accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Minden okosodik az otthonodban

utazomajom /

Valószínűleg soha nem gondoltad volna, hogy szükséged lesz egy okossütőre vagy intelligens lámpákra, de hamarosan nehéz lehet olyan háztartási eszközt találni a lakásban, amely nem okos.

A gyártók mára már szinte minden készülékbe becsempészik az internet adta technológiát – a hűtőszekrényektől kezdve a turmixgépekig -, ami igazán hasznos lehet, ha körültekintően jársz el abban a témában, hogy mit vásárolsz. Például az intelligens lámpák egy idő után megtanulják, hogy mikor van lefekvés, és ezt az információt arra használják, hogy ezt követően csak alacsony fényerőt használjanak, ha te alvás előtt a fürdőszobába mész.

Mivel számos márka van a piacon, és minden hónapban megjelennek különféle újítások, nehéz lehet olyan okos otthoni eszközt választani, amely a legjobban megfelel az igényeidnek, de itt jön képbe be a Filter.hu hírgyűjtő portál, amely a témával kapcsolatban mindenféle cikket összegyűjt egy helyre, így rengeteg információhoz juthatsz rövid idő alatt.

Az okoseszközök és -otthonok előnyei

Bár sokan ellenük vannak, ezek a dolgok sokkal többet jelentenek, mint egy technológiai trükk. Kézzelfogható előnyöket kínálnak, amelyeket a következőkben részletezünk.

Nagyobb kényelem

Ki szeret télen hazajönni egy hideg lakásba, sok időt fektetni a takarításba, vagy este bejárni az egész házat, hogy megbizonyosodjon arról, hogy minden villanyt lekapcsolt-e? Az okosotthon elkíséri a mindennapjaidat, megkönnyítve az életedet.

Egy példa: a hozzá csatlakoztatott intelligens szobatermosztátok magas szintű kényelmet kínálnak. Folyamatosan ellenőrzik a páratartalmat a lakótérben, és a telefonon üzenettel jelzik, hogy mikor kell szellőztetni.

Több szabadidő

Milyen jó lenne, ha a bevásárlás megoldaná magát, a lakás megtisztulna a hétvégén, vagy a fű lenyírná magát? Az okosotthon számos lehetőséget kínál arra, hogy megszabadulj az időigényes mindennapi tevékenységektől. Egy robotporszívó segíthet a házban, egy okos hűtőszekrény önállóan rendelhet élelmiszert, a robotfűnyíró pedig lenyírhatja a pázsitot. Hétköznapi segítőid kapcsolatának köszönhetően az okosotthon alkalmazásban minden kényelmesen, egyetlen kattintással elvégezhető. Így a megspórolt időt fontosabb dolgokra fordíthatod – barátok, család, hobbi vagy egyszerűen csak pihenés.

Szellemi béke

Bár az okosotthon felállításának kezdeti költsége magas lehet, de ha egy ilyenben élsz, az csak nyugalmat ad. Erősíti a biztonságot, azaz az ajtók zárásától a gyerekszoba kamerákkal történő ellenőrzéséig, az összes eszköz teljeskörű vezérléséig, például egy kütyü be- és kikapcsolásáig az automatikus módba állításig, így biztosítva a lakóknak jó éjszakai alvást.

Talán még ezek az újítások egy kicsit futurisztikusnak tűnnek számodra, de jobb, ha megbarátkozol azzal, hogy az egyes feladatok és tevékenységek egy ujjhúzással vagy a hangod segítségével történő irányítása jelenti a jövőt, ezért mindenképpen azt javasoljuk, hogy olvass minél többet a témában. Így a későbbiekben te is könnyebben tudsz majd dönteni.

Ajánlatok