accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

A legérdekesebb látnivalók Los Angeles-ben! Nyerj 5 napos kiruccanást a Paramount Network-kel!

Katya /

Ha Los Angeles kerül szóba, elsőre szinte mindenkinek a hatalmas Hollywood felirat ugrik be, a sztárok és a csillogás. Nem is igen van olyan nevezetessége, amelyikhez ne tudnánk egy sereg filmet kapcsolni. És míg egy Los Angeles-i útnál természetesen szinte kihagyhatatlan élmény a stúdiók látogatása, de Amerika második legnépesebb városa nem csak ezek miatt érdekes. Nyerj Los Angeles-i utazást a Paramount Network nagyszabású kvízjátékán! Részletek a cikk végén!

Ahol minden elkezdődött

Los Angeles és úgy alapvetően Amerika nem a történelmi óvárosairól híres, de ha valaki az angyalok városában jár, annak mégis érdemes megnézni, honnan is eredeztethető a város születése. Los Angeles története ugyanis az 1781-ben kezdődött, néhány spanyol misszionáriussal, akik El Pueblo de Nuestra Señora la Reina de los Ángeles néven meglapították közösségüket. Szépen lassan ebből a kis közösségből kezdett el kifejlődni a ma ismert város, melynek ez a negyed tulajdonképpen a bölcsője és mai napig a mexikói-spanyol örökséget őrzi. Az itteni kis házak között vagy az Olvera utca macskakövein lépkedve kicsit olyan érzése lehet az utazónak, mintha nem is egy hatalmas metropoliszban, hanem egy kis mexikói faluban sétálna.

Union Station és történelmi belváros

Az Union Station központi pályaudvar azokról az időkről mesél, amikor még nem járt mindenki saját autóval vagy ült repülőre, ha egy távolabbi városban volt dolga, hanem vonatra szállva utaztak. Az elegáns art deco épület azonban még ma is a nyugati part legforgalmasabb vasútállomása. Innen nem messze pedig elmerülhetsz a „történelmi belváros” múlt századi épületeiben is.

Utazómajom-tipp: Látogasd meg a belvárosban található elképesztő felhőkarcolót, az US Bank Towert is. Ez volt a legmagasabb épület helikopter leszállóval a tetején, egészen 2010-ig, amikor a China World Trade Center Tower III beelőzte. A 300 méter magas kilátóteraszáról szemügyre veheted a várost, de ha szereted az adrenalint, próbáld ki a két emeletet összekötő üvegcsúszdát is!

Griffith Park és Obszervatórium

Talán megszámolni is nehéz lenne, mennyi filmben tűnik fel a Griffith Park és a planetárium fehér kupolája. Nem csoda, hiszen a hegytetőn fekvő hatalmas parkból belátni az egész várost, sőt, a Hollywood feliratra is remek a kilátás. Az Obszervatórium csillagászati gyűjteményét ráadásul ingyenesen meg lehet nézni, a planetáriumi előadásokra pedig 7 dollárért lehet jegyet váltani. De enélkül is bőven akad még felfedezni való a hatalmas parkban, ahol van görög színház, állatkert, rengeteg sportolási lehetőség és piknikezésre hívogató zöld pázsit. A park egyébként a walesi születésű Griffith Jenkins Griffith-ről kapta a nevét, aki fiatalon érkezett Amerikába és a mexikói ezüstbányákkal csinálta meg a szerencséjét, tetemes vagyonra szert téve. Európai utazásai során lenyűgözték a tágas nyilvános parkok és szerette volna, ha az otthonának tekintet Los Angeles lakói is örömüket lelhetnék egy hasonlóban. Ezért a városnak adományozta 1220 hektáros birtokát, hogy nevében nyilvános parkot hozzanak létre. Később ő ajánlotta fel a görög színházat és az obszervatóriumot is.

Utazómajom-tipp: Ha teheted, érkezz ide úgy, hogy innen nézhesd a naplementét, így megcsodálhatod, ahogyan szépen lassan kigyulladnak a fények a csillagok városában.

Venice Beach

A bohém Venice Beach, illetve a mólójáról híres Santa Monica megérnek egy egész napot. Venice Beach jóval több, mint egy egyszerű strand, hiszen amellett, hogy rengetegféle utcai előadóművésszel találkozni séta során (élőszobrokkal, bűvészekkel, pantomimesekkel, különféle mutatványosokkal és táncosokkal), olyan zenekarok és zenészek köthetők a negyedhez, mint a The Doors, a környékre jellemző, hardcore punk, thrash metál vonalat követő  Suicidal Tendencies vagy éppen Perry Farrell, akinek a Lollapalooza fesztivált köszönhetjük. Érdemes megnézni a graffitivel tarkított falakat is. Persze, Venice Beach egyben a szörfösök, görkorizók, strand röpisek paradicsoma is és remek hely a lazításra.

Santa Monica

Santa Monicába a legtöbben hosszú mólója miatt látogatnak el, ami hemzseg a látnivalóktól. Itt van egy kis vidámpark, a Pacific Park óriáskerékkel, van itt régi körhinta, videójátékok, egy akvárium és természetesen rengeteg pub, étterem és üzlet, de gyakran ad helyett a móló koncerteknek is. Egyébként a 2028-as nyári olimpián Santa Monica lesz a helyszíne a strandröplabda és a szörf versenyszámoknak.

Beverly Hills

Autózz el Beverly Hillsbe is, ahol szemügyre veheted milyen házakban élnek a sztárok és a nagyon gazdagok. Az előkelő városban találhatók meg a környék legnagyobb házai. Kastélynak is beillő rezidenciák, luxus házak, gyönyörű kertek váltják egymást a pálmafákkal övezett utcák mellett. Tedd le a kocsit és sétálj kicsit a környéken. Kis szerencsével akár valamelyik hírességgel is összefuthatsz. “Sztár vadászatra” ne hagyd ki a Rodeo Drive-ot sem, ahol egymást érik a luxus márkák üzletei és a dizájner boltok.

Hollywood Walk of Fame

A csillagos sétány, ahol több kilométer hosszan keresheted kedvenc sztárjaid csillagát. A csillagok azokat illeti, akik valamilyen jelentőset alkottak a szórakoztatóiparban. A legelsőt 1960-ban rakták le, azóta pedig kétezernél is több került mellé, rózsaszín csillagba foglalva a film, a zene, a színház, a televíziózás és a rádiózás nagyjait. Emellett kitalált karakterek is kaptak csillagot, mint például Mickey egér, Lassie vagy éppen Godzilla. Persze, érdemes azért felnézni a járdáról, hiszen a sétányon található a Chinese Theatre és a Dolby is, utóbbiban adják át az Oscar-díjakat is. Mivel egy viszonylag hosszú útról van szó, ha biztosra akarsz menni érdemes előre megnézni hol találod kedvenced csillagát.

Getty Centrum

Egy újabb kihagyhatatlan és ingyenes program Los Angelesben. A Getty Centrum fényes, modern épületében időszakos kiállítások kapnak helyett, de maga a múzeum és az azt körülvevő kert és a hegyről nyíló panoráma is megér egy látogatást. A Getty Villáért már Malibuig kell utazni és belépőt is kell váltani, de aki szereti az antik görög és római művészeteket, annak megéri az utazás. Ráadásul a múzeum egy ókori villa alapján készült.

Ahol az álmok születnek

Persze, nem lehet úgy elhagyni Los Angelest, hogy ne néznénk meg hol születnek a filmek. A stúdiólátogatásra mindenképp szánj egy teljes napot, hogy minden elemét ki tudd élvezni. A Universal Studios programja két részből áll. Az egyik egy vezetett, kb. másfél órás stúdiótúra, ahol egy kis vonaton utazva, idegenvezető segítségével mutatják meg a régi filmek díszleteit. Így megnézheted például hol készült a Cápa, a Pszicho és azt is, hol laktak a Született feleségek. A túra során egy-két filmes trükköt, kulisszatitkot is megismerhetsz. A másik pedig maga az élménypark, ahol különféle tematikus hullámvasútra, vidámparki játékra ülhetsz fel, szinte teljesen belehelyezkedve a filmek világába. Felépítették például a Roxfort mását is, ahol úgy érezheted magad, mintha belecsöppentél volna Harry Potterék világába. Bár a belépő elég borsos, mégis megéri, nemcsak filmrajongóként, hiszen itt mindenki egy picit mesevilágban érezheti magát. Akit pedig inkább a filmforgatás technikai részei vonzanak, annak a Warner Bros stúdió túrája is ajánlott, ahol az aktuális sorozatok díszleteit, jelmezeit lehet megtekinteni. Egy átfogó, filmtörténeti múzeum is található a stúdió területén a Warner Bros munkásságáról.

3 HÉT 21 FILMES ESTE 105 FOGÓS KÉRDÉS🤔

Március 15-én indul a Paramount Network nagyszabású kvízjátéka, ahol öt napos Los Angeles-i kiruccanást nyerhetsz 2 főre Paramount Studio VIP belépővel!! Hogy mi is a feladat? Nézd este 9 órakor a filmeket, válaszolj helyesen a képernyőn és online megjelenő kérdésekre és gyűjts minél több pontot!
Ha nyersz, választhatod a Samsung QLED 4K okostévéjét is az amerikai út helyett. Ha az utazás mellett döntesz, arra csak az után kerülhet sor, hogy a Paramount Network biztonságosnak ítéli meg azt a COVID-19 járvány szempontjából. A részletekért kattints ide!

szponzorált tartalom

Ajánlatok