accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Magyar hidroplán repült a görög tengerek felett! Beindulhat a vízirepülés hazánkban?

utazomajom /

Óriási eredmény a hazai repüléstörténetben a hidroplánnal tengeren történő repülés, amelyet egy videó forgatás keltett életre, hiszen a magyar polgári repülésben ilyen teljesítményre még nem volt példa.  Magyar hidroplánok utoljára az első világháborúban szálltak tenger felett – olvasható az Aeropark repülőmúzeum oldalán.

A magyar regionális légiközlekedés és vízirepülés újrateremtésén dolgozó Aeroexpress cégcsoport hidroplánja az egyik legnépszerűbb nemzetközi streaming csatorna új filmsorozatában kap szerepet, ezért Széchey Márton kapitány parancsnoksága alatt Bőnyből Athénba repült, hogy a környező tengervizeken, különféle környezetben leszálljon és a stáb rendelkezésére bocsássa az Aeroexpress különleges repülőgépét.

Görögország tengereinek meghódítása hidroplánnal. Fotó: aeropark.hu

Széchey Márton oktatókapitány, leginkább Airbus utasszállító repülőgépek pilótájaként ismert és számos alkalommal vitorlázott az Adriai-tengeren, de elmondása szerint a hidroplános fel- és leszállások, valamint a manőverezés az erős hullámok között maximális koncentrációt igényelnek, ezért is hálás azért, hogy a hosszú átrepülésekben és a komplex feladat sikeres végrehajtásában két nagytapasztalatú kisgépes pilóta, Farkas Imre és Nikházy Viktor is segítette munkáját.

Az Aeroexpress márkanév idén 100 éves, hiszen 1923-ban ezen a néven kezdte meg működését az a légitársaság, amely Budapestről a Balatonra és Bécsbe szállította az utasokat – emelte ki Somogyi Tóth Dániel, a légitársaság alapítója. A cégcsoport tavaly kezdte működését, melynek egyik célja, hogy autóval vagy vonattal nehézkesen megközelíthető Kárpát-medencei célállomásokra indítson légijáratokat, másik küldetése pedig az, hogy Magyarországon ismét meghonosodjon a vízirepülés. Tavaly indult el az az előkészítő fázis, amely során a hidroplánnal tesztrepüléseket hajtottak végre a Duna adonyi szakaszán, valamint a Balaton három pontján. A Cessna 206 amfíbia azóta a hazai repülőnapok egyik főszereplője lett és hazai vizeken is rövidesen várható a megjelenése.

Ajánlatok