accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

A légtérzárak miatt az ellenkező irányba repül a Japan Airlines Londonból Tokióba tartó járata

utazomajom /

Az Egyesült Királyság az elsők között tiltotta ki az orosz légi fuvarozókat légteréből, amelyre válaszol Oroszország is kitiltotta a szigetország gépeit. Nem sokkal később Lengyelország volt az első EU tagállam, aki hasonlóan járt el, majd végül egységesen minden európai szövetséges követte. Csatlakoztak a kezdeményezéshez más nemzetek is, például USA és Kanada.

A kontinenseken átívelő légtértilalmak, illetve a biztonsági kockázatok növekedésével a légitársaságok kénytelenek jelentősen megváltoztatni az útvonalaikat. Nem csak az orosz vagy az európai fuvarozóknak kellett alkalmazkodniuk. Erre egy jó példa a Japan Airlines JL43-as Tokióból Londonba tartó járata. A repülőgép általában északra, Oroszország felé tart, majd  nyugat felé repül és Skandinávián keresztül száll le az Egyesült Királyság fővárosába. A konfliktus miatt azonban teljesen megváltoztatta az útvonalát és az ellenkező irányba repült a Csendes-óceán felé, majd Alaszkán keresztül érkezett Londonba. A JL43 átlagos repülési ideje 12 óra 12 perc volt az elmúlt hónapban, de az új útvonallal legalább két órás többletidővel kell számolni. A járat útját itt tudod megnézni. Az érdekességről a Flightradar is beszámolt a twitter oldalán.

Ajánlatok