accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Szerdától larnacai megállóval repül a Wizz Air Dubajba

utazomajom /

A Közel-Keleten kialakult helyzet miatt mától hosszabb menetidővel számolhatnak a Budapest és Dubaj között közlekedő Wizz Air járatok utasai. Az utazomajom.hu információi szerint a gépek technikai stopot hajtanak végre Larnacán (Ciprus), így megkerülve Irán légterét.

A megállóra azért van szükség, mert Larnacán egy crew csere is történik, ezért egy stand by crewt fognak Cipruson állomásoztatni. A larnacai stop visszavonásig van érvényben. A Wizz Air továbbra is az utasok, a személyzet és a repülőgépek biztonságát tartja a legfontosabbnak, ezért járataik nem repülnek az iráni légtérben.

Információk a Wizz Air oldaláról

Iráni helyzet

Rendkívül forróvá vált az iráni–amerikai viszony, miután pénteken a szomszédos Irakban az Egyesült Államok megölte az iráni Forradalmi Gárda különleges egységeinek vezetőjét, amire válaszul szerdán két iraki amerikai katonai bázist is iráni rakétatámadás ért.

A támadás helyi idő szerint hajnali 4 óra körül történt, ezt követően néhány óra múlva, szerda reggel egy Boeing 737-es típusú ukrán utasszállító repülőgép zuhant le Iránban, 177 emberrel a fedélzetén. A tragédiát senki nem élte túl. Az első hivatalos tájékoztatás szerint a gép tragédiáját meghibásodás okozhatta, de Ukrajna ezt a verziót elutasítja és saját szakértőket küldött a helyszínre.

A kép illusztráció

Több légitársaság is felfüggeszti járatait

Nem a Wizz Air az egyetlen légitársaság, amely óvintézkedést vezet be az iráni események hatására. Az MTI szerint a szerencsétlenséget szenvedett gép tulajdonosa, a MAU légitársaság is bejelentette, hogy meghatározatlan időre felfüggeszti teheráni járatait. Korábban már az Air France francia, a Lufthansa német, az Aeroflot orosz és az egyesült arab emírségekbeli Emirates légitársaság is felfüggesztette szerdán a közel-keleti térséget érintő járatait.

Ajánlatok