accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Magyar online kaszinó fizetési módok evolúciója

utazomajom /

Az első kaszinót a tizenhetedik században Velencében nyitották meg, Magyarországra azonban csak két évszázaddal később jutott el. Az internetnek és a technológiai fejlődésnek köszönhetően a kilencvenes években kerültek piacra a Microgaming és a Betsoft online játékai, amelyek új kapukat nyitottak a szerencsejáték szerelmeseinek.

Bár a fejlődés folyamatos volt, a kaszinó online felületek 2010-ben robbantak be igazán Magyarországra. Fejlődésük oly mértékű, hogy ma már élő közvetítésen keresztül a fotelunkból vagy utazás közben is megtehetjük tétjeinket úgy, hogy akár kriptovalutát használunk a be- és kifizetésekhez.

De hogyan működött ez a kezdetekben? Ebben a cikkben az online kaszinók felületén valaha elérhető fizető eszközökről lesz szó.

A kaszinó online formájának alapjai

Ahhoz, hogy megértsük, milyen fizetési eszközök álltak és állnak a rendelkezésünkre a virtuális kaszinózásban, fontos tisztázni a felületek működését.

Ha számodra is vonzóbb az, hogy az otthonod kényelméből próbáld ki a kaszinózás rejtelmeit, akkor a megfelelő platform kiválasztása előtt informálódj! Nézz utána, hogy miket írnak a kaszinós közösségek, illetve milyen véleményeket dob fel az internetes kereső egy egy platformról. Ez a lépés azért fontos, mert a kaszinók online térben való megjelenése számtalan olyan felület létrejöttét tette lehetővé, amely engedély nélkül, úgy nevezett pénznyelőként működik.

A kiválasztott felületen keresd meg az engedélyekről szóló dokumentumokat, vagy az eredetiségről szóló tanúsítványt. Amint megbizonyosodtál arról, hogy rendben van az oldal működése, jöhet a regisztráció! Egyes online kaszinók esetében már kevesebb mint két perc alatt kész a felhasználói fiókod. Mielőtt belekezdenél a játékba érdemes kipróbálni az elérhető demo verziókat, amellyel tapasztalatot szerethetsz és megbizonyosodhatsz arról, hogy melyik játék áll hozzád a legközelebb.

Az online szerencsejáték oldalak játékok ezreivel várnak téged. Klasszikus játékok például a:

  • Póker
  • Rulett
  • Baccarat
  • Blackjack
  • Nyerőgépek.

Ez utóbbiból a fejlesztők az évek során végtelen mennyiségű és minőségű játékot készítettek. Az online kaszinó nagy előnye a folyamatos promóció és bónusz. Amint belépünk egy kaszinós webhelyre a legfeltűnőbb grafikával hívják fel a figyelmünket a kedvezményekre. Mondhatni a bónusz már kötelező eleme az online kaszinónak.

A bónuszok és promóciók többsége feltételhez kötött, azonban mindenképpen használd ki az általuk generált előnyöket. Egy bónusz lehet nyerési esélyeket vagy egyenleget növelő bónusz is.

Azok után, hogy túl vagy a gyakorláson ki kell választanod azt, hogy az adott online kaszinó adta fizetési lehetőségek közül melyiket veszed igénybe a játék alkalmával. Ahhoz, hogy eligazodj a néhol hosszú listák között, itt is valamiféle szempontrendszer szerint érdemes dönteni.

A továbbiakban segítséget nyújtunk abban, hogy eldöntsd, a:

  • hitel- bankkártya,
  • az e- pénztárca,
  • vagy a kriptovaluta

lesz számodra a legjobb.

Az online kaszinó fizetési eszközeinek átalakulása

Ma, ha meglátogatsz egy online kaszinót legalább 3 – 4 lehetőséget kínál arra vonatkozóan, hogy hogyan fizesd be a pénzedet illetve, hogy hogyan kérheted a nyereményedet. A hitelkártya már az online kaszinók létrejöttekor jelen volt a felhasználók számára, napjainkban mégsem ez az elsődleges fizetési mód. Inkább banki átutalás útján és csekkbefizetéssel intézték az online kaszinóhoz köthető pénzügyeiket egyébként régebben is. Tekintettel arra, hogy a kaszinózás kezdeti szakaszában nem volt online bankolás, a csekk és az átutalás nemcsak több órát, hanem, napokat vett igénybe.

Mondhatni, hogy az online kaszinózás nem a legkényelmesebb online játékok közé tartozott. Szerencsére ahogyan az internet és a technológia haladt előre a fejlődés útján, úgy lett egyre komfortosabb az online kaszinók be- és kifizetésének folyamata.  Eljött az idő, amikor már a banki átutalást is meg lehetett oldani online, ebben az időben pedig a hitel- és bankkártya is egyre nagyobb teret kapott az online szerencsejáték világában. E két opció nagyon sokáig, sőt a mai napig megmaradtak a fizetési módok között.

A rohamos fejlődésnek köszönhetően az internet teljesen a kényelemre nevelte a felhasználókat, így már értelemszerűen  nincs kedve a játékosoknak csekkekkel rohangálni, még akkor sem, hogyha ez az egyik legbiztonságosabb opció a mai napig. Mindemellett azonban továbbra is jelen van az online térben az a felhasználói réteg, akik a már említett biztonság miatt most is használják ezeket a kezdetleges fizetési eszközöket a piacon.

A hagyományos fizetési módok mellett nagy népszerűségnek örvend az e pénztárca és a kriptovaluta is napjainkban. A játékosok nagy többsége utóbbiakat használja az online kaszinókban.

Milyen be – és kifizetési eszközök között válogathatsz az online kaszinó világában?

Aki online kaszinózik, az tudja, hogy az idő kincs. Nem nagyon van idő várni. Épp ezért fontos, hogy a befizetett pénz gyorsan kerüljön jóváírásra az egyenlegében és ha nyersz, akkor azt mielőbb megkapd a saját számládra, ha lehet a legkevesebb levonással és hiánnyal. Tulajdonképpen ezek mentén kell rangsorolni, hogy mit részesítünk  előnyben: legyen gyors az átfutási idő és lehetőleg díjmentes. Persze minden fizetési formának meg van az előnye és hátránya, Nézzük meg, hogy mi közül választhatunk, ha belépünk az online kaszinók világába.

A szinte a kezdetektől jelen lévő hitel- és bankkártya az egyik legkedveltebb fizetési eszköz az online térben. Bevált, időtálló és az emberek bíznak benne. Jellemzően az idősebb korosztály használja, hiszen egy kényelmes, alacsony tranzakciós díjjal járó eszköz. A bankkártyák mellett kedveltek az e-pénztárcák, (Skrill, Neteller) ugyanis ezek alkalmazásával nem kell kiadnod a bankkártya adataidat, valamint gyorsan és egyszerűen különítheted el a pénzedet. Az online kaszinó nagy újítása pedig az kriptovalutával való fizetés. Ha ezt a fizetési módot választod ingyen és azonnal hajthatsz végre tranzakciókat. Arra kell figyelned, hogy az egyes kriptovaluták árfolyamtól függő fizetőeszközök, amely gyakori változást okozhatnak az egyenlegedben.

Egy másik fizetési mód is megtalálható az online kaszinók felületén, ez a Paysafecard. Magyarul ez egy előre fizetett utalvány / kártya. Úgy működik, mint egy feltöltőkártyás mobiltelefon egyenleg feltöltése. A befizetett összeg után kapsz egy kódot, amelyet érvényesítve jóváírásra kerül a kaszinó felületén az erre fordított összeg. Előnye, hogy díjmentes és azonnali. Még csak banki adatokat sem kell  megosztanod az adott platformon.

Következtetés

A szakértők úgy látják, hogy a kriptovaluták uralma következik annak népszerűsége miatt. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy a hitel- és bankkártyák az online szerencsejáték ipar kezdete óta, több mint húsz éve, stabilan állnak az elérhető fizetési módok listáján.

Így elmondható, hogy a fejlődés gyors, mégis megvannak az állandó bevált elemek megtartva ezzel a régi játékosokat. Lépést tartva a fejlődéssel, utat engedve ezzel a fiatalabb generációknak. És bár sok a kaszinó ipar ezen területén a változó, a szolgáltatók igyekeznek biztonságos, felhasználóbarát és kedvezményes lehetőségeket kínálni az online kaszinó közösségnek.

Ajánlatok