accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Különleges vendégposzt – Boldog Karácsonyt!

utazomajom /

Bizonyára sokan kedvelitek az Utazómajom-posztokat, lesitek a jobbnál-jobb repülőjegy- és szállásajánlatokat, tippeket, utazási beszámolókat. Mi is így vagyunk ezzel, naponta olvasgatjuk a cikkeket. Novemberben megakadt a szemünk egy rendhagyó bejegyzésen:

„Nem tudunk mindenkinek segíteni. De egy rászoruló családnak szeretnénk az ünnepeket megszépíteni…”

Utazómajom – Ákos arra kérte az olvasókat, hogy nevezzék be akár magukat, akár ismerősüket, ha olyan kisgyermekes családban élnek, akik nem engedhetnek meg maguknak egy nyaralást vagy wellnesst, a végső szavazást pedig az olvasókra bízta.

Így indult az a kezdeményezés, amelyhez rövid időn belül szállodák, panziók és magánszemélyek is csatlakoztak, így az eredeti felajánlásból lett nyolc! Mivel a szavazáson  10 családból kellett volna kiválasztani azt a 8-at, aki elutazhat, egy kisebb lelkes csapat összefogott, hogy mind a tíz család utazhasson. Mindegyik család története könnyeket csalt az emberek szemébe, nehéz lett volna választani közülük, nagyon szerettük volna, hogy mindenki megkaphassa ezt a Karácsonyi ajándékot.

Két nap alatt összejött egy kis csapat az olvasókból. 25 idegen, akik sosem láttuk egymást, de a közös cél érdekében nagyon jól működtünk együtt. Egy nap alatt sikerült a másik két család utazását is felajánlásokból teljesíteni. Ákos szabad kezet adott nekünk, így mi osztottuk be a kívánságok alapján, melyik család hova utazzon. Nem volt egyszerű, de biztosan mindenki elégedett lesz a választással.

A családok reakcióit nem lehet szavakba önteni. Volt, aki felváltva sírva és nevetve mondogatta, hogy ő ezt nem hiszi el, vele ilyen még sosem történt…. Olyan is volt, akit a kolléganője vagy ismerőse nevezett be és hatalmas meglepetés volt az ajándék út.  Az egyik családnál az édesapa már régóta szerette volna a gyermekeit elvinni Siklósra. Most 30 év után újra ott nyaralhat, immár a gyermekeivel. Volt, ahol az édesanya csak a szálloda visszaigazolása után merte elmondani a gyermekeinek, hogy milyen meglepetésben van részük, mert alig hitte, hogy ez igaz lehet… Ők minden pénzüket sérült kisfiuk kezelésére fordítják.

A legtöbb család először hitetlenkedve, megdöbbenve fogadta, hogy ez valóban velük történik, „csak úgy” kapnak valamit, amiről eddig csak álmodhattak. Végtelenül hálásak mindenkinek, aki segített, hogy ez megvalósulhasson! Nekik ez az utazás nem csak egy kiruccanás, hanem 3-4 nap, amikor először juthatnak el egy szállodába, az ország másik felébe, vagy a Balatonhoz, és új helyen, új környezetben láthatják társuk, gyermekeik arcán a boldogságot.

Az eredeti cél egy család boldogsága volt, ezt túlszárnyalva most 10 család lehet önfeledten boldog és juthat el olyan helyekre, ahová régóta vágyott.

Mi ez, ha nem egy kis csoda!

Lelkes csapatunk a háttérben a családok utazását is megszervezte, finanszírozta azoknak, akik ebben segítséget kértek.Az első családok ezen a héten már utaznak… Nagyon jó kikapcsolódást, felejthetetlen élményeket kívánunk nekik!

Edit és Niki

Ajánlatok