accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Mától letölthető az EU-s covid-igazolvány

Katya /

Július 1-től kötelező az összes EU-s országnak biztosítania polgárainak az EU-s covid-igazolványt. Az angol-magyar kétnyelvű igazolás digitálisan és papíralapon is elérhető. A legegyszerűbben az EESZT alkalmazásából letöltve vagy kinyomtatva érhető el.

Az uniós Covid-igazolvány az egész unióban egységes vizuális megjelenésű, ingyenesen elérhető, kétnyelvű, hitelességét a rajta szereplő QR-kód biztosítja. Az igazolás nem minősül útiokmánynak és nem kerül hivatalból kiállításra és sem megküldésre.  Az igazolást az uniós tagállamok nemzeti hatáskörben adják ki, érvényessége az összes uniós tagországra kiterjed, teljes körű alkalmazása 2021. július 1-jén lép életbe.  Hazánk július 1-jétől a többi tagállamhoz hasonlóan szabad beutazást biztosít az uniós COVID-igazolással érkező külföldieknek.

Az igazolás papíralapon a kormányablakokban, illetve a háziorvosoknál is igényelhető, a kormányablakokban ehhez nem szükséges időpontfoglalás – olvasható a koronavírus.gov.hu oldalon.

Az, hogy pontosan milyen enyhítésekhez juthatunk hozzá az igazolás által országoktól eltérő, sok helyen ez jelenti a beutazás zálogát is, máshol az itthoni védettségi igazolványhoz hasonlóan különféle enyhítések vonatkoznak az igazolvánnyal rendelkezőkre.

Az igazolvány nemcsak az oltás igazolására jó, de azt is bizonyíthatja, ha valaki koronavírusos volt és ezt egy 15 napnál régebbi, de 180 napnál frissebb antigén teszttel igazolja, de ide kerülhet be a negatív teszt eredmény is, amely országonként eltérő lehet, hogy 24, 48 vagy éppen 72 órás kell-e hogy legyen. Szintén az országok hatáskörébe tartozik, hogy elfogadják-e az orosz (Szputnyik), illetve kínai (Sinopharm) vakcináról szóló oltási igazolást. Jelenleg az EU-s tagországoknak csak azokat kötelező oltottként elismerni, akik az EU gyógyszerügynöksége által elismert vakcinát kapták.

Ajánlatok