accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Késések, járattörlések Ferihegyen is

Medvemaki /

Korábban írtunk róla, hogy az amszterdami Schiphol repülőtér mai működésére igencsak rányomta a bélyegét az ítéletidő, a KLM mintegy 160 járatát már tegnap, az előrejelzések alapján törölte, de más társaságok járatai közül is több hasonló sorsra jutott, de legalább is késéssel közlekedett.

A zord időjárás miatt a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér forgalma is akadozik; az Index kiszúrta, hogy a nap folyamán már több járat is a légtérben várakozott vagy a régió más repülőterein szállt le. A Wizz Air Berlin-Budapest és a Ryanair Dublin-Budapest járata Pozsonyban, a Lufthansa Frankfurtból Budapestre tartó járata Bécsben, a Wizz Air Pristina-Budapest járata pedig Debrecenben szállt le. Ami az induló járatokat illeti, a többségük átlagosan kétórás késéssel tudta elhagyni Budapestet ma délután, estére ezek a késések talán némileg csökkenni látszanak. Ami a környező reptereket illeti, hasonló mértékű fennakadás nem tapasztalható sem Bécsben, sem Pozsonyban jelenlegi információink szerint.

A budapesti repülőtér arról tájékoztatott, hogy lezárták a kettes pályát, a másikat pedig folyamatosan takarítják, emiatt az érkező járatok a levegőben kell, hogy várakozzanak. A nagy mennyiségű hó mellett az is problémát okoz, hogy a látótávolság jelentősen korlátozott. Arra kérnek minden utast, hogy figyeljék a reptér honlapját további információkért.

A havazás várhatóan az éjszakai órákig folytatódik, így a késések várhatóan nem szűnnek meg egyelőre. Az időjósok szerint  a hóesést ónos eső váltja fel hajnalban, majd délelőttre meg is szűnhet a csapadék, így holnap reggel a hóhelyzet már nem szabadna, hogy befolyásolja a repülőgépek közlekedését – legalábbis Budapesten.

Ajánlatok