accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Miért érdemes átterned az okosvilágításra?

utazomajom /

A folyamatos rohanás és a napi teendők közepette elég sokszor előfordul az a kellemetlen szituáció, hogy felkapcsolva marad az egyik lámpa, amelyre a legtöbbünk eddig csak legyintett egyet. De az energiaválság okozta rezsiárak mellett ez már egyáltalán nem tréfa dolog.

Pontosan ezeknek a szituációknak az orvoslására lettek kifejlesztve az okos LED izzók, lámpák és szalagok, amelyekből egyébként olyan ismert márkák termékei is kaphatók az OkosabbOtthon.hu kínálatában, mint például az Aquara, a Sonoff vagy a Broadlink.

Ezeknek a termékeknek a segítségével ugyanis a ház teljes világítása hangvezérléssel és okostelefonon keresztül is irányítható. Nem kell tehát többé felkelned a kényelmes fotelből, vagy ugrasztani a szomszédot, amikor nyaraláson vagy, hogy kapcsolja le a villanyt. Te is egyszerűen megteheted.

Az okosvilágítási termékek előnyei azonban nem merülnek ki ennyiben

Igazán hasznos például az okoslámpák azon funkciója is, hogy a világítás színhőmérséklete és színe egyszerűen átállítható. A hangulatos, meleg, halvány fény tökéletes a kanapén heverészéshez és könyvolvasáshoz. Ha azonban kint esik az eső, neked viszont muszáj a munkára összpontosítani, akkor a hűvös fény meglepően feldobhatja a környezetet.

Aztán nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy ezeknek az okostermékeknek a segítségével sokkal biztonságosabbá teheted az otthonodat. Ha például elutazol egy hosszabb üzleti útra, akkor a termékhez mellékelt alkalmazáson keresztül akár a szállodai szobádból is fel- és lekapcsolhatod egy időre a lámpákat, amely elriasztja majd a betörőket attól, hogy kirabolják az otthonodat.

De sok lámpa egyébként már külön távolléti móddal is rendelkezik, amely rutinszerűen és véletlenszerűen kapcsolja ki és be a világítótesteket. Sőt a kültéri változatok némelyikét még mozgásérzékelőkkel is ellátják, ami szintén segíthet abban, hogy elriasszon mindenkit, aki megpróbál besurranni a hátsó ajtón.

Most, hogy ismered az előnyeiket, ejtsünk pár szót arról, hogyan működik az okosvilágítás!

A működése a LED technológiára épül, amely a villamos áram egyenárammá történő alakításáért felel, és ez teszi lehetővé az energiatakarékosságot, illetve a kényelmes vezérlést.

A felhasználók okoseszközeivel és az okosotthoni asszisztensekkel, mint például az Amazon Echo vagy a Google Home pedig az okosizzóra felszerelt speciális vezérlőegységen keresztül kommunikál. De azt is csak akkor, ha Wi-Fi vagy más vezeték nélküli hálózat rendelkezésre áll.

Végső gondolatok

A fentebb leírt dolgok is ékesen bizonyítják, hogy az okosvilágítási rendszerek jóval több előnnyel járnak, mint a hagyományos társaik. Biztosítják a kényelmedet, a biztonságodat, és a segítségükkel még spórolni is tudsz. Kell ennél több? Véleményünk szerint nem.

Ajánlatok