accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

A megnéztük a magyarok hány százaléka utazna már, ha nem lennének korlátozások

utazomajom /

Annyi mindent olvasni az utazási kedvről, hogy gondoltam megkérdezem az olvasóinkat, utaznának-e, ha nem lennének korlátozások, de a vírushelyzet változatlan maradna.

Abban szinte biztos voltam, hogy többen vannak, akik már besokalltak a vírustól és úgy döntenének, hogy ha karanténkötelezettség nélkül utazhatnak akkor már indulnának is, azonban az eredmény rendkívül meglepő: a több, mint 3000 válaszadó 82%-a már most autóba vagy repülőre ülne.

A turizmus hosszú hónapok óta tartó mélyrepülése néhány országban már stagnálni látszik: vannak országok, amelyek úgy döntöttek, a végtelenségig nem várhatnak és megnyitották a határaikat. Mivel viszonylag kevés, tíz százalék alatt van azon országok aránya ahová mindenféle korlátozás nélkül, vagy enyhe korlátozásokkal lehet utazni, így ezeken a helyeken gyorsan növekedik a turisták száma.

Magyarország szinte az elsők között tiltotta meg a turizmus célú beutazást, amit azóta is fenntart. Világviszonylatban tegnap itthon a 33. legtöbb fertőzöttet azonosították, a nálunk nyolcszor népesebb Törökországban is csak százzal több új COVID-19 esetet regisztráltak. A nagyobb probléma azonban, hogy a 33 ország között csak a 126 milliós Mexikóban és 270 milliós Indonéziában teszteltek kevesebbet egy millió főre vetítve, mint itthon. Tehát Magyarországon rendkívül kevés tesztből sok fertőzött kerül azonosításra.

Ilyenkor felmerül a kérdés, hogy mennyivel lennénk nagyobb veszélyben Dominikán (4 új eset), Barbadoson (2 új eset), Seychelle-szigeteken (2 új eset), vagy esetleg Ausztráliában (18 új eset).

Az insta story-ban feltett kérdésre adott szavazatok alapján bizakodóak lehetünk: ha engedékenyebbek lesznek a kormányok talán nem kell 4-6 évet várni arra, hogy talpra álljon a turizmus, mint ahogy azt sokan prognosztizálják. Te utaznál már?

Ajánlatok