accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Mekkora értéke lehet valójában egy domainnévnek?

utazomajom /

Milyen tényezők befolyásolhatják egy domainnév értékét? Mitől lehet akár egy hazai, akár egy nemzetközi domainnév kifejezetten értékes? Mennyibe kerülnek manapság a legdrágább domain elnevezések?

Üzleti és céges weboldalt tervezve, illetve működtetve ezek a kérdések kifejezetten fontosnak számítanak. Úgyhogy a bejegyzésben igyekszünk alaposan körbejárni a témát, nemcsak a domainnevek értékét befolyásoló tényezőkre kitérve, hanem a legdrágább domaineket is megmutatva.

Milyen tényezők növelhetik látványosan egy domainnév értékét?

Az igazán magas értéket képviselő domainnevek közös sajátja, hogy rövidek, frappánsak és elképesztően egyszerű őket megjegyezni. Szintén közös tényezőnek számít a legtöbbre értékelt domainneveknél, hogy egy-egy igencsak népszerű kulcsszót foglalnak magukba.

Amennyiben egy domainnévre a felsorolt szempontok mindegyike illik, onnantól kezdve akár egészen látványos érték is társulhat az adott domainnévhez. Különösen abban az esetben, hogyha a szóban forgó név egy-egy felfelé ívelő és komoly potenciállal bíró piaccal kapcsolatos. Nézzünk is meg erre néhány igencsak szemléletes példát.

Megmutatjuk, mennyibe is kerülhetnek a világ legdrágább domain elnevezései

Minden bizonnyal nem okoz túlzottan nagy meglepetést, hogy a végződések tekintetében a .com verziók számítanak a leginkább értékesnek. Elvégre ezek a domainek országtól függetlenül elérhetők, ezáltal a segítségükkel szélesebb vásárlói és látogatói bázis érhető el.

Most lehet csak igazán megkapaszkodni, ugyanis akad olyan domainnév a 2021-es évben, amelyiknek az értéke a hárommillió amerikai dollárt is meghaladja. A christmas.com számít ennek a megnevezésnek, nyilván nem nehéz azt kitalálni, hogy miért.

Rajta kívül az angel.com domainnévben is komoly üzleti lehetőségek rejlenek, tekintve a kerek kétmillió dolláros értékét. Úgyhogy nemzetközi szinten elképesztő számokról beszélhetünk, persze érdekes lehet mindez hazai viszonylatban is.

Mi a helyzet a .hu domainnevek értékével és népszerűségével kapcsolatban?

Mivel a magyar piac mérete és kapacitása meglehetősen korlátos, ezért a .hu domainnevek értékét tekintve nem igazán beszélhetünk több millió dolláros ellenértékekről. Ettől függetlenül persze egy-egy igazán frappáns, találó és kifejező domainnek még lehet komolyabb értéke.

Egyébként adott esetben mi is lecsaphatunk egy-egy potenciálisan értékes domainnévre. Ebből a szempontból a Rackhost szolgáltatásai között elérhető domainelkapót tudjuk ajánlani.

Ennek segítségével folyamatos jelleggel tudjuk szemmel tartani egy-egy domain státuszát, és kedvező állásnál akár le is csaphatunk rá, akár egy értékesebb domainnevet is elcsípve így.

Ajánlatok