accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Mi van, ha a költöztetés tárgya egy teljes iroda?

utazomajom /

Egy költöztetés során nagyon fontos, hogy a megfelelő szakemberekkel végeztessük el a feladatot. Ez halmozottan érvényes akkor, ha egy iroda költöztetéséről van szó. Ekkor ugyanis számos olyan, számunkra nagyon értékes vagyontárgy, eszköz indul útra, mely nehezen pótolható. Épp ezért is kell a maximális biztonságra törekednünk. Nézzük, hogyan tudjuk ezt elérni.

Csak hivatalos, profi költöztető céget bízzon meg!

Amikor el kell döntenie, hogy kivel fogja elszállíttatni az irodabútorait, akkor nem mindig van könnyű helyzetben. Meg kell találnia azt a céget, akinek nem okoz gondot a teljes berendezés elszállítása. Azt, akiben meg lehet, akiben meg tud bízni annyira, hogy rá bízza a teljes cégét, lehet minden egyes vagyontárgyával együtt.

Győződjön meg arról, hogy megbízható céggel szerződik. Van honlapjuk, és ha van, akkor milyen? Megvan a cégről minden fontos információ az oldalukon, ami alapján leinformálhatóak? Székhely, telephely, adószám, tulajdonosok? Az adószám alapján legalább próbáljon meg utánanézni a kiszemelt partnernek.

Vannak-e elérhetőségeik, és azokon el lehet-e őket érni? Ha pedig mindkettőre igen a válasz, akkor hogyan kommunikálnak Önnel? Itt sok minden el fog dőlni. Amennyiben csak lerázzák a problémáival, vagy érezhetően csak szeretnének túllenni az egész beszélgetésen, akkor már rég rossz. Segítőkésznek, megoldáscentrikusnak kell lenniük már azelőtt is, mielőtt leszerződne velük. És ami még nagyon fontos, hogy írásban kommunikálják a lényeget. Értem ez alatt az árajánlatot, valamint a visszaigazolást a megbeszéltekről, a megbízásról, a költöztetés részleteiről.

Árajánlat a költöztetésről

Ha sikerült valaki mellett letennie a voksát, azaz megtalálta azt a profi céget, akivel intézné az iroda költözését, kérjen árajánlatot. Ez egy iroda esetén jó eséllyel azt fogja jelenteni, hogy egy helyszíni megtekintést követően fognak pontos árajánlatot adni.

Ahogy már említettem is, ezt írásban kell megtenniük, hogy legyen nyoma, azaz hogy visszakereshető legyen. Az ajánlat kétféle lehet. Vagy adtak egy fix, egyösszegű ajánlatot, vagy egy részletes, de egyértelműen levezetettet. Mindkettő jó lehet, ha reális az összeg, de ezt csak Ön tudja eldönteni, hogy Önnek mennyit ér egy profi költözés. Csak szeretném jelezni: ha minden épségben megérkezik, akkor felbecsülhetetlen. Főleg azzal szembeállítva, hogy mi lenne akkor, ha valami pótolhatatlan megsérülne…

Bízza a becsomagolást is a profikra

Egy költöztetés során az a nulladik lépés, hogy előkészítjük a vagyontárgyakat a költözésre. Ez azt jelenti, hogy mindent mozdíthatóvá teszünk, valamint be is csomagolunk. Erre azért van szükség, mert semmi sem arra lett tervezve, hogy hosszú kilométereken keresztül zötykölődjön a hazai utakon. Viszont a megfelelő védelemmel minden sérülés elkerülhető. A legjobb az, ha a szakszerű becsomagolást is a profi szakemberekre bízza.

Ajánlatok