accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Mondj igent a világra! 10 dolog, amit nem tudtál a Lufthansáról!

utazomajom /

Lufthansa nélkül ma már elképzelhetetlen az életünk, hiszen nem csak Európa, hanem a világ számos országába eljuthatunk a német légitársaság járataival. Tudtátok, hogy a világ szinte bármely pontja elérhető Budapestről vagy Debrecenből – egyetlen átszállással? És arról hallottatok, hogy a társaság jelképe, a darumadár 100 évvel ezelőtt született, idén pedig ráncfelvarráson esett át? Van még néhány érdekesség, amelyet csak kevesen tudnak a Lufthansáról, és azt is eláruljuk nektek, hogy most akár 11 Premium Economy interkontinentális jegyet tudtok velük nyerni. Érdemes tovább olvasni!

Tudtátok, hogy….

  • 51 éve közlekedtet járatokat Magyarországra a Lufthansa, Európa legnagyobb légitársasága? Évente közel 800 000 utas választja a Magyarországról induló, vagy oda érkező Lufthansa járatokat és ezzel a harmadik legnagyobb légitársaság Magyarországon?
  • A Lufthansa az egyetlen légitársaság, amely három magyarországi repülőtérre, Budapest (BUD), Derbecen (DEB) és Hévíz-Balaton (SOB- nyári charter) is közlekedtet járatokat, a téli menetrendben heti 77 járattal?

  • A légitársaság kampányának neve #sayyestotheworld, vagyis Mondj igent a világra! A Lufthansa idei SayYes kampánya a világ felfedezésére, nyitott világszemléletre ösztönöz, amely keretén belül bárki felfedezheti a Lufthansa hálózatát. Elég regisztrálni, majd meghívni legalább egy ismerőst a játékba és megnyerheted a 11 Premium Economy interkontinentális jegyet! Sőt, a játékot akár a fedélzetről is játszhatod, mivel a teljes Lufthansa interkontinentális flottában, illetve a kontinentális flotta Airbus A320-as gépein elérhető már a széles-sávú internet. Mi a teendő? A részvételhez mindössze ki kell választanod a kívánt úti célt a sayyestotheworld.com webhely virtuális földgömbjén, rá kell kattintani a „Catch this flight” gombra. Ezután meg tudod hívni barátaidat 1-től 10 főig, akiket szívesen elvinnél erre az útra.
  • 2018-ban megújult a légitársaság arculata és 30 év után váltott logót a cég? Továbbra is a 100 évvel ezelőtt, Otto Firle grafikus által tervezett daru marad a légitársaság ikonikus szimbóluma és megkülönböztető jegye a légi közlekedésben, de a design minden elemét átdolgozták a digitális kor követelményei szerint. Carsten Spohr, a Deutsche Lufthansa AG igazgatóságának elnöke szerint „Mindig is a daru volt a jelképünk, amely szorosan összefonódott a Lufthansa ígéretes teljesítményével. A mai napig a kiváló minőség, a színvonalas kiszolgálás, a repülési szakértelem, a megbízhatóság, az innovatív szellemiség és a bizalom szimbóluma.”

  • A Lufthansa indított a világon elsőként fedélzeti internet szolgáltatást még 2006-ban? Ma már a teljes interkontinentális flottában, illetve a kontinentális flotta Airbus A320-as gépein elérhető már a szélessávú internet.
  • A kiterjedt hálózatnak köszönhetően a világ szinte bármely pontja elérhető Budapestről, vagy Debrecenből egyetlen átszállással? A Lufthansa globálisan heti 5400 járatot üzemeltet a világ 76 országának 202 célállomására a téli menetrendben.
  • 1. A légitársaság két nagy gyűjtő/elosztó repülőtére Frankfurt és München? Frankfurtban található Európa egyetlen First Class terminálja, München pedig Európa legjobb repülőtere és a 2-es terminálja a világ legjobb terminálja címmel büszkélkedhet.
  • A Lufthansa vállalati székhelye a németországi Kölnben van bejegyezve, de számos szervezeti egysége nem ott, hanem a Frankfurti repülőtéren lévő Lufhansa Aviation Centerben található?
  • Az A350-900 fedélzeti szórakoztató rendszere egyedülálló lehetőségeket biztosít? Az utasok már otthon, indulás előtt választhatnak a fedélzeti műsorok közül, és felvehetik a kívánt elemeket lejátszási listájukra. Ehhez mindössze a Lufthansa Companion App nevű alkalmazást kell saját táblagépükre vagy mobiltelefonjukra letölteni. A fedélzeti műsor már hat héttel az utazás előtt elérhető. A fedélzetre érkezve az utasok szinkronizálják lejátszási listájukat az ülésük előtti képernyővel, és igény esetén akár saját mobileszközüket is használhatják második kijelzőként.
  • Az A350-900 a világ legfejlettebb és legkörnyezetbarátabb nagy távolságú repülőgépe? A Lufthansa Airbus A350-900 utasszállítójának fedélzetén 293 fő utazhat: 48 utas az üzleti, 21 a prémium turista és 224 a turista osztályon. A gép 25 százalékkal kevesebb kerozint fogyaszt, 25 százalékkal kevesebb káros anyagot bocsát ki, és jóval csendesebben száll fel más hasonló repülőgépeknél.

A lista persze nem teljes, napestig tudnánk folytatni a Lufthansáról szóló érdekességeket.

Végezetül egy jótanács Tőlünk- Nektek: ha már utaztatok a német légitársasággal, azért, ha még nem, azért játsszatok a #sayyestotheworld nyereményjátékkal és nyerjétek meg Ti a Premium Economy jegyeket!

További részletek: sayyestotheworld.com

szponzorált tartalom

Ajánlatok