accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Méhpempő a természet patikájából

utazomajom /

Ha a méhpempőről beszélünk, akkor joggal gondolhatjuk, hogy egy szuperélelmiszerről van szó. Rendszeres fogyasztása jótékony hatással van a szervezetre nézve. Bár az íze nem kimondottan kellemes, de ezért kár lenne lemondani róla.

Találjuk meg a helyes utat

A fogyasztói társadalomban egyre nehezebbé válik az egészséges élelmiszerek felkutatása, hiszen a piacot elöntik a mesterséges adalékanyagokkal szennyezett ételek. Már az étrend-kiegészítőkben sem bízhatunk annyira, mint korábban, hiszen ezek minősége is egyre silányabb. A Bodó Méhészet méhpempőjét fogyasztva azonban értékes tápanyagokhoz juthatunk, egy olyan forrásból, amelyet a természet adott.

A méhpempő rengeteg jótékony hatása ismert. Támogatja az immunrendszerünket, mivel rengeteg fehérje, vitamin, nyomelem és ásványi anyag található benne. Amire érdemes odafigyelni, hogy ne fémkanállal fogyasszuk, ugyanis savas jellege miatt reakcióba léphet a fémmel. Érdemes olyan termelőtől vásárolni, aki a csomagolásba egy műanyag kanalat is elhelyez, így emiatt nem kell fájjon a fejünk.

Hogyan fogyasszuk a méhpempőt?

Érdemes rendszeresíteni a méhpempő fogyasztását, akár a kávé idejéhez kötötten. Amikor egy új szokást szeretnénk felvenni, akkor érdemes mindig egy meglévő mellé társítani, így jobban beépül a rutinunkba. Fontos, hogy a méhpempőt ne nyeljük le azonnal, hiszen a nyálkahártyán keresztül felszívódva fejti ki leggyorsabban a hatását. Tartsuk néhány percig a szánkban, forgassuk át alaposan. Ezzel a módszerrel a hasznos tápanyagok 3-5 perc alatt felszívódnak.

Előfordulhat, hogy a természet adta kincsünk fogyasztását mellékhatások kísérik. Nem kell megijedni, nagyon kicsi az esélye annak, hogy allergiás reakcióról van szó. Számíthatunk esetleg rossz közérzetre, enyhe hasi panaszokra, de ezek valószínűsíthetően mind csak azt jelzik, hogy a szervezetünk valamilyen új, eddig számára ismeretlen anyaggal találkozott. Megeshet, hogy a testünk a korábban felhalmozódott méreganyagokra reagál így, ezért érdemes kitartani és csak nagyon indokolt esetben felhagynia fogyasztásával. A folyamatos adagolás által a tünetektől gyorsan megszabadulhatunk és saját bőrünkön tapasztalhatjuk, milyen az, amikor a szervezet megújul, regenerálódik. 

Keverjük-e mézzel a méhpempőt?

Bár a méhpempőnek nem éppen a legkellemesebb az íze, nem javasolt, hogy mézzel keverjük. Amennyiben úgy tapasztaljuk, hogy az íze számunkra kellemetlen, érdemes lehet fagyott állapotában kapargatni belőle, így elfogadhatóbb élményben lehet részünk. A tapasztalatok alapján a fogyasztók 95%-ánál semmilyen panasz nem merül fel, így bátran adjunk egy esélyt a méhpempőnek. A legtöbb esetben észre sem veszik az anyag aromáját, csupán a nagyon érzékeny ízlelőbimbókkal megáldott személyek érezhetnek nemi háttérízt. Mindenkit arra buzdítunk, hogy ez ne tántorítsa el a fogyasztástól, hiszen lehet, hogy kifejezetten érdemes megpróbálni az adagolást a pozitív egészségügyi hatások miatt.

Ajánlatok