accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Az Airbnb szerint ezek a legkeresettebb úti célok 2021-ben

Katya /

Bár 2020 nem volt az utazók éve, remélhetőleg idén fordul a kocka és ismét szabadon útra kelhetünk. Addig pedig lehet tervezgetni és szálláshelyet nézni. De hova utazzunk 2021-ben? Az Airbnb most közzétette mely helyek számítanak a legnépszerűbbnek ebben az évben a keresési eredményeik alapján.

Bogotá, Kolumbia

Bogotá a világ harmadik legmagasabban fekvő fővárosa, ahol egész évben kellemes őszi idő fogad. Az Andok által körbevett város hemzseg a szuper bároktól, múzeumoktól és szórakozóhelyektől, a táncolást itt szinte lehetetlen megúszni. Szépsége mellett azonban népszerűségét az is magyarázza, hogy 2021 nyarára halasztották a Copa Américát, ami a dél-amerikai labdarúgó válogatottak első számú tornája.

Szöul, Dél-Korea

A dél-koreai fővárosban a tradíciók és a modernitás szinte kéz a kézben járnak. Mjongdong városrész a jelen egyik legjobb lenyomata, ahol folyton pezsgés van, naponta közel kétmillión járnak ide vásárolgatni az elegáns (és drága) üzletekbe és a pénztárcabarátabb butikokba, megkóstolni a street food árusok ételeit, valamint szórakozni. A jelenből pedig a Pukcshon hankofaluban érdemes kiszakadni, ahol felidézhetjük milyen lehetett Szöul néhány évszázaddal korábban. Ebben kb. 900 hagyományos han, azaz koreai ház lesz segítségünkre, de a város csodaszép palotái és híres tévétornya is kihagyhatatlanok. Dél-Korea növekvő népszerűségében a K-pop szárnyalása és az Oscar-díjas Parazitáknak is komoly szerepe lehet.

Hampton, London

A social distancing jegyében mindannyiunknak jól jön egy kis extra hely és ez nincs másként egy olyan világvárosban sem, mint London. Sőt. A zsúfolt fővárosból kiszakadva úgy tűnik a szálláskeresőknek egyre vonzóbb lett a Temze parti külváros, ahol a folyóparti andalgás mellett a Hampton Court-palota és annak hatalmas kertje is csábító lehet. A Tudor-korabeli épületet VIII. Henrik kedvenc lakhelyének tartják.

Tisbury, Massachusetts

Sok amerikai utazó számára lettek egyre csábítóbbak az otthonukhoz közelebbi úti célok, mint például a Martha’s Vineyard szigetén lévő Tisbury. A sziget egyébként is népszerű üdülőhely és ezúttal is ideális célpont lehet a helyieknek a hétköznapok előli meneküléshez.

Maafushi, Maldív-szigetek

Nem csoda, hogy a Maldív-szigetek is felkerült a listára. A paradicsomi szigetcsoport fehér homokos tengerpartja és türkizkék vize mind a pihenni vágyóknak, mind a természet rajongóinak kiváló választás.

 

La Misión, Mexikó

Mexikóba jelenleg teszt és karantén nélkül utazhatunk mi is, így nem meglepetés, hogy ebben a felsorolásban is helyet kapott. A listán szereplő La Misiónt azonban strandjai mellett valószínűleg San Diegóhoz való közelsége repíthette a legnépszerűbb választások közé.

Maine, USA

A „Fenyőfa-állam” tavaly ünnepelte volna kétszázadik évfordulóját, de a vírus miatt idénre szalasztották a jubileumi eseménysorozatot. A kerek évforduló és az ünnepségek mellett azonban elsősorban a természet kedvelői között kedvelt kirándulóhely, hiszen rengeteg felfedeznivalót kínál erdejeivel, hegyeivel, sziklás tengerpartjaival és szigeteivel.

Salon-de-Provence, Franciaország

Dél-Franciaország takaros vidékeivel, jó boraival egyébként is sokaknak csábító, az Airbnb szerint pedig különösen Salon-de-Provence nyerte el az utazók tetszését. Hangulatos óvárosában található Nostradamus háza is, ugyanis itt töltötte élete utolsó éveit. A házban ma múzeum áll, a városban pedig minden évben megrendezik a Nostredamus-ünnepet. Salon-de-Provence-nak egyébként magyarországi kötődése is van, a testvérvárosa ugyanis Szentendre.

Taos megye, Új-Mexikó

2020-ben sokak számára jelentette a természet a menekülést, ezáltal ismét közelebb kerülve hozzá. Nos, számukra Taos misztikus tájakat, végtelen fennsíkokat kínál, valamint a lélegzetelállító Rio Grande-szurdokot.

Ischia, Olaszország

A Nápolyi-öbölben fekvő vulkanikus szigetet az olaszok gyakran „zöld szigetként” is emlegetik gazdag növénytakarója miatt. Festményszerű szépségéhez valóban hozzátartoznak a szőlőültetvények, ciprusok, mandula- és olajfák, ám fürdői miatt is igen keresett. A  sziget ugyanis híres kiváló iszap- és termálfürdőiről, így aki kipihenné 2020 fáradalmait az Ischián megteheti.

Forrás: Lonely Planet

Ajánlatok