accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Madeira, az örök tavasz szigete

utazomajom /

Az Atlanti-óceán virágoskertjének is nevezik, mégpedig okkal: ugyanis szinte egész évben virágzik és zöldell. Ha szívesen túrázol, vagy szeretsz gyönyörködni a természetben, akkor neked ez egy tökéletes úti cél.

Amiket nem szabad kihagyni

Ugyan múzeumok és egyéb épített látványosságok nincs túl sok, de azért van pár érdekesség. Például Cristiano Ronaldo szobra mindenképpen az, ha szereted a focit! Funchal, a főváros óvárosa a piaccal, ahol kóstolni is lehet, autentikus betekintést nyújt a helyi hangulatba. Nem szabad kihagyni a helyi különlegesség megkóstolását, az espadát (fekete kardhal), amelyet banánnal és borral készítenek.

Áprilisban még akár a híres fuchani Virágkarneválon is részt tudsz venni! A Monte-hegyről, ahova egy felvonóval juthatunk, csodás kilátás nyílik az öbölre és a városra. A hegyen lévő Nossa Senhora do Monte templomban nyugszik IV. Károly, az utolsó magyar király. A hegyről lejutás igazi különleges, helyi élmény: a tobogánnal lehetséges. Ez egy vesszőből font szán, amelyet eredetileg terhek vontatására használtak, de mára turistalátványosság lett belőle. Két izmos férfi húzza futva, így akár közel 50 km/órával szágulhatunk lefelé az utcákon.

A hatalmas botanikus kertek egyikét mindenképpen érdemes megnézni, melyek telis-tele vannak egzotikus növényekkel, orchideákkal. Képzeld el, milyen lehet kinézni az 580 méter magas tengerparti szikla szélére épült üvegpadlós kilátóból!

Számtalan egyéb látnivaló is csalogatja az idelátogatót:

  • Santana a V-alakú műemlék házaival, amelyekben régen a földművesek éltek, és ma skanzenként látogathatóak teljes berendezéssel
  • Mesebeli babérerdő, mely az UNESCO világörökség része
  • Cristo Rei a Jézus-szobor, mely a riói kicsinyített mása
  • Madeira Aquarium, mely az óceán élővilágát mutatja be 12 tartályban

Hogy az utazás kikapcsolódás legyen

Egy utazás során számtalan váratlan helyzet adódhat, amelyekhez jól jön a helyismeret vagy a szervezettség, a kapcsolatok. A legcsodálatosabb helyeken töltött időt is meg tudja keseríteni egyetlen olyan szituáció, amelyre nem voltunk felkészülve, és amely keserű szájízt hagyhat maga után. Pedig ennek nem kellene így lennie, hiszen egy profi csapat szervezésében nem érhet minket semmi olyan, amire ne lenne megoldás, és nem maradunk egyedül a problémával.

Ha már rászántuk magunkat az útra és szeretnénk magunkat igazán jól érezni, felhőtlenül szórakozni, akkor érdemes ezt a kis pluszt rászánni. Látogass el Madeirára a WanderWellel, sok éve szerveznek túrákat a világ minden részére.

Madeira visszavár

Bár a jól szervezett, gördülékenyen levezett túrák során az ember több élményhez jut, mintha magára lenne utalva és ötletszerűen kóstolna bele ebbe-abba, de Madeira az a hely, ahol még így sem lehet betelni mindennel és biztos lehetsz benne, hogy ha egyszer láttad, akkor többször is akarod majd. Madeira az a hely, amit sosem lehet megunni, és amit mindenképpen látni kell!

Ajánlatok