accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Legjobb hazai szállodák – Hercegasszony Birtok, Mezőtúr

utazomajom /

Hazai top szállodákat bemutató sorozatunk következő része alkalmával a különleges mezőtúri Hercegasszony Birtokon töltöttünk el egy hétvégét. Ebben a sorozatban általunk tesztelt, legalább négy csillagos wellness szállodákról olvashattok. Úgy, ahogy mi láttuk. Az előző hoteleket ide kattintva éritek el.

Hercegasszony Birtok

Miért is különleges? Mezőtúr Jász-Nagykun-Szolnok megyében található kis város, fazekasságáról illetve a Túri Vásárról híres. A településtől néhány kilométerre, a Körös Túrtői holtágának partján található a gyönyörűen felújított birtok. Nevét a kastély egykori tulajdonosáról, Lelbach Irénről, Habsburg Albrecht főherceg feleségétől kapta.

A birtok atmoszférája nagyon romantikus, kellemes. A csupán 17 szobával üzemelő szálloda megőrzi családias, szerethető jellegét. Érezni a különbséget a több száz szobával rendelkező hotel komplexumokkal szemben, ahol elveszik a közvetlenség, szinte futószalagon érkeznek a vendégek.

Város zajától távol, problémákat hátrahagyva élvezhetjük a szolgáltatásokat. A gyermekes családokra is gondolt Papp Tamás szállodaigazgató, lábbal hajtható gokart, vízibicikli, kenu, stand up paddle is várja a vendégeket.

Wellness

A wellness részlegben található egy 12 méter hosszú úszómedence, 6 személyes jakuzzi, finn és infraszauna. A kevés szobaszám miatt a vendégek száma teltház esetén sem több 45-50 főnél, ezért kényelmesen elfér mindenki a téli időszak alatt is a fedett részben.

Nyáron azonban a körös holtágában is lehet fürödni, a fa mólón lévő napágyakból élvezni a természet szépségét.

Szobák

A birtokon 7 egyedileg berendezett szoba, és 10, konyhával felszerelt apartman közül választhatnak a pihenni vágyó vendégek. Mi a 7-es szobában voltunk, aminek a falát Lou Wall: Tavasz címő festménye díszítette. Ebben a szárnyban található minden szobához tartozik egy tágas hálószoba, dolgozószoba, illetve egy fürdő. A gyors vezeték nélküli internetnek köszönhetően Ti sem maradtatok ajánlat nélkül! 🙂

Iréne bisztró

Elérkeztünk a hely legerősebb pontjához, az étteremhez. Ilyen ízletes, igényesen tálalt ételeket még soha nem volt lehetőségünk fogyasztani egy szállás éttermében sem. A birtok igazgatója kérdésünkre elmondta, hogy a konyha szezonalitáson és a frissességen alapul. Minden alapanyagot előre gondosan megválasztott megbízható őstermelőktől szerzik be. Az étteremben bárki fogyaszthat, az átutazó vendégek is.

Az étlap változó a növények és gyümölcsök szezonjától függően. Legtöbb ételük laktóz és gluténmentesen is kérhető. A félpanziós szállóvendégek bőséges hideg büféreggelin túl az étlapról is választhatnak egy meleg ételt. Már a reggelinél megmondhatjuk, hogy mit szeretnénk vacsorázni a felkínált lehetőségek közül. A gyönyörű tálalás és fenséges ízek mellett az adagok is bőségesek, garantáltan mindenki jóllakottan távozik az asztaltól. A választható vacsoránál külön figyelmet fordítanak arra, hogy egy testesebb, nehezebb étel mellett egy könnyedebb lehetőséget is biztosítsanak a kisebb étvágyúak részére. Nyáron grillterasz üzemel!

Összegzés

Tökéletes hétvégét töltöttünk el a birtokon. A személyzet végtelenül kedves, segítőkész. Számunkra az ételek jelentették a legizgalmasabb perceket, igazán különleges fogásokat kóstolhattunk meg. Nyáron végig teltházzal üzemel a szálloda, érdemes időben foglalnod, ha kedvet kaptál az egyedi, romantikus Hercegasszony Birtokhoz. Tipp: Szarvas és Mezőtúr között egy kis komp közlekedik. Javaslom, hogy próbáljátok ki, ha Budapestről érkeztek!

 

Ajánlatok