accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Komoly pénzbüntetést kapott a Ryanair és a Wizz Air!

utazomajom /

Az új poggyászszabályzat bizonyára többeknek is problémát okozott már bevezetése óta, viszont ezúttal az Antitrustitalia fogyasztóvédelmi hatóságnak is szemet szúrt az újabb korlátozás.

A szervezet megállapítása szerint tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot jelent az, hogy az utasoknak már nem jár ingyenes szolgáltatás gyanánt a nagy méretű kézipoggyászok utastérben való elhelyezése. Az indoklás alkalmával elmondták, hogy az utasoknak joga van ahhoz, hogy kézipoggyászaikat az utastérben helyezzék el, valamint ezt a légitársaságoknak plusz költségek nélkül kéne biztosítania utazói számára, mivel az az utazás egyik alapvető kelléke.

Ingyenesen kizárólag a kis méretű kézipoggyászok vihetőek fel a fedélzetre, azokat pedig sok esetben az utasoknak a már amúgy is kicsi lábtérben kell tárolniuk.

A fentiek következtében ezúttal a Ryanair 3, míg a Wizz Air 1 millió eurós büntetést kényszerű befizetni.

Egyelőre az ügy a szokásos mederben halad tovább, a légitársaságok fellebbeznek a döntés ellen. A Wizz Air lapunkhoz eljuttatott közleményében kifejti, hogy nem tarthat jogszerűtlennek az utasok számára sokszor átláthatatlan és kényelmetlen poggyászszabályzatát.

„A Wizz Air megerősíti, hogy megkapta az olasz versenyhatóság a légitársaság poggyászszabályzatával kapcsolatos döntését. Wizz Air nem ért egyet a versenyhatóság határozatával és indítványozni fogja annak bírósági felülvizsgálatát, ahogyan azt sikeresen tette korábban is, amely során az olasz bíróság felfüggesztette a versenyhatóság októberi ideiglenes intézkedését, ami megtiltotta Wizz Air jelen poggyászszabályzatának alkalmazását.

A Wizz Air álláspontja, hogy 2018 októberében bevezetett, kiterjedt hálózatában mindenhol érvényes poggyászszabályzata átlátható és a jogszabályoknak teljes mértékben megfelel, amely garantálja, hogy minden utas ingyen felvihessen egy darab kézipoggyászt a fedélzetre, miközben hozzájárul a gyorsabb és kényelmesebb beszálláshoz. A szabályzat a választás lehetőségét biztosítja az utasok számára, akik a fedélzeti és feladott poggyászokat kombinálva több mint 50 különböző variációt állíthatnak össze egyéni igényeik szerint. Az utasaink továbbra is csak azokért a szolgáltatásokért fizetnek, amelyeket igénybe kívánnak venni. Mivel folyamatban lévő ügyről van szó, a Wizz Air a továbbiakban nem kívánja kommentálni az olasz versenyhatóság döntését.”

Ajánlatok