accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

A masszázsok üdvözítő hatásai

utazomajom /

A masszázsnak számtalan formája ismert. Már az is nagyon jó érzés, ha csak valaki kicsit megmasszírozza fáradt vállainkat, hátunkat. Általában az emberek nagy része már csak akkor megy el egy masszőrhöz, amikor valami gond van, itt fáj, ott fáj. Pedig az lenne a legjobb, ha a masszázs egy rendszeres tevékenység lenne, legalább havonta egyszer, mint a fodrászhoz járás esetében.

Amennyiben tényleg nincs lehetőség a havonkénti masszíroztatásra, akkor nincs is jobb alkalom, mintsem elmenni egy olyan nyaralásra vagy wellnesshétvégére, amely a számtalan szolgáltatása mellett masszázskülönlegességekkel is rendelkezik.

Wellness és masszázs együtt az osztrák hegyek között

Ha még nincs meg az idei nyári szabadságolás helyszíne, és emellett még egy masszázs is jól jönne, hogy elinduljon az a bizonyos rendszeres gyógykezelés és relaxáló tevékenység, akkor erre nagyon jó ajánlás a Hotel OTP Birkenhof**** wellness szolgáltatása a gyönyörű osztrák alpesi hegyek között.

A Hotel OTP Birkenhof**** wellness és spa, valamint sokrétű masszázs szolgáltatásai mellett számtalan kültéri és beltéri programot ajánl, mindezt családias, magyaros vendéglátással és a helyi specialitások ízeivel, kitűnő boraival.

Mire figyeljünk masszázs előtt és után?

Sokfajta masszázstípus ismeretes már napjainkban. Ha kiválasztottuk az adott szállodát, akkor érdemes a neten az indulásunk előtt tudakozódni, hogy az utazásunk helyszínén fellelhető típusok mire jók és melyik tetszene nekünk, melyiket válasszuk. Ha eddig még nem vettünk részt masszázson, akkor ez jó kiindulópontja lehet életmódunk megváltoztatásának karöltve más gyógykezeléssel, wellness programmal, táplálkozásbeli változtatásokkal.

Fontos, hogy bármilyen masszázst is választunk, mindig igyunk sokat, ha lehet már a masszázs közben is, de utána folyamatosan, hiszen beindít különféle folyamatokat, méregtelenítéseket és a testünknek szüksége van, különösen az izmainknak a vízre a gyors és tartós regenerálódás érdekében. Ezenkívül fontos, hogy masszázs után eleget pihenjünk, közvetlenül utána ne kérjünk másik gyógykezelést, és ne menjünk el egy hegyi túrára. Viszont fordítva annál inkább. Egy jó kis aktív sportolás után nagyon hasznos a lazító masszázs.

A masszázs rövid és hosszú távú előnyei

Az biztos, hogy a masszázs kihat a lelkünkre, testünkre egyaránt. Ellazulunk, feltöltődünk, boldogabbak leszünk, és szó szerint kisimítódnak a ráncaink is. Oldja a hosszú ideje felhalmozódott stresszt. Javítja a mindennapi kedélyállapotunkat. Ezeket a hatásokat már néhány perc után érezhetjük, de vannak olyan hatások, amelyek csak később jelentkeznek.

A méregtelenítés során távoznak a szervezetünkből a salakanyagok, felpezsdül a vérkeringés, normalizálódik a vérnyomás, kiegyensúlyozottabb lesz a hormonháztartásunk, amely szintén kihat a hangulatunkra. A masszázs segít a letapadt izmok életre keltésében, felerősödésében. Ne csodálkozzunk, ha egy masszázst követően több napig izomlázunk lesz! A következő alkalommal már könnyebb lesz!

Ajánlatok