Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon icon-hotels Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon

Tudtad? Spórolj Ryanairrel egyszerűen!

2014. szeptember 18. csütörtök, 19:19 - utazomajom
Ryanair Tippek & Trükkök

Hogyan spórolj akár 16.000 Ft-t?

A legnagyobb fapados (ún.: ultra lowcost) társaság híres volt arról, hogy megnehezítse az utasok életét. Sokat javult az elmúlt időben, sokkal inkább felhasználóbarátabb lett a honlap is, azonban néhány “buktatót” még hagytak a rendszerben. Nagyon oda kell figyelni, ha repülőjegyet foglalsz!

Először is, ne a magyar oldalon foglalj. Ha ott teszed, a következő megszólítások közül tudsz választani:

ryanair-foglalas

Míg az angol verzióban, helyesen:

ryanair-foglalas-2

Éppen túllendültünk egy nehézségen, de már jön is a következő.

Lakóhelynek ne Magyarországot válaszd, hiszen akkor biztosítási díjat számít fel. Egész egyszerűen a “Nem kérek biztosítást”, vagy angolul a “Don’t Insure Me” opcióra kattintsunk.

ryanair-foglalas-biztositas

A következő meglepetés a fizetéskor ér. Legtöbben észre sem veszik, mennyivel többet fizetnek a repülőjegyért a főoldalon kínált árnál. Egy igen eldugott helyen, a fizetéskor a “more information” linkre kattintva meglátjuk, miért is került 65247 Ft-ba 155 GBP.

ryanair-foglalas-arfolyam

A Ryanair kedvesen felkínálja (sőt, ha nem rendelkezünk másképp, akkor automatikusan e szerint jár el) a saját “biztonságos” árfolyamán történő pénzváltást. Nézzük csak:

ryanair-arfolyam-valtas

420.86 forintért kapunk 1 fontot. Ez a mai MNB középárfolyamon pedig: 395.5 lenne. Ha kivesszük a pipát, és a bankunk középárfolyamon vált, akkor 61302 Ft-t fogunk csak fizetni 65247 Ft helyett. Így 3945 Ft-t spóroltunk egy útvonalon fejenként, ami négy főnél már közel 16000 Ft-t jelent.

Figyelem: Ha Magyarországról induló járatra veszünk jegyet, vagy Magyarországról induló return jegyet vásárolunk, akkor a devizaváltással nem kell foglalkoznunk.

Talán ez is érdekelhet