcsúznak az óévtől a híres Copacabana strandon. Ilyenkor az emberek fehérbe öltöznek, virágot dobnak a tengerbe, illetve élvezik a tűzijátékot és a zenét.

4. New York

New York legnagyobb ünneplése a Times Square-en folyik, ahol egy hatalmas, fényizzókkal felszerelt gömböt eresztenek le a One Time Square épület oszlopán. A buli elmaradhatatlan kelléke a több tonna konfetti és persze a tűzijáték.

Kép forrása: innen

5. Hong Kong

Az ázsiai metropolisz különleges elhelyezkedése kiváló újévi élményt biztosít. Valamelyik felhőkarcoló bárjában ünnepelve csodálatos tűzijátékban lehet része az ide látogatóknak.

6. Párizs

A fények városában éjfél előtt a pezsgők, majd éjfélkor a tűzijátékok durrannak, utána pedig indul az ünneplés a Champs-Elysées-n.

7. Fokváros

A buli a parton, a legjobb és egyben tömegmentes tűzijáték figyelő hely pedig az Asztal-hegyen található. Az ünneplés nem áll meg éjfélkor, hanem utcai kosztümös felvonulással folytatódik január első és második napján.

8. Berlin

Szilveszterkor Berlin utcái egy nyitott szórakozóhellyé válnak, ahol élő koncertek, DJ-k, fény show és eszem iszom várja az ünneplőket. A tűzijáték után a buli a diszkókban folytatódik.

9. Reykjavik

Izland fővárosában az újévi tűzijáték azért érdekes, mivel nincs hivatalos ünnepély, hanem a lakosok lövik föl saját tűzijátékaikat. A látványra viszont nem lehet panasz, sőt, egy igazán különleges élményben lehet részünk.

10. Dubaj

Dubajban mindent nagyobbra, magasabbra, fényűzőbbre terveznek, amiből persze az újévi ünnepély sem maradhat ki. Hatalmas show, látványos tűzijáték és luxus kápráztatja el a Dubajban szilveszterezőket.

11. Hawaii

Amikor a fél világ már rég ágyban fekszik és a szilveszteri bulit heveri ki, akkor Hawaii-on még tűkön ülnek és várják a visszaszámlálást. Sydney-hez képest 21 órával később kezdődnek az események, viszont a buli itt is fergeteges. A Waikiki Beachen pompás tűzijátékkal köszöntik az új évet.


Forrás: https://theculturetrip.com/pacific/australia/articles/the-11-craziest-new-years-eve-parties-on-earth

Ajánlatok