accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Kanári-szigetek, de melyikre menjek?

lanymajom /

A Kanári-szigetek Spanyolország autonóm közössége, mely közelebb esik Afrikához, mint a kontinentális Európához. A turisták körében a szigetek népszerűsége töretlen, hiszen itt mindig jó az időjárás, gyönyörű a természet, fapadossal könnyen megközelíthetőek, illetve az árak sincsenek elszállva. Ha már letettük a voksunkat a régió mellett, akkor a következő kérdés, hogy pontosan hova is menjünk a 7 sziget közül. A következő cikkünkben most erre próbálunk választ adni.

1. Tenerife

Tenerife a legnagyobb és a legnépszerűbb a hét sziget közül. Habár a déli oldalon reszortokat, luxus szállásokat és jól kiépített turisztikai szórakoztató központokat találunk, ez ne vegye el annak a kedvét Tenerife meglátogatásától, aki inkább más jellegű utazásra vágyik. Itt találhatjuk Spanyolország legmagasabb pontját a 3718 méter magas Teidét, úgyhogy túrázási lehetőségekben egyáltalán nincs hiány. A vízi sportok kedvelői sem fognak unatkozni, hiszen a szelek kiválóak például a kitesurfingeléshez. Összességében Tenerifén mindent megtalálunk; csodás strandokat, magas hegyeket, aranyos falvakat, nyüzsgő településeket.

Kinek ajánljuk?
Mindenkinek, akár kisgyerekeseknek is, hiszen változatosak a program- és szálláslehetőségek.

2. Gran Canaria

Gran Canaria a természetkedvelők paradicsoma, hiszen az összes sziget közül itt a legváltozatosabb a táj. Homoksivatag, szubtrópusi erdő, hegyek és a pezsgő főváros, Las Palmas várja a látogatókat. Az aktív pihenésre vágyók rengeteg kiépített túra- illetve bicikli útvonal között választhatnak, továbbá bulizásra, kikapcsolódásra és persze strandolásra is van lehetőség.

Kinek ajánljuk?
Szintén mindenkinek, hiszen itt is változatosak a program- és szállás opciók.

3. Fuerteventura

Fuerteventurán nincsenek hegyek és túrázási lehetőségek, itt leginkább strandolni és pihenni lehet. A szelek itt is kedveznek a vízi sportokhoz, illetve búvárkodási és snorkelezési programok is elérhetőek. A tengerpart mesés és hangos éjszakai életre sem kell számítani.

Kinek ajánljuk?
Annak, aki leginkább békésen strandolni és kikapcsolódni szeretne és nem érdeklik a bulik és a nagy nyüzsgés.

4. Lanzarote

Lanzarote szigetén nem csak barna, hanem fekete homokos tengerpartokat is találunk a vulkanikus tevékenységeknek köszönhetően. Habár a legtöbben leginkább pihenni, strandolni keresik föl a szigetet, viszont annak is érdekes lehet, aki érdeklődik a vulkánok iránt, hiszen Lanzarotét a vulkánok szigetének is szokás nevezni.

Kinek ajánljuk?
Pihenni készülőknek és természetkedvelőknek, akik kombinálnák az aktív- és passzív kikapcsolódást.

5. La Palma

A járatlan utak kedvelőinek innen kezdhet izgalmassá válni a lista, hiszen most jönnek azok a célpontok, ahova nehezebb eljutni, viszont cserébe nem is fogunk sok emberrel találkozni. La Palmán nincsenek üdülőközpontok, csak hangulatos, autentikus települések. A sziget egyáltalán nem sivatagi, hanem gyönyörű zöld növényzet és színes virágok borítják. Legmagasabb pontja 2396 méteren fekszik, ahova autóval is fel lehet jutni. A kilátás eszméletlen.

Kinek ajánljuk?
Annak, aki szereti felfedezni az érintetlen helyeket és túrázni a természetben.

Hogyan utazzak?
A Kanári-szigetek több pontjáról is indul repülőjárat, illetve hajó.

Repülő esetén az alábbi honlapokat keresd föl:
https://www.canaryfly.es/
https://www.bintercanarias.com/

Hajó esetén pedig ezeket:
https://www.navieraarmas.com/
https://www.fredolsen.es/en/
http://www.lineasromero.com/
http://www.biosferaexpress.com/

6. La Gomera

La Gomera szigetén nem igazán tudunk strandolni, viszont túrázni már annál inkább. Kiváló, jelzett útvonalakon sétálhatunk, élvezhetjük a természetet és a nyugalmat. A természet erre különösen csodás.

Kinek ajánljuk?
Kalandoroknak.

Hogyan utazzak?
Az előző pontokban említett lehetőségek szerint.

7. El Hierro

El Hierro van a legkevésbé felkészülve a látogatókra, csak a hardcore kalandorok keresik föl ezt a vadregényes szigetet. Itt tényleg csak elvonulni lehet a világ elől vagy esetleg búvárkodni.

Kinek ajánljuk?
Annak, aki ki szeretné kivonni magát egy kis időre a társadalomból.

Hogyan utazzak?
Az előzőleg említettek alapján.

Ajánlatok