accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Járatritkítások, módosítások, törlések a Wizz Air téli menetrendjében!

utazomajom /

Számtalan üzenetet kaptunk olvasóinktól, akik a Wizz Air profiljukba belépve azt tapasztalták, hogy módosították a járatuk eredeti időpontját és egy alternatív időpontra, esetleg másik útvonalra foglalta át őket Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága, Európa egyik leggyorsabban növekvő légitársasága – tudtuk nélkül.

Azt már tudjuk, hogy a téli menetrendben járatritkításokat eszközölt a társaság. Az érintett útvonalak között van Milánó, Brüsszel, Barcelona, és London is. Bécsből Valencia esetében van tudomásunk törlésről.

A facebook csoportunkban a hatalmas felháborodást nem is a törlések, módosítások keltették, hanem a tájékoztatás hiánya. Hiszen minél előbb szerzel tudomást a változásról, annál hamarabb és költségkímélőbben tudsz alternatív megoldást találni.

“Ha belépek a WizzTours oldalán, akkor Confirmed a foglalás, viszont, ha a Wizz Air oldalán nézem meg a járatinformációt, akkor áttették az odafele jegyet Március 20 ról Március 17 re. A WizzTourson erről semmilyen információ nincsen, és én nem fogadtam el semmilyen módosítást. Semmilyen email/értesítést nem kaptam. A kérdésem az, hogy járt már valaki így? Milyen lehetőségeim vannak? Kapni fogok akármilyen értesítést, vagy csak szerencsém volt, hogy észrevettem? Esetleg el lehet érni őket telefonon egy magyar nyelvű, nem emelt díjas számon?” – teszi fel a kérdést olvasónk, Bálint.

Korábban a téli menetrendből kikerült Bergen, Bordeaux, Nizza és végül Bukarest is, azonban hivatalosan ezt is csak a Budflyer blog kérésére erősítette meg a társaság, a honlapjukon nem található erről információ.

Természetesen mi is megkerestük a Wizz Air-t és feltettük kérdéseinket a módosításokkal kapcsolatban, továbbá kértünk egy listát az érintett járatokról.

A hivatalos közlemény meg is érkezett, de sajnos a kérdéseinkre nem kaptunk választ.

“Üzemeltetési okokból a Wizz Air egyes járatait, mint például a 2018. október 12-i Budapest-Lisszabon, vagy a 2018. október 29-i Budapest-Berlin, illetve Berlin-Budapest járatát az eredetileg tervezett Airbus A321 helyett Airbus A320 típusú repülőgéppel üzemelteti. Az Airbus A320 kisebb kapacitása miatt egyes utasokat későbbi járatokra kell átfoglalni. A változások által érintett utasok részére a Wizz Air alternatív járat foglalását, a foglalási díj teljes visszatérítését, vagy a foglalás összege 120%-ának WIZZ számlára történő utalását ajánlja fel. A Wizz Air az érintett utasok elnézését kéri az esetleg okozott kellemetlenségért.”

Kiegészítés: “Az említett esetekben eseti járattörlésekről van szó, tehát maga járat gyakorisága nem változik.

Így tehát azt tanácsoljuk, ha a téli menetrendben van foglalásod, időnkét ellenőrizd a honlapon, hogy foglalható-e még a járat. Kérlek, ha a te járatod is érintett, írd meg kommentben, hogy tudjuk egymásnak segíteni.

A társaságot ismét megkértem, hogy tájékoztasson a módosításokról.

[UPDATE] A Wizz Air nem közöl listát, ezért rajtunk a sor, hogy kitaláljuk a változtatásokat. Sajnos nem mentettük le a korábbi menetrendet.

Zsuzsi: november végi római járatok érintettek.
Erika: december 6, esti máltai járatot módosították, majd törölték.
Melinda: november 22-ei berlini járatot törölték, egy nappal korábbra foglaltak át.
Rita: november 15-ei esti barcelonai járatot törölték.
Gyuri: november 1-ei esti barcelonai járatot törölték.
Balázs: glasgow-i téli menetrendben eddigi szombat kedd-reggel helyett előbb péntek-hétfő este, majd szombat-hétfő este lett.

Írd meg kommentben, ha Te is változást vettél észre!

 

Ajánlatok