accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Kirándulós és természetközeli ötletek gyereknapra

Katya /

Május utolsó vasárnapján, gyereknapon szinte az ország minden szegletében kedveskednek valamilyen programmal a legkisebbeknek. Arcfestés, kézműves foglalkozások, különféle játékok és koncertek szórakoztatják a gyerekeket, de több kirándulós vagy természetközeli program is akad, ahol a szülők is kikapcsolódhatnak. Ezekből gyűjtöttünk holnapra egy csokorral.

CSACSI Túra a Normafán

A gyerekeknek készült túrával a KKM (azaz Kaland Kicsit Másképp) csapata. A laza, másfél órás körtúra a Normafa Síháztól indul, ahol reggel 10-kor van a találkozó. A rövid séta során a gyerekek jobban megismerhetik a Normafát, majd a túra egy közös piknikkel zárul a Csacsi réten. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A piknikhez a Normafa Síház készül falatkákkal.

Újraindul a Zsuzsi vonat

A debreceni Zsuzsi vonat több éves felújítás után a Gyereknapon újra zakatol! A 139 éves Zsuzsi Erdei Vasút a Debrecen közeli erdőben jár, így az utazás élménye mellett remek módja a kirándulásnak is. Meglátogatható vele a Hármashegyaljai Pihenőpark, ahol van kilátó, erdei tanösvény, játszótér, csillagda és egy tó is, így minden adott egy tartalmas naphoz. A menetrend ide kattintva érhető el.

Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

Miniváros a Balaton mellett

Tűzoltó leszek és katona… A gyermeknap alkalmából megnyíló Mini Cityben a gyerekek kis időre kipróbálhatják milyen rendőrnek, orvosnak vagy éppen tűzoltónak lenni. A Csopak mellett lévő Balatoni Élménypark új részében ugyanis tematikus kis házakat építettek, ahol a tűzoltóság, kórház és rendőrség mellett van még mini étterem, szépségszalon, bolt és boszorkányház is. A KRESZ-táblákkal, világító vasúti fénysorompóval és vasútállomással is felszerelt mini város úthálózatán a lurkók pedálos és elektromos kisautókkal közlekedhetnek. A parkban a felnőtteknek többek közt akad kötélpálya és óriás inga is.

Tengerparti hangulat és kalandjátszótér

Gyereknap alkalmából új kalandjátszótér épült a Lupa-tó mellett. Ha hiányzik a tengerpart, de még nem utaznál messzire, kellemes úti cél lehet a Budapest határában lévő Lupa-tó, ahol a játszótér mellett vízi dodzsem, ugrálóvár és óriás trambulin várja az aprónépet, de lesz homokvár építés és kincskereső kaland is. Mindeközben pedig gyönyörködhetünk a fehér homokos, pálmafákkal szegélyezett partban és a kék tóban. A belépés ingyenes.

Fotó: Lupa tó Facebook-oldala

Állati kalandok

A Győri Állatkertben is a gyerekeké lesz a főszerep vasárnap egész nap. A KalandoZOO programjukban különféle állatok etetése nézhető meg, többek közt a nemrég érkezett 22 tagú pápaszemes pingvincsapat lakomája, az orrmányos medvék, törpe vidrák és mókusmajmok etetése mellett. Ezenkívül lesz még állatbemutató is, ahol Csillával a dromedárral, Barnussal a lámával, Dumással és Rióval, az arapapagájokkal, valamint Lilivel és Lolával, a kakadukkal lehet megismerkedni.  Ezen a napon a gyerekeket jégkrémmel az apukákat hideg sörrel ajándékozzák meg. A programok a normál állatkerti belépővel vehetők igénybe, az állatkerti látogatás azonban védettségi igazolványhoz kötött.

Ajánlatok