accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Meglepődsz mennyit tudsz spórolni Budapesten, ha a Restart Budapest Kártyát használod!

selyemmajom /

Augusztus 20-a környékén mindig sokan utaznak Budapestre, hogy az ünnepi programokon és az esti tűzijátékon részt vegyenek. Érdemes idén kihasználni a három napos hosszú hétvégét és felfedezni a Fővárost, amihez most egy olyan trükköt is mutatunk, amivel mindezt nagyon jó áron tehetitek meg.

A Restart Budapest Kártya egyik legnagyobb előnye, hogy ha két éjszakát foglalsz a partner hotelekben közvetlenül, akkor a harmadik éjszakát ingyen kapod. Ezen kívül kapsz egy ingyenes strandbelépőt, egy ingyenes fürdőbelépőt, ingyenes belépést 20+ múzeumba, BKV bérletet 48 órára, libegőzést, barlang belépőt, gyalogos városnézést és még kedvezményeket éttermekbe, programokra és belépőkből.  Erről már itt írtunk egy összefoglalót korábban.

 

 

A kínálat azóta bővült és remek 3-4-5 csillagos hotelek is részt vesznek az akcióban, mint a Hotel Moments, Hotel President, La Prima Fashion Hotel, Mystery Hotel, Corinthia Hotel, Courtyard by Marriott, Mamaison Residence, Bo33, Mercure Castle Hill, Barcelo, Aquincum Hotel, Danubius Helia, stb. A hotelek listáját itt találjátok.

Vannak persze black out napok, de a programban részt vevő szállodák többségében az augusztus 20-i hétvége nem kiemelt időszak, így most hétvégére is lehet még 2+1 akciót foglalni, de akár az őszi-téli hétvégéket is be lehet célozni. Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus és a Szilveszter általában nem foglalhatók ebben az akcióban.

A hosszú hétvége (a mostani vagy későbbre bármikor) kihasználáshoz adunk most néhány praktikus tippet és a végén egy extra trükköt, amivel még többet tudtok spórolni Budapesten. A programokat és kedvezményeket a hello.enbudapestem.hu oldalról válogattuk össze három témakörben, úgy, hogy a legjobb ár-érték arányt kapjuk a Restart Budapest Kártyával.

 • Klasszikus Budapest
 • Természetes Budapest
 • Cool és pörgős Budapest

 

1.   Klasszikus Budapest – Restart Budapest Kártyával

1.nap – augusztus 20. péntek

 • Bőséges reggeli a Restart Budapest Kártya partnerhotelek egyikében a 2+1 akció keretében vagy irány a Molnár Kürtöskalács, ahol a Restart Budapest Kártyával 20% kedvezményt kapsz. Innen indul a városnéző séta is.
 • 10:00 – Cityrama gyalogos városnézés Pesten a turistabuszok tömegétől távol, de megnézve az ikonikus helyeket és eldugott kincseket is. Kb. 2 órás program angolul (3.500 Ft, Restart Budapest Kártyával ingyenes).
 • 12:30 könnyű ebéd a Duna parton. A Vén Hajó étteremben és a Seaman’s Bistroban is 20% kedvezményt kapsz a Restart Budapest Kártyával.
 • Utazás a Millenniumi földalattival az Andrássy út alatt (Restart Budapest Kártyával 48 órán keresztül ingyenes tömegközlekedési bérlet, 1.650 Ft/nap)
 • 14:00 Kora délután felfrissülés a Széchenyi fürdőben. Klasszikus termálfürdő külső és belső medencékkel, szaunával és kezelésekkel. Sakkozz egyet a budapesti szeniorokkal fürdőzés közben (6.200 Ft, Restart Budapest Kártyával ingyenes).
 • 16:00 Séta a Városligetben, irány a Szépművészeti Múzeum a Hősök terén. A Román és Reneszánsz csarnokot kifejezetten ajánljuk egy gyors lehűlésre (3.200 Ft, Restart Budapest Kártyával ingyenes)
 • 18:30 vacsora és naplemente az elegáns Halászbástya étteremben, ahol a Restart Budapest Kártyával 20% kedvezményt kapsz.
 • 21:00 ünnepi tűzijáték a Duna-parton vagy, ha máskor utaztok, akkor 22:00-kor hajókázás a Duna Corso városnéző hajóval (Restart Budapest Kártyával 40% kedvezménnyel 4.000 Ft helyett 2.400 Ft)

 

A Restart Budapest Kártyával igénybe vett programok érteke az első napon: 16.150 Ft + program és gasztró kedvezmények

Augusztus 20-án egész nap ünnepi forgatag lesz a városban, felvonulással, koncertekkel, vásárokkal.

2. nap

 • Reggeli koffeinbomba a Zsolnay Kávéházban Pesten (20% kedvezmény) vagy a Gellért Eszpresszóban Budán (10% kedvezmény)
 • Utazás a 2-es villamossal a pesti Dunaparton a világörökségi panoráma mentén, majd séta a Szabadság hídon, aminek a közepén a legújabb Kolodko miniszobor van, ami Ferenc Józsefet ábrázolja (Restart Budapest Kártyával 48 órán át ingyenes a tömegközlekedés, 1650 Ft/nap).
 • Lazítás a Gellért fürdő csodálatos termál részében vagy a külső medencéknél a Gellért hegy árnyékában (6.200 Ft, Restart Budapest Kártyával ingyenes), utána séta a Sziklakápolnához a panorámáért vagy rövid kirándulás a város közepén a Gellért hegyen át a Duna felett.
 • Utazás a budai oldalon gyalog vagy villamossal a Várkert Bazárhoz, ahol az Új Világ Született kiállítás megtekintése (4.000 Ft, Restart Budapest Kártyával ingyenes). Itt az ünnepi hétvégén rengeteg esemény lesz, amibe érdemes bekapcsolódni.
 • A Clark Ádám térről irány fel a budai várba a Hivatalos Budapesti Várbusszal (2.700 Ft, Restart Budapest Kártyával ingyenes), ami körbevisz a legfőbb vári látnivalóknál. Érdemes kiszállni a BudaTowernél (Mária Magdolna Torony) és felmenni a kilátópontba a panorámáért (1.500 Ft, Restart Budapest Kártyával ingyenes)
 • Utána ebéd az elegáns Láng Bistro & Grill-ben a Halászbástya melletti Hilton hotel éttermében (20% kedvezmény a Restart Budapest Kártyával).
 • Séta a Budavári Palota környéken. Ha idő engedi a Nemzeti Galéria vagy a Budapesti Történeti Múzeum megtekintése (3.200 Ft, Restart Budapest Kártyával ingyenes)
 • Este hangulatos italozás egy belvárosi romkocsmában vagy kerthelyiségben vagy az ünnepi programsorozatból is érdemes szemezgetni, hiszen koncertekből és bulikból is bőven lesz a városban.

A Restart Budapest Kártyával igénybe vett programok értéke a 2. napon: 19.250 Ft + gasztró kedvezmények.

 

A Restart Budapest Kártyával a két napon összesen 35.400 Ft-nyi városnéző szolgáltatást kaptunk. Ha a szállodák 2+1 éjszaka ajánlatát is igénybe vettük, valamint a fizetős programok kedvezményeit is belevesszük, akkor még többet spóroltunk.

A kártya 11.490 Ft-ba kerül fejenként, viszont az Utazomajom2021 kóddal még 15% kedvezményt kapsz, így 9.767 Ft-ba kerül a kártya.

A kártyát a hello.enbudapestem.hu oldalon tudod megvenni, a jobb felső sarokban van a MEGVESZEM gomb, utána kell beírni a kuponkódot.

Na, ez valóban egy kihagyhatatlan ajánlat!

 

UTAZÓMAJOM TIPP
A Restart Budapest Kártya az első használattól számítja a 48 órás érvényességet, így ki lehet használni úgy is, hogy az első programra péntek délután-este használjuk, így vasárnap délutánig-estig még ki tudjuk használni a kedvezményeket vele.

 

2.    Természetes Budapest – Restart Budapest Kártyával

1. nap

 • Reggeli a Restart Budapest Kártya partner hoteljeinek egyikében
 • 4-6 villamossal irány a Margit-sziget a város közepén(1.650 Ft BKV napijegy, Restart Budapest Kártyával ingyenes)
 • Palatinus strandfürdő (3.600 Ft, Restart Budapest Kártyával ingyenes)
 • Bringóhintó a Margitszigeten (4.680 Ft/óra, 20% Restart Budapest Kártya kedvezménnyel – 3.744 Ft – 936 Ft kedvezmény)
 • Aquincumi Múzeum – szabadtéri római emlékek (1.900 Ft, Restart Budapest Kártyával ingyenes)
 • Szentendre – Szabadtéri Néprajzi Múzeum (2.000 Ft, Restart Budapest Kártyával ingyenes. Ha HÉV-vel mentek Szentendrére, akkor az ingyenes tömegközlekedési jegy csak Budapest határáig érvényes, ahhoz kiegészítő jegyet kell venni még a budapesti pénztárban.)
 • Csobbanás a Lupa Beachen a naplementében (2.200 Ft Sunset jegy, 20% Restart Budapest Kártya kedvezménnyel 1.760 Ft)
 • Esti hajózás a Dunán egy itallal a Duna Legenda hajó fedélzetén (6.300 Ft, 25% Restart Budapest Kártya kedvezménnyel 4.725 Ft)

Első nap programjainak értéke 9.150 Ft + ha a fizetős programok kedvezményeit is belevesszük, akkor 12.111 Ft.

CsakBPkártya

2. nap

 • Fővárosi Állat és Növénykert (3.300 Ft, Restart Budapest Kártyával 25% kedvezménnyel 2.475 Ft)
 • Zugligeti libegő – kirándulás a budai hegyekben (1.600 Ft retúr, Restart Budapest Kártyával ingyenes)
 • Pálvölgyi cseppkőbarlang (2.300 Ft, Restart Budapest Kártyával ingyenes)
 • Bike & Relax bicikli túra KTM kerékpárral (2 órás tekerés a belvárosban, csomagmegőrzővel és frissítővel, 11.200 Ft .50% Restart Budapest Kártya kedvezménnyel 5.600 Ft)
 • Tömegközlekedés Budapesten (1.650 Ft BKV napijegy, Restart Budapest Kártyával ingyenes)
 • Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum (1.400 Ft, Restart Budapest Kártyával ingyenes)
 • Rudas Gyógyfürdő – termálfürdő és tetőteraszon pezsgőfürdő (6.900 Ft, Restart Budapest Kártyával ingyenes)

 

Második nap programjainak értéke 13.850 Ft (Ha a fizetős programok kedvezményeit is belevesszük, akkor 20.275 Ft)

A Restart Budapest Kártyával a két napon összesen 32.386 Ft-nyi programot és kedvezményt kaptunk. Ha a szállodák 2+1 éjszaka ajánlatát is igénybe vettük, akkor ennél is többet.

A kártya 11.490 Ft-ba kerül fejenként, viszont az Utazomajom2021 kóddal még 15% kedvezményt kapsz, így 9.767 Ft-ba kerül a kártya.

A kártyát a hello.enbudapestem.hu oldalon tudod megvenni, a jobb felső sarokban van a MEGVESZEM gomb, utána kell beírni a kuponkódot.

Na, ez valóban egy kihagyhatatlan ajánlat!

UTAZÓMAJOM TIPP
A Restart Budapest Kártyát már akkor is megéri megvenned, ha csak 1 fürdőbe és 1 strandra mész el a tömegközlekedési bérlettel (kb. 13.000 Ft lenne külön-külön megvenni ezt a három szolgáltatást, de az Utazomajom2021 kóddal kevesebb, mint 9.800 Ft-ból megvan, ami már alapból 3.200 Ft-tal olcsóbb. Ezen felül a többi program „ingyenes”.

3.   Pörgős és cool Budapest – Restart Budapest Kártyával

1. nap

 • Kezdd a napot a Restart Budapest Kártya partner hoteljeiben egy bőséges reggelivel vagy irány a Parlament szomszédságában található Szamos Csokoládé Múzeum, ahol jó indítani a napot és a múzeumbelépő mellé ajándékot kapsz a Restart Budapest Kártyával.
 • Fedezd fel a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Múzeumot (2.000 Ft, Restart Budapest Kártyával ingyenes), majd a régi Zsidónegyedben bóklászás a cool streetartok, egyedi butikok és romkocsma kertek között.
 • Járd be a várost egyénileg egy retró Trabanttal (125 euro 3 órára a bérlés, Restart Budapest Kártyával 20% kedvezmény) és fedezd fel a letűnt idők szobrait a Mementó Parkban a város határában (1.800 Ft, Restart Budapest Kártyával ingyenes) vagy pattanj fel a 2-es villamosra és irány a Ludwig Múzeum a Művészetek Palotájában, ahol kortárs művészeti élmények várnak (1.600 Ft, Restart Budapest Kártyával ingyenes, a 24 órás budapesti tömegközlekedési bérlet ára 1.650 Ft, Restart Budapest Kártyával ingyenes).
 • A Rudas Gyógyfürdő és Uszoda tetőteraszos pezsgőfürdőjéből kiváló a kilátás a Dunára és a Gellért hegyre, de akár a törökfürdőben is ejtőzhetsz a színes fények alatt (6.900 Ft, Restart Budapest Kártyával ingyenes).
 • A Clark Ádám térről irány fel a budai várba a Hivatalos Budapesti Várbusszal (2.700 Ft, Restart Budapest Kártyával ingyenes), ami körbevisz a legfőbb vári látnivalóknál. Érdemes kiszállni a BudaTowernél (Mária Magdolna Torony) és felmenni a kilátópontba. (1.500 Ft, Restart Budapest Kártyával ingyenes).
 • A Cityramaval 1,5 óra alatt gyalogos városnézésen felfedezheted a Várat egy idegenvezetővel minden nap 14 órakor (3.500 Ft, Restart Budapest Kártyával ingyenes). A Halászbástya étteremben jöhet egy limonádé (Restart Budapest Kártyával 20% kedvezmény) utána.
 • A RiverRide egy városnéző busz és hajó egyben, ami a pesti utcáról bemegy a Dunába csobbanni egyet (4.000 Ft, Restart Budapest Kártyával 10% kedvezmény), de a Duna Corso vagy Legenda hajókról is fotózhatod a várost egy új perspektívából (Restart Budapest Kártyával 25-40% kedvezmény)
 • Este jöhet egy vacsora a Hard Rock Caféban, ahol a zenészek relikviái között falhatod az amerikai burgereket (Restart Budapest Kártyával 10% kedvezmény).

 

Első nap programok értéke: 21.650 Ft +  programok és gasztró kedvezmények

2. nap

 • Kezd a napot a képregényekkel teli Bonnie Restro-ban (20% kedvezmény) vagy a partner hotelek egyikében.
 • Hévvel irány (Restart Budapest Kártya tartalmazza a 48 órás tömegközlekedési bérletet, 1.650 Ft/24 óra) a Római Strandfürdő (2.800 Ft, Restart Budapest Kártyával ingyenes). A csúszdákkal teli strandon frissülj fel és akár még a Dunában is mártózhatsz egyet. Járd be az ikonikus part menti gasztró helyeket is, mint a Fellinit.
 • A napot akár a Lupa Beach-en is eltöltheted, ami Budapest tengerpartja egy régi bányatóban (4.400 Ft, Restart Budapest Kártyával 20% kedvezmény).
 • Visszafelé a megújult Csodák Palotájában 250 interaktív játékot próbálhatsz ki (3.900 Ft, Restart Budapest Kártyával ingyenes)
 • A VR Vidámpark egyedülálló hullámvasútja belépővásárlási kötelezettség nélkül látogatható, de ha ki is próbálnál pár virtuális valóság élményt a Restart Budapest Kártyával 12-20% kedvezményt kapsz.
 • Budapest Óriáskerekéről a magasból nézheted meg a háztetőket a belváros szívében (Az elsőbbségi pezsgős jegy árából Restart Budapest Kártyával 20% kedvezmény)
 • A Budapest Flippermúzeum egyedi játékgépei visszarepítenek az időben, ahogy az Amazing Metal Art Gallery-ben is olyan különlegességeket látsz, amiről el sem hiszed, hogy fémből készültek A Museum of Sweets and Selfies-ben menő berendezések között készíthetsz filter-nélküli fotókat az instádra (Mindegyik múzeumba a Restart Budapest Kártyával 10% kedvezmény).

A második nap programjainak értéke 8.350 Ft + további gasztró és belépő kedvezmények.

 

A Restart Budapest Kártyával a két napon összesen 30.000 Ft-nyi programot kaptunk. Ha a szállodák 2+1 éjszaka ajánlatát és a többi fizetős program kedvezményeit is igénybe vettük, akkor ennél is több.

A kártya 11.490 Ft-ba kerül fejenként, viszont az Utazomajom2021 kóddal még 15% kedvezményt kapsz, így 9.767 Ft-ba kerül a kártya.

A kártyát a hello.enbudapestem.hu oldalon tudod megvenni, a jobb felső sarokban van a MEGVESZEM gomb, utána kell beírni a kuponkódot.

Na, ez valóban egy kihagyhatatlan ajánlat!

 

A Restart Budapest Kártyát 2021. végéig lehet megvenni és igénybe venni a 2+1 szállodai és program kedvezményeket. Az ősszel és télen ráadásul újabb kulturális és gasztró helyek csatlakoznak még a programhoz.

Ajánlatok