Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon icon-hotels Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon

Legjobb hazai szállodák – Hercegasszony Birtok, Mezőtúr

2017. március 17. péntek, 12:00 - utazomajom
Belföld Szállodalátogatás

Hazai top szállodákat bemutató sorozatunk következő része alkalmával a különleges mezőtúri Hercegasszony Birtokon töltöttünk el egy hétvégét. Ebben a sorozatban általunk tesztelt, legalább négy csillagos wellness szállodákról olvashattok. Úgy, ahogy mi láttuk. Az előző hoteleket ide kattintva éritek el.

Hercegasszony Birtok

Miért is különleges? Mezőtúr Jász-Nagykun-Szolnok megyében található kis város, fazekasságáról illetve a Túri Vásárról híres. A településtől néhány kilométerre, a Körös Túrtői holtágának partján található a gyönyörűen felújított birtok. Nevét a kastély egykori tulajdonosáról, Lelbach Irénről, Habsburg Albrecht főherceg feleségétől kapta.

A birtok atmoszférája nagyon romantikus, kellemes. A csupán 17 szobával üzemelő szálloda megőrzi családias, szerethető jellegét. Érezni a különbséget a több száz szobával rendelkező hotel komplexumokkal szemben, ahol elveszik a közvetlenség, szinte futószalagon érkeznek a vendégek.

Város zajától távol, problémákat hátrahagyva élvezhetjük a szolgáltatásokat. A gyermekes családokra is gondolt Papp Tamás szállodaigazgató, lábbal hajtható gokart, vízibicikli, kenu, stand up paddle is várja a vendégeket.

Wellness

A wellness részlegben található egy 12 méter hosszú úszómedence, 6 személyes jakuzzi, finn és infraszauna. A kevés szobaszám miatt a vendégek száma teltház esetén sem több 45-50 főnél, ezért kényelmesen elfér mindenki a téli időszak alatt is a fedett részben.

Nyáron azonban a körös holtágában is lehet fürödni, a fa mólón lévő napágyakból élvezni a természet szépségét.

Szobák

A birtokon 7 egyedileg berendezett szoba, és 10, konyhával felszerelt apartman közül választhatnak a pihenni vágyó vendégek. Mi a 7-es szobában voltunk, aminek a falát Lou Wall: Tavasz címő festménye díszítette. Ebben a szárnyban található minden szobához tartozik egy tágas hálószoba, dolgozószoba, illetve egy fürdő. A gyors vezeték nélküli internetnek köszönhetően Ti sem maradtatok ajánlat nélkül! 🙂

Iréne bisztró

Elérkeztünk a hely legerősebb pontjához, az étteremhez. Ilyen ízletes, igényesen tálalt ételeket még soha nem volt lehetőségünk fogyasztani egy szállás éttermében sem. A birtok igazgatója kérdésünkre elmondta, hogy a konyha szezonalitáson és a frissességen alapul. Minden alapanyagot előre gondosan megválasztott megbízható őstermelőktől szerzik be. Az étteremben bárki fogyaszthat, az átutazó vendégek is.

Az étlap változó a növények és gyümölcsök szezonjától függően. Legtöbb ételük laktóz és gluténmentesen is kérhető. A félpanziós szállóvendégek bőséges hideg büféreggelin túl az étlapról is választhatnak egy meleg ételt. Már a reggelinél megmondhatjuk, hogy mit szeretnénk vacsorázni a felkínált lehetőségek közül. A gyönyörű tálalás és fenséges ízek mellett az adagok is bőségesek, garantáltan mindenki jóllakottan távozik az asztaltól. A választható vacsoránál külön figyelmet fordítanak arra, hogy egy testesebb, nehezebb étel mellett egy könnyedebb lehetőséget is biztosítsanak a kisebb étvágyúak részére. Nyáron grillterasz üzemel!

Összegzés

Tökéletes hétvégét töltöttünk el a birtokon. A személyzet végtelenül kedves, segítőkész. Számunkra az ételek jelentették a legizgalmasabb perceket, igazán különleges fogásokat kóstolhattunk meg. Nyáron végig teltházzal üzemel a szálloda, érdemes időben foglalnod, ha kedvet kaptál az egyedi, romantikus Hercegasszony Birtokhoz. Tipp: Szarvas és Mezőtúr között egy kis komp közlekedik. Javaslom, hogy próbáljátok ki, ha Budapestről érkeztek!

 

Talán ez is érdekelhet

5 hozzászólás a(z) “Legjobb hazai szállodák – Hercegasszony Birtok, Mezőtúr” bejegyzéshez

 1. Átlagos teljesítmény egy kormányközeli műanyagflakon-gyártótól!

  “… a HÓD PLAST Műanyagipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság “A mezőtúri Albrecht-kastély szálláshelyfejlesztése (Hercegasszony – Kastélypanzió)” című pályázata 322.635.281,- Ft támogatásban részesül. Honlapja szerint a Hód Plast Kft. 1998-ban alakult, és azóta állít elő
  különböző méretű – maximum 10 liter űrtartalmú – polietilén és polipropilén flakonokat, illetve kannákat. A Kft. tulajdonosa Juhász Lóránt, aki az M43-ast építő, családi vállalkozásban működő DÉLÚT Építő és Bányászati Kft.-nek is egyik ügyvezető-tulajdonosa.”

  Forrás: EU-pénzek politikaközeli szállodafejlesztőknek. http://atlatszo.blog.hu/2013/01/21/erdekes_nyertesek_a_szallashelypalyazaton?token=cb9c11470c125538945c9b30ade0c4bf

  • Februárban voltam a hotelben. Ez most meglep higy ez is a fidesz kiszolgálója. A megnyitó képeken láttam a fideszes potentátokat de azok minden átadáson ott lopják a napot.
   Már Hunguestekbe se lehet menni, egyre kevesebb a hely ahova mehetünk. Csalódtam hogy ezek is a sötét oldalra álltak

   • Bizony, hűbéresek mindenhol!
    Én megnézem, hogy többszörösen megsarcolt, maradék pénzem kinek adom.

  • Ez a szintű folytonos politikai frusztráltság már szánalmas, a kastélyt konkrétan a pusztulástól mentették meg, abból az állapotból, amit drága vörös apáid okoztak a rendszerváltás előtti évtizedekben. A város igencsak megtépázott hírnevét igyekszik emelni ez a szálló, úgyhogy nagyon gyorsan le lehet róla szállni! Nyilván nem besavanyodott proliknak való a Körös és környéke, jó nektek a panel alatti Bokréta söröző is.

   • Hahaha, talán érintettnek tetszik lenni a mutyiban azért ez a felindulás? Mint akit kígyó mart meg, komolyan. Ne aggódjon, majd az orbán-purdék benépesítik azt a sárfészket is!