accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Katalóniában holnaptól mindenhol maszkot kell viselni

utazomajom /

Olvasónk, Ágnes számolt be a spanyol utazásáról. Ryanair légitársaság utazás előtt küldött egy “Public Health Passenger Locator Form” nyomtatványt, amit megérkezésig kellett kitölteni.

Barcelonába érve a dokumentum alapján hőmérőztek, illetve véletlenszerűen végeztek az utasokon COVID tesztet. A taxik utastere plexivel van leválasztva az utastértől, így kevesebben fértek az autóba. Kevés a turista, de a Sagrada Família templomon kívül minden nyitva van és látogatható. A spanyolok eddig is komolyan vették a maszkviselést, minden zárt térben használják, holnaptól pedig már kötelező lesz.

Katalóniában csütörtöktől tehát kötelező lesz a maszkviselés minden nyilvános helyen, zárt és kültérben egyaránt – írja az El País spanyol portál. A bírság 100 euró, átszámítva 35.500 Ft. Az sem mentség, ha egyébként tartható lenne a másfél méteres távolság, vagy ha nem megyünk tömegbe. Néhány sporttevékenységtől eltekintve minden alkalommal viselni kell a maszkot. Külön kiemelendő, hogy a spanyolok nálunk sokkal szigorúbbak, sajnos nem fogadják el a homlok, toka, áll maszkot, de még csak azt sem, amikor nem takarja az orrot csak a szájat.

Alba Vergés egészségügyi miniszter egy kérdésre azt felelte, hogy “Ez az általános szabály. Mindenki aki elhagyja a házát viselje a maszkot függetlenül attól, hogy a tengerpartra indul strandolni, vagy egy irodába dolgozni.”

“Ha a tevékenység nem összeegyeztethető az arcmaszk viselésével, akkor kivételt lehet tenni.” – tette hozzá.

Spanyolországban egyébként május végétől átlagban napi 400 esetet regisztráltak.

Ajánlatok