accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Már Japánba is utazhatnak a magyar fiatalok working holiday vízummal

utazomajom /

2013 óta már a magyar fiatalok számára is lehetséges, hogy a világ különböző országaiban egy évig utazgassanak és dolgozhassanak. Eddig Új-Zéland, Dél-Korea, Tajvan és Ausztrália volt terítéken, de 2017. július 3-tól megnyílik a lehetőség arra, hogy a pályázók a Felkelő Nap Országában töltsenek egy évet az ún. working holiday vízummal. Ez a vízum nem csak azért remek, mert egy évig lehet vele az adott országban szabadon utazgatni (jóval tovább tehát, mint egy átlagos turista vízummal), de ezen időszak alatt munkát is vállalhatnak a vízum tulajdonosai annak érdekében, hogy az utazáshoz szükséges fedezetet megteremtsék.

japanese-umbrellas

Pályázás feltételei:

  • 18 és 30 év közötti magyar állampolgárságú fiatalok nyújthatják be a kérelmet, akik életvitelszerűen Magyarországon is élnek
  • Rendelkezni kell a tartózkodás tervezett idejére szóló érvényes útlevéllel, valamint
  • Retúr repülőjeggyel (vagy annak megfelelő összeggel), továbbá
  • Elegendő forrással, amely a megélhetéshez szükséges (kb. 2000 USD),
  • Megfelel a pályázó az egészségügyi és egyéb (főként büntetlen előéletre vonatkozó) feltételeknek, és
  • Nem kíséri eltartott személy, ill. korábban nem rendelkezett ilyen jellegű vízummal (Japánba).

Igénylés módja:

A vízumot személyesen lehet igényelni a magyarországi Japán Nagykövetségen, amelynek során személyes meghallgatásra kerül sor. Ezt követően bírálják el a vízumot, amelynek egyik eleme az ideiglenes tartózkodási engedély.

Kiadható vízumok száma:

2017-ben 100 darab vízum kerül(het) kiadásra, míg 2018. január 1-jétől évi 200 fő veheti igénybe a lehetőséget.

japanese-2257885_1280

A vízumról bővebben:

A vízum érdekessége, hogy ez egy kétoldalú megállapodás, azaz nem csak a magyar fiatalok, hanem a japánok számára is nyitva áll a lehetőség, hogy egy évig utazgassanak.

Az igénylés részletes feltételeit a Magyarországi Japán Nagykövetség oldalán olvashatod el. Amennyiben pedig szeretnél többet megtudni a már létező working holiday vízum lehetőségekről, érdemes felkeresned a WorkingHoliday.hu oldalt.

Ajánlatok