Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon icon-hotels Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon

Késések, járattörlések Ferihegyen is

2019. január 08. kedd, 19:49 - Medvemaki
Hírek

Korábban írtunk róla, hogy az amszterdami Schiphol repülőtér mai működésére igencsak rányomta a bélyegét az ítéletidő, a KLM mintegy 160 járatát már tegnap, az előrejelzések alapján törölte, de más társaságok járatai közül is több hasonló sorsra jutott, de legalább is késéssel közlekedett.

A zord időjárás miatt a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér forgalma is akadozik; az Index kiszúrta, hogy a nap folyamán már több járat is a légtérben várakozott vagy a régió más repülőterein szállt le. A Wizz Air Berlin-Budapest és a Ryanair Dublin-Budapest járata Pozsonyban, a Lufthansa Frankfurtból Budapestre tartó járata Bécsben, a Wizz Air Pristina-Budapest járata pedig Debrecenben szállt le. Ami az induló járatokat illeti, a többségük átlagosan kétórás késéssel tudta elhagyni Budapestet ma délután, estére ezek a késések talán némileg csökkenni látszanak. Ami a környező reptereket illeti, hasonló mértékű fennakadás nem tapasztalható sem Bécsben, sem Pozsonyban jelenlegi információink szerint.

A budapesti repülőtér arról tájékoztatott, hogy lezárták a kettes pályát, a másikat pedig folyamatosan takarítják, emiatt az érkező járatok a levegőben kell, hogy várakozzanak. A nagy mennyiségű hó mellett az is problémát okoz, hogy a látótávolság jelentősen korlátozott. Arra kérnek minden utast, hogy figyeljék a reptér honlapját további információkért.

A havazás várhatóan az éjszakai órákig folytatódik, így a késések várhatóan nem szűnnek meg egyelőre. Az időjósok szerint  a hóesést ónos eső váltja fel hajnalban, majd délelőttre meg is szűnhet a csapadék, így holnap reggel a hóhelyzet már nem szabadna, hogy befolyásolja a repülőgépek közlekedését – legalábbis Budapesten.

Talán ez is érdekelhet