accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Miért érdemes házilag keverni az e-liquidet?

utazomajom /

Az e-cigarettások körében már hosszú idők óta hódít az e-liquid saját kezűleg való elkészítése. Nem is csoda, hiszen nagyon sok szempontból praktikus tud lenni. Az e-liquid keverésének művészetét nagyon könnyen el lehet sajátítani. A következő bejegyzésben elolvashatod, milyen arányokat érdemes tartani, ha számodra megfelelő íz-füst arányt szeretnél elérni.

Jobb a saját keverés, mint a kész e-liquid?

A dohányboltokban számos helyen lehet kapni készre kevert, ízesített folyadékokat, de ezek többnyire kis kiszerelésben vannak, valamint sok esetben az ízük is elmarad a várakozásoktól. Ezzel szemben, ha van otthon alapfolyadékod, szinte bármikor tudsz egy új ízesítést kipróbálni, valamint ha megvan az a bevált aromamárka, amelynek a termékeiben sosem csalódtál, akkor sokkal személyre szabottabb ízélményt tudsz elérni, ami kimondottan Neked tetszik.

Ugyan az ízérzékelés szubjektív dolog, mégis érdemes a lehető legjobb minőségű aromákat és koncentrátumokat megkeresni a Liquid-Aroma.hu kínálatában.

Az e-liquid készítés arányai

Nagyon fontos szempont ilyenkor, hogy meghatározd, te mit kedvelsz jobban az e-cigizésben. A füstöt vagy az ízeket? Mert ennek függvényében kell majd megszabnod a használt PG-VG arányokat. Amennyiben nem tudsz dönteni, akkor érdemes 50-50% arányban elegyíteni a két fő alkotóelemet.

Ha imádod nézni a töményen gomolygó gőzt, amit kifújtál, és más nem is teszi érdekessé az e-cigit számodra, akkor az úgynevezett füstbajnok arányt érdemes használnod, ami azt jelenti, hogy 30% propilén-glikolt és 70% növényi glicerint használsz az elkészítéskor. Ha megfordítod az arányokat, azaz 70% propilén-glikolt és 30% növényi glicerint használsz, akkor pedig ízbajnok alapfolyadékot kapsz, ami ugyan a kifújható gőzmennyiség rovására, de zseniális intenzív ízeket produkál.

Amennyiben úgy vetted észre, hogy érzékeny vagy a propilén-glikolra, akkor tovább is lehet csökkenteni az arányát az alapfolyadékban, de 20% alá csak indokolt esetben érdemes menni, hiszen ez az alapanyag felelős az ízek megfelelő elegyedéséért.

Shake and vape aromák

Az alapfolyadékoknak még alapvetően nincsen semmi íze, ezekhez kell megfelelő arányban az általad kiválasztott ízű aromát vagy koncentrátumot keverni. Ez lehet egy hagyományos aroma is, aminek kellő mennyiségű pihentetési idő kell ahhoz, hogy az ízek teljesen egybeérjenek, ráadásul nagyon oda kell ezeknél figyelni a pontosan kimért keverési arányokra is.

Ezzel szemben a shake and vape aromák egy akkora flakonban érkeznek, amit ha teletöltesz alapfolyadékkal, összerázod, és már készen is állnak a gőzölésre. Nincs várakozási idő, és csak minimális hibázási lehetőséged van. Persze egyes esetekben az ilyen aromákkal készített e-liquideknek is jót tesz némi várakozás, ugyanis így tudnak egybesimulni az ízek.

Ajánlatok