accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Top 7 karácsonyi vásár Magyarországon, amit idén is kár lenne kihagyni

utazomajom /

Idén decemberben is az a terved, hogy forralt bort iszogatva és a vásári forgatagban nézelődve hangolódsz az ünnepekre? Jó gondolat és mi is csak biztatni tudunk erre. Sőt, idén szeretnénk a figyelmedbe ajánlani néhány budapesti és vidéki adventi vásárt, ahol kedvedre elmerülhetsz az ünnepi varázsában. Ha útnak indulsz, ne felejtsd otthon az OTP SZÉP kártyát sem, hiszen országszerte több helyen tudsz vele fizetni, ezzel is megkímélve pénztárcádat az ajándékvásárlások idején. Íme 7 karácsonyi vásár, amit 2019-ben is kár lenne kihagyni!

Top 7 karácsonyi vásár Magyarországon

Adventi Ünnep a Bazilikánál

2019. november 22. – 2020. január 1.

Közép-Európa legnagyobb 3D-s fényfestése, korcsolyapálya, hangulatos hütte és sok-sok finomság vár mindenkit a Szent István Bazilika előtti téren. Itt azok is jóllakhatnak, akik ételallergiával vagy -érzékenységgel küzdenek, hiszen a kiállítók idén is külön készülnek glutén-, laktóz- vagy cukormentes speciális ételekkel. De persze lesznek hagyományos mézeskalácsból készült csodák, kürtőskalácsok, borok és csokoládék is. A bazilika falára varázsolt fényfestés minden nap 16.30-tól egészen 22 óráig tart. A néhány perces vetítések félóránként kezdődnek, mindig más történetet mutatnak be és a tér minden pontjáról jól láthatók.

További információk »»

Top 7 karácsonyi vásár Magyarországon

Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár, Vörösmarty tér

2019. november 8 . – 2020. január 1.

Nincs karácsony Vörösmarty téri forgatag nélkül! Ha csak egy forralt borra jut idő, akkor is érdemes benézni a belvárosba, ahol évről-évre Európa egyik legszebb és legnívósabb karácsonyi vásárát rendezik meg, már több mint 20 éve. Persze a borozás után/közben azért jusson idő a nézelődésre is, hiszen a design kézműves ajándékok és fantasztikus gasztronómiai kínálatok között mindenki talál kedvére való portékát. A téren koncertekkel, népi mesterségek bemutatóival és kézműves foglalkozásokkal várják a gyerekeket, míg a felnőttek élvezhetik a színpadi és zenés programokat, gasztro-bemutatókat.

Részletes programkínálat »»

Top 7 karácsonyi vásár Magyarországon
A kép illusztráció (forrás: pixabay)

Advent Óbudán

2019. november 30. – december 23.

Ha a belvárosi vásárok helyett egy kisebb, meghittebb hangulatú karácsonyi vásárt keresel, irány a III. kerület! Az óbudai Fő tér és Szentlélek tér történelmi épületei között, a macskaköves utcákon korcsolyapálya, kézműves árusok, gasztrosétány várja a látogatókat. A vásári forgatagban ott lesz a kisgyerekek nagy kedvence, a műemlék körhinta, a nagyobbakat a karácsony ízei és színpadi programok, koncertek sora várja.

Részletes programajánló »»

Szegedi Karácsonyi Hetek

2019. november 29. – december 24.

Szeged belvárosában ezúttal is a Dóm téren, a Széchenyi téren és a Dugonics téren merülhetünk el az adventi forgatagban. Ajándékötletek, kulináris különlegességek, szalmalabirintus, Mesés Kastély-programok és Kastélymozi, 510 négyzetméteres szabadtéri korcsolyapálya és számos meglepetés várható a dél-alföldi városban. A tavalyi siker után az idei vásár legnépszerűbb élménye újra a főtéren felállított adventi óriáskerék lesz, melynek kosaraiból a szegedi belváros meseszép, ünnepi panorámája tárul a szemünk elé. Ott a helyünk!

Tovább az esemény oldalára »»

Utazómajom-TIPP: Foglalj olyan szegedi szállást, ahol elfogadják az OTP SZÉP kártyát!

Mi ezeket a helyeket ajánljuk:

  • Dóm Hotel**** és Étterem (6720 Szeged, Bajza utca 6.)
  • AURIS HOTEL **** (6722 Szeged, Boldogasszony sgt. 14.)
  • Tiszavirág Hotel (6722 Szeged, Hajnóczy utca 1/B)
  • ART HOTEL SZEGED**** (6720 Szeged, Somogyi utca 16.)

Adventi Téli Fesztivál és Vásár Győr

2019. november 29. – december 23.

Miért utaznál Bécsig, ha Győrben is fantasztikus adventi élményekben lehet részed? A nyugat-magyarországi megyeszékhely minden évben kitesz magáért, már ami a karácsonyi vásárt és programokat illeti. Nincs ez másként idén sem! 2019-ben is több belvárosi helyszínen várják az érdeklődőket szerte az országból. Az ünnepi kivilágítás részeként most is lesz különleges 3D-s fényfestés a bencés rendház és templom falán, homokanimáció a Széchenyi téren, ahol felállítják mindenki karácsonyfáját, lesz korcsolyapálya és körhinta, és a koncertek közben kóstolhatunk forralt borokat, finomságokat. Kell ennél jobb program egy decemberi hétvégére?

Olvass további látnivalókról a környéken »» Győr-Moson-Sopron megye kincsei – Magyar Versailles, ezeréves apátság és barokk belváros

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Csodahelyek by Kaprinyák Niki (@csodahelyek.hu) által megosztott bejegyzés,

Debreceni Advent

2019. november 23. – december 23.

November 23-án 16 órától a régmúltat idézve pásztorok, juhászok, gulyások, csikósok felvonulásával, kisbírók, vásári kikiáltók hívogatásával és a Kelet Brass Band koncertjével kezdetét veszi az ünnepi forgatag Debrecenben is. A tavalyi élményeinkről korábban olvashattatok fényképes beszámolót, ami idén is változatlan: az óriáskerék, a korcsolyapálya, a jó hangulat, a mesés belvárosi fények és rengeteg kulturális program. A 2019-es vásár különlegessége lesz egy melegedő, hütte is, amelyet Németországból, a Fekete-erdőből hoztak a Kossuth térre, és amelyben többek között megkóstolható majd az eredeti Fekete-erdei forralt bor is.

Tovább az esemény oldalára »»

Egri Advent

2019. november 23. – december 24.

Eger belvárosa idén decemberben is megtelik élettel és fényekkel. Lélegzetelállító díszkivilágítást kap a Dobó tér, a Gárdonyi tér és a Végvári vitézek tere is, miközben a levegőt belengi a forralt bor és a kürtőskalács illata. Az Egri Advent jó hangulatáról olyan zenekarok gondoskodnak, mint a Pál Dénes Xmas Akusztik, a Bon Bon együttes, a Roy és Ádám Trió vagy a Rácz Gergő Akusztik. És hogy a gyerekek se unatkozzanak: a Városháza Üvegtermében “Varázslatos Jégpalota” játszóház, kreatív sütiműhely, míg a kis Dobó tértől a Tinódi térig Mesesétány várja a legkisebbeket.

Részletes programok »»

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

A N G E L I K A M A T A (@angelika.mata) által megosztott bejegyzés,

Utazómajom-TIPP: Ezekben az egri éttermekben OTP SZÉP kártyával is fizethetsz!

A mi kedvenceink:

  • Macok Bisztró (3300 Eger Tinódi Sebestyén tér 4.)
  • 1552 Étterem, Amulett Kávézó (3300 Eger Vár köz 1.)
  • brumbrum lényegében büfé (3300 Eger Tinódi Sebestyén tér 4.)
  • HBH Étterem (3300 Eger Bajcsy-Zs. út 19.)

***

Te melyik hazai karácsonyi vásár mellett döntesz idén decemberben?


A tartalom az OTP SZÉP kártya támogatásával készült.

Legyél tagja Te is az ország legnagyobb SZÉP-kártyás közösségének! Élvezd az OTP SZÉP kártya előnyeit és szerezz új élményeket országszerte, 30 ezer elfogadóhelyen. További részleteket itt olvashatsz: otpmindennap.hu/szepkartya/

Ajánlatok