accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Miért érdemes szendvicset enni az irodában?

utazomajom /

A szendvicsek nagyban meg tudják könnyíteni a mindennapi étkezéseket. Jól jönnek, amikor nincs elég idő valami komolyabbat készíteni, amikor csak valami egyszerű ételre vágyunk, vagy amikor éhesek vagyunk és hirtelen van szükség valami laktató ételre.

A szendvicsek akkor is pillanatok alatt elkészülnek a kedvenc összetevőinkből, mikor semmi fantáziánk nincs hozz, hogy mi legyen vacsorára. De vajon mennyire van ezeknek létjogosultsága az irodákban, mondjuk szendvics bekészítések keretében?

Az első szendvics

Mára a szendvicsek annyira az életünk részét képezik, hogy teljesen egyértelmű mindenki számára az elkészítési módjuk is. De ahhoz, hogy idáig eljussunk egy John Montagu, vagyis Lord Sandwich nevű férfi leleményessége kellett. Ő alkotta meg az első szendvicset, ami nem másból ált, mint két szelet kenyér közé csúsztatott hússzeletekből.

Te is szeretnél az irodában egy csapatépítő szendvicspartyt rendezni? Az Ordit.hu oldaláról bármikor megrendelheted az egész csapat számára a laktató finomságokat!

Praktikusság

Lord Sandwich formabontó ötletéhez sem más vezetett, mint hogy nem akart sok időt vesztegetni az evéssel. A források eltérő verziókról számolnak be, egyesek szerint a munkamánia vezette a lordot, míg mások szerint a kártyázás szeretete, de végeredményében tényleg elmondható, hogy egy olyan ételre volt szüksége, amit egyéb cselekvések közt is el tud fogyasztani az olyan rituálék nélkül, amik akkoriban megszokottak voltak az étkezés körül.

Ma szintén nagy vonzereje van ennek a praktikusságnak. Munka közben, vagy akár egy játék alatt, tanulás során is könnyűszerrel el tudunk fogyasztani egy szendvicset. Nem igényel különösebb előkészületeket, nem keletkezik sem az elkészítés során sem az evés alatt rengeteg mosogatnivaló.

Szendvicseket könnyűszerrel csomagolhatunk magunknak az utazások időtartamára vagy akár egy munkanapra is. Ezek az ételporciók megfelelő mennyiségű energiával tudnak minket ellátni akár egész napra is, és egy kis fantáziával olyan változatosan is el lehet őket készíteni, hogy soha sem ununk rájuk.

Csapatépítő szendvicsparty az irodában

Annak érdekében, hogy a munka jól haladjon, motivált munkatársakra van szükség. Ahhoz pedig, hogy a különböző munkafolyamtokban megfelelően együtt tudjanak működni az emberek, nem árt, ha van köztük némi kapcsolat azontúl is, hogy egy légtérben dolgoznak. Hagyni kell teret annak is, hogy jobban megismerhessék egymást, kicsit beszélgethessenek, kikapcsolódhassanak.

A csapatépítő bulikat nehezebb összehozni úgy, hogy mindenki rá is érjen, és persze legyen kedve a kollégákra áldozni azt az időt, amit egyébként a családjával is tölthetne. A közös szendvicsezések azonban egy nagyobb lélegzetvételnyi ebédszünetben is megoldhatóak. Ilyenkor nem kell harcot vívni a mikróért, mindenki azonnal nekiláthat az evésnek, azt pedig tudjuk a családi mintákból is, hogy a közös étkezéseknek mekkora összekovácsoló ereje tud lenni.

Ajánlatok